Discuție Utilizator:Web SourceContent

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

-- Comunitatea utilizatorilor 23 august 2016 13:59 (EEST)

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Info-pictogram.png Vă recomandăm să completați întotdeauna rubrica de descriere a modificărilor efectuate, nu așa cum ați omis la pagina Anne Baxter. Această descriere le este foarte utilă celor care urmăresc evoluția paginii sau îi analizează istoricul. În lipsa descrierii există chiar riscul ca modificările pe care le faceți să fie interpretate ca vandalism și să fie anulate. Dacă spațiul disponibil în rubrica respectivă nu este suficient, puteți explica modificările în pagina de discuție. Vă mulțumim! //  Gikü  vorbe  fapte  29 iunie 2018 16:11 (EEST)

■■ Notificare[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikipedia, cum ați făcut la pagina Dumitru Găleșanu. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți groapa cu nisip. Vă mulțumim. Pagina respectivă nu este protejată și nici nu a fost vreodată protejată! Bătrânul (discuție) 29 iunie 2018 20:35 (EEST)

Of, bine! Ne a ajuns! Web Source Content (Discuție) 29 iunie 2018 21:09 (EEST)
Nu a fost protejată (de fapt nu e nici semi-protejată). Web Source Content (Discuție) 29 iunie 2018 21:12 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Bună seara,

Vă rog să nu vă băgați în această discuție. De asemenea, vă rog să vă retrageți comentariul.--Accipiter Q. Gentilis(D) 3 iulie 2018 21:25 (EEST)

Care era problema? Disutam și eu cu persoana Julieta39. Web Source Content (Discuție) 3 iulie 2018 21:29 (EEST)
De unde știți că e persoană? Dacă o fi robot? Sau E.T. Extraterestrul?
Pe lângă asta, bănuiesc că nici nu sunteți vorbitor nativ de română...Mult mi-a mai luat să-mi dau seama.--Cumanul (discuție) 3 iulie 2018 21:35 (EEST)
Bună seara Cumanul B.! Dacă știți exact vreo persoană, cunoscută Julieta39, ce informații importante cunoașteți? Web Source Content (Discuție) 3 iulie 2018 21:39 (EEST)
Nu știu cine e ea, dar are rezultate succesive. Eu consider că este posibil să aibă importanță profesională și lingvistică (l. franceză). Vedeți contribuțiile. Web Source Content (Discuție) 3 iulie 2018 21:50 (EEST)
Traducere: rezultate succesive de la succesuri, bănuiesc, și vorbim strict despre importanța atât profesională cât și lingvistică, să ne înțelegem. --Silenzio (discuție) 4 iulie 2018 00:41 (EEST)

Checkuser[modificare sursă]

Deocamdată încearcă să lași să facă cereri de verificare la meta:SRCU pe cei care știu cum se aplică politica Wikipedia:Clone. Nu ne apucăm să cerem verificarea tuturor perechilor de conturi cu nume asemănătoare care au zero editări; și nici măcar pe a celor ale căror editări nu au legătură unele cu altele. —Andreidiscuție 6 iulie 2018 12:30 (EEST)

Categorizare[modificare sursă]

Salut, dacă pe pagină scrie că e în curs de dezvoltare înseamnă că încă se lucrează la ea, așa că te rog să nu mai pui eticheta „necategorizat”, că voi avea grijă să categorizez pagina.--VolohD 9 iulie 2018 18:55 (EEST)

În general, te rog să nu mai pui formate atâta timp cât este un format care indică că pagina e în curs de dezvoltare.--VolohD 9 iulie 2018 18:56 (EEST)
@Voloh28: Am pus-o eu, ceea ce înseamnă că trebuie specificată o categorie la Mănăstirea Tatev. Web Source Content (Discuție) 9 iulie 2018 19:01 (EEST)

Rezolvat Rezolvat Am creat la Wikidata legătura, conectând artiolul Mănăstirea Tatev către rowiki. A se vedea rezultatul în cronologie Web Source Content (Discuție) 9 iulie 2018 19:13 (EEST)

Adăugarea semnăturii în articole[modificare sursă]

Info-pictogram.png Am observat că ați adăugat semnătura dvs. la unele editări la articole. Aceasta este o greșeală obișnuită și probabil că a fost deja corectată. Vă rugăm să nu vă semnați în conținutul articolelor, deoarece istoricul articolului servește la atribuirea contribuțiilor, astfel încât trebuie să vă folosiți semnătura doar în paginile de discuții.--Cumanul (discuție) 10 iulie 2018 15:26 (EEST)

Intervenții în articole în care se lucrează[modificare sursă]

Vă rog să nu mai imterveniți imediat în articolele în care am făcut eu o modificare, cum a fost la Lidia Vianu deoarece eu lucrez în editor extern. Nu pot prelua ce ați introdus dv., ar fi prea mult să reeditez textul meu.

