Discuție Utilizator:Biolongvistul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Exclam icon.svg
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Biolongvistul) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.-- Comunitatea utilizatorilor 5 octombrie 2014 20:32 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Alfabetul grec.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Pafsanias (discuție) 5 octombrie 2014 21:49 (EEST)

Dublare articol[modificare sursă]

Nu putem avea dubluri pe wikipedia despre același subiect. Articolul trebuie să existe într-un singur loc, spre care trimit redirecturi. Acuma e simplu. Luați textul scris de dumneavoastră de la Cefalochordate (lăsând doar textul #redirect[[Cefalocordate]]) și mutați-l la Cefalocordate, precizând asta în descrierea modificărilor. --Mihai (discuție) 17 octombrie 2014 21:18 (EEST)

(pe subiectul cefalocordatelor) Se vede că textul meu e mai lung și mai complet decât cel deja existent. Când mut textul, să rămână numai ce am scris eu sau să intercalez fragmente din textul celălalt?--Biolongvistul (discuție) 17 octombrie 2014 21:29 (EEST)
Asta e decizia dumneavoastră editorială. Dacă textul anterior e valabil, păstrați ce și cum și unde considerați de cuviință. Dacă nu, îl puteți înlocui de tot cu al dumneavoastră. Numai aveți grijă la formațălități, ca la Cefalochordate să se înțeleagă de ce ștergeți textul și îl înlocuiți cu #redirect[[Cefalocordate]], și în cealaltă parte să se vadă de unde îl aduceți. --Mihai (discuție) 17 octombrie 2014 21:33 (EEST)

Arborele pagodelor din orasul Bocșa[modificare sursă]

Faceți o propunere formală de ștergere. Remarca de pe pagina de discuții are șanse să treacă neobservată. -- Victor Blacus (discuție) 19 octombrie 2014 20:06 (EEST)

Sfat pedegeaba[modificare sursă]

La Preferințe, imediat sub câmpul semnăturii, bifați „Semnătură brută”, pentru a evita formatarea defectuoasă pe care am observat'o într'un mesaj la cafenea. Cu bine! //  Gikü  vorbe  fapte  (TW)

Myxini[modificare sursă]

Bună seara. Am observat că aveți o inițiativă de a scrie articolul Myxini și chiar aș vrea să vă mulțumesc pentru asta (sunt multe articole care lipsesc și puțini cei care vor să scrie). Am făcut o scurtă lecturare, și aș vrea să vă întreb ceva. Sunteți sigur că există în limbajul științific românesc această denumire, de pești mucoși? Aparent, o simplă căutare pe google nu arată decât pagina de la wikipedia și alte rezultate care nu au nicio legătură. -- Alex Nico  (mesaj) 24 octombrie 2014 22:14 (EEST)

În limbajul științific românesc nu există termenul de "peștii mucoși". Denumire română acceptată în literatura de specialitate este "mixine". -- Danvasilis (discuție) 19 noiembrie 2014 23:58 (EET)

Bună![modificare sursă]

Mă numesc Pintilie Sebastian. Sunt din Bacău, și sunt elev. În sfârșit, am găsit pe cineva care e elev, îi place engleza și nu e puțin... deraiat (cum ar spune diriginta mea). Cunosc cazuri de copii, de 9 ani, care vin aici, fac numai prostii și apoi vor să fie administratori. Și eu am venit la 9 ani aici, dar atunci eram cam deraiat (făceam multe prostii). Am putea lucra la articole împreună, cum fac cu Alex Nico (vezi oxigen). Sper că ne vom înțelege bine. Apropo, în ce clasă ești? --Sebastianpin 8 noiembrie 2014 14:46 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Sebastianpin.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Sebastianpin.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

P.S. Ți-aș recomanda să-mi adaugi pagina de discuție la pagini urmărite. --Sebastianpin 8 noiembrie 2014 21:30 (EET)

După ceva timp...[modificare sursă]

Am găsit. Koala. Sau mai bine spus, versiunea engleză a acestui articol. Pe el îl vom traduce. Ce zici? Ne ocupăm mâine seară. --Sebastianpin 9 noiembrie 2014 22:17 (EET)

Bravo, foarte frumoasă inițiativă! :)) vă urez succes ;) -- Alex Nico  (mesaj) 9 noiembrie 2014 22:32 (EET)
Lasă-mă pe mine să ocup de început. Nu știu dacă ai mai făcut lucruri de genul, dar îți rezum aici: luăm tot articolul de pe en.wiki, îl copiem, îl lipim pe ro.wiki, traducem toate direct aici, ca să nu fie nevoie să mai adăugăm referințele una câte una. --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 15:34 (EET)
Și eu sunt de acord că Sebastianpin trebuie să „ocupe de început”, pentru că a mai făcut „lucruri de