De asemenea, pe mine mă deranjează formatele de citare, caut „ca nebunul” parametrul unde este textul dorit. Nu mă interesează ca referințele să poată fi prelucrate de roboți, iar de uniformitatea stilului am eu grijă. În plus, stilul referințelor mele este conform normelor Sorbonna, diferit de cel de la en.wp. Nu vă pot opri să introduceți formatele din nou, dar, cum v-am spus, acest lucru mă deranjează. Iar dacă o veți face o voi considera o acțiune ostilă față de mine. --Turbojet  11 iulie 2018 11:40 (EEST)

Similar va bagati deștiul la articole in constructie ca Silvia Constantinescu si puneti etichete de notabilitate fara discernamant. Pe mine ma deranjeaza, nu mai spun de contribuitorul care se straduie sa faca ceva aici. Din partea mea, sysopii ar trebui sa va blocheze pe termen nelimitat deoarece va bagati nasul in mod iresponsabil in munca altora... doar ca sa va bagati in seama, nu mai spun ca eu consider ca nu sunteti ceea ce doriti a fi si ca totul este o forma de trolling abject la adresa celor putini care mai aduc aport de text pe wikipedia. Asybarisaport 11 iulie 2018 12:02 (EEST)
@Asybaris01: De ce oare sysopii să mă blocheze nelimitat? Pentru abuzuri repetate, sock puppetry ori vandalizări majore? Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 12:06 (EEST)
Pentru epuizarea rabdarii comunitatii in ce va priveste. Este suficient. Asybarisaport 11 iulie 2018 12:06 (EEST)P.S. Eu nu va consider o persoana care prezzinta incredere. Orice contributie a dv trebuie verificata fapt ce duce la uzura patrulatorilor si a celor de buna credinta. Eu unul va consider un vandal.
@Asybaris01: Pentru excez de zel, pentru asta nu vă doresc alceva decât să vă spun dacă sunt eu sau nu în conformitate cu politica ro:wp. Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 12:16 (EEST)
Mă considerați de parcă aș fi eu ca Ark25 Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 12:19 (EEST)
Vă spun exact că în ceea ce mă privește pe mine, eu nu-aș dori să comentez opiniile. Eu ca utilizator, mi-aș dori să se verifice dacă nu cumva sunt considerat vandal sau mai bine spus un troll ori sockpuppeter... Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 12:27 (EEST)
Nu ești considerat vandal, dar asta nu e suficient pentru a fi și un membru constructiv al comunității. E nevoie și de competență. E destul de clar că nu o ai, dar în mod sigur o poți dobândi. Pentru asta trebuie pentru început să ții urechile ciulite și să ții cont de ce spun ceilalți.
E adevărat că aici e un wiki și că este un lucru normal să edităm fiecare articolele celorlalți, dar graba poate să strice treaba. De multe ori e bine să lași oamenii să ducă ceva la un punct cât de cât final și abia apoi să intervii, când deja pagina are o formă și intenția autorului e clară. Așa că ar fi bine să respecți formatul {{dezvoltare}} și alte rugăminți personale de acest gen, e pur și simplu în folosul unei evoluții sănătoase a articolelor. —Andreidiscuție 11 iulie 2018 12:42 (EEST)
E treaba mea ceea ce fac, e bine că trebuie să mă concetrez pe anumite obiecțiuni: lupta cu vandalii, monitorizarea modificărilor care se aduc și concentrarea privind îndrumările de notabilitate. Și anume la paginile în curs de dezvoltare., sau dacă paginile sunt sau nu în conformitate cu politica WP. Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 12:51 (EEST)
@Asybaris01:, dacă intervenția în articole de-abia create ar fi motiv de blocare, ar trebui să blocăm cam toți patrulatorii. Și pe mine mă deranjează practica, chiar foarte mult, dar după cum mi s-a spus de câteva ori, aparent nu e practic să întârzii patrularea. Eticheta {{dezvoltare}} ar trebui însă să fie o linie roșie peste care să nu trecem.--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 13:55 (EEST)
Da Strainule, chestia e ca la Silvia Constantinescu, domnul pe care-l tineti in brate a intervenit dupa 3 minute dupa ce articolul a fost creat. Domnia sa a pus eticheta de notabilitate imediat, descurajand aportul de text. El nu a pus-o pe aia de dezvoltare, intelegi care-i treaba? Daca domnul protejat nu este in stare sa vorbeasca limba romana (voit sau nevoit) si are cerbicia parerilor sale care ataca din start o comunicare normala intre oameni normali, este el in stare sa discearna ca un articol este sau nu notabil si sa actioneze instant cu eticheta de notabilitate? Asta este un abuz, pe bune. Este, daca-l considerati copil ce are inca un cas la gura, o actiune de inocent ce trebuie educat sau daca nu, nu este copil ci adult dar nu stapaneste limba romana, este un rauvoitor si face trolling in articole. Una este sa faci trolling in paginile de discutii, asa ca sa se mai bata intre ei baietii, si alta e in articole. Eu unul m-as lipsi de un astfel de patrulator ce trebuie crescut pana se face mare, de catre toata comunitatea. Pe mine ma enerveaza sa urmaresc toate modificarile lui. Am lasat-o balta, faceti voi si cu Soimanu, ca tot s-a ocupat de oblăduirea lui. Este ultimul comentariu pe care-l fac cu privire la aducatorul de continut web pe wikipedia. Spalati-va cu el pe cap. Asybarisaport 11 iulie 2018 14:19 (EEST)
Da, de același lucru vorbesc și eu. Uite aici, aici, aici sau aici.--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 14:38 (EEST)
Strainu Nu cred că intervențiile mele au perturbat scrierea articolelor. Mai ales că nu aveau nici eticheta {{dezvoltare}}. --Donarius (discuție) 11 iulie 2018 14:45 (EEST)
Au fost niște conflicte de editare și atunci. Pe unii îi deranjează, pe unii nu. Dar ideea pe care încercam să o subliniez e că nu e normal să ceri blocarea cuiva pentru un comportament extrem de răspândit și care nu este contrar politicilor.--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 14:58 (EEST)
Păi cum poți să-ți dai seama că scrierea articolului s-a încheiat sau nu din moment ce articolul nu avea formatul dezvoltare? Tocmai într-un articol scris de un utilizator vechi ca dvs.! Bănuiesc că sunteți conștient că șansele de a corecta erori evidente scad pe măsură ce articolul se învechește. Dacă trebuie așteptat o săptămână ca să corectezi o greșeală de ortografie atunci nu înțeleg care mai este rolul patrulatorilor. Ce să patruleze? Modificările de acum 2-3 luni? --Donarius (discuție) 11 iulie 2018 15:10 (EEST)
Da, să aștepte. Cât să aștepte? Cu cât subiectul este mai sensibil și utilizatorul mai experimentat, cu atât să aștepte mai mult. Eu așa fac. Dacă consider că ceva necesită intervenția mea trec titlul respectiv într-o listă și aștept cel puțin până a doua zi. Asta evită și reacția imediată și furibundă a celui „patrulat”. Și cât aștept eu? Uneori aștept și ani, până dispare oponentul de pe Wikipedia. Serios. N-are rost să mă clănțănesc cu el. --Turbojet  11 iulie 2018 15:25 (EEST)
Mi se pare absurd. Nu poți impune nimănui așa ceva. Singura interdicție ar putea privi doar articolele marcate ca fiind „în lucru”, dar nici această etichetă nu poate fi ținută abuziv în pagină. --Donarius (discuție) 11 iulie 2018 15:29 (EEST)
V-am dat un algoritm simplu: „nu te repezi în cei care probabil știu ce fac și vor corecta ei”. Mai departe e o chestiune de bun simț, de a nu profita de orice ocazie să arăți că tu ești mai... mai... ca celălalt. --Turbojet  11 iulie 2018 15:37 (EEST)
Vă înțeleg punctul de vedere. Bunul simț ar trebui să fie însă bidirecțional: eu nu corectez imediat, tu nu monopolizezi articolele cu lunile. Acesta este un mod de lucru optim deoarece Wikipedia rămâne totuși un proiect colaborativ. --Donarius (discuție) 11 iulie 2018 16:00 (EEST)
@Donarius: Perfect! Eu cred că vă exprimați civilizat și calm. Să fim serioși! :) Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 16:05 (EEST)
Strainu Să sper ca de asta să nu se mai întâmple cu defecte, mai ales articole marcate cu {{dezvoltare}}. Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 14:02 (EEST)
Aici nu era vorba de dezvoltare, eticheta nu exista. Pur și simplu, după o mică completare a referințelor am constatat că mai toate trebuiau verificate și completate. M-am apucat de lucru, dar el a intervenit la trei minute după mine. Când am revenit cu treaba făcută am avut conflict de editare și nu puteam prelua ce a făcut el. Eu completam referințe, aducând ceva de fond, iar el introducea formate, ceva de formă, care nu suplimenta cu nimic conținutul Wikipediei. Consider că eu nu trebuie să fiu patrulat. Să se uite cine face modificările și să se țină departe de cei ce știu deja „cu ce se mănâncă” Wikipedia.
Discuția despre formatele de citare a avut loc acum 10 ani. AdiJapan a spus EL că sunt dăunătoare, deoarece distrag atenția de la conținut. Iar eu adaug lipsa lor de flexibilitate, de destule ori m-am lovit de probleme la citări mai complexe, de genul „Cutare, care-l citează pe Cutare2, care spune «asta»”. --Turbojet  11 iulie 2018 14:41 (EEST)

Consecvență[modificare sursă]

Dacă informați pe cineva că ați propus blocarea sa, nu uitați să și propuneți blocarea sa la Wikipedia:Reclamații. Salutări, --Mihai (discuție) 15 iulie 2018 17:24 (EEST)

Bagare in seama[modificare sursă]

Te rog nu mai fa ce ai facut la Alexandre Clavel. Nu te mai baga ca musca-n lapte. Asybarisaport 24 iulie 2018 17:31 (EEST)

Wikidata weekly summary #324[modificare sursă]

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Humpty Dumpty de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
    Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Nu vă mai bateți joc de limba română! Bătrânul (discuție) 11 august 2018 14:45 (EEST)
Pentru că nu-am dreptul la patrulare, mi-ai anulat modificarea? Nu mai interveniți în articolele în care se lucrează. Web Source Content (Discuție) 11 august 2018 14:47 (EEST)
Nu mă interesează ce drepturi de patrulare ai, dar pe cei care își bat joc în mod repetat de limba română nu îi voi lăsa să își facă de cap cum vor ei.
Iar eticheta de {{corectare}} am pus-o pe 29 iulie; cum se face că ai observat-o abia azi, după 13 zile? Și de ca nu aș interveni în articolele la care „se lucrează”, mai ales dacă sunt pline de greșeli (unele atât de grosolane că au ajuns și la Wikipedia:Perle)? --Bătrânul (discuție) 11 august 2018 14:55 (EEST)
@Sîmbotin: [Conflict de editare] Dacă ai observat câte greșeli sunt, atunci să-mi corectați cuvintele sau de ce ca eu să corectez și s-o fac mai proaspăt? Web Source Content (Discuție) 11 august 2018 15:02 (EEST) P.S Și ca să-mi fac lucrurile în loc să mai rostesc timpul cu traducerile automate, eu încerc să contribui pe-aici la enciclopedie... :) Ce-ai zice?
Poți să îți „rostești timpul” cum vrei. Greșelile respective din articol vor fi corectate, mai devreme sau mai târziu, de mine sau de către alți wikipediști - acesta este scopul formatelor de întreținere. --Bătrânul (discuție) 11 august 2018 15:12 (EEST)

Wikidata weekly summary #325[modificare sursă]

Nici o problemă :-)[modificare sursă]

Mulțumesc pentru semnalări, corectări (binevenite) și mulțumiri (nemeritate, dar tot fac plăcere). Câteaodată bat aiurea la tastatură, scuzați-mă! --Julieta39 (discuție) 18 august 2018 16:18 (EEST)

Wikidata weekly summary #326[modificare sursă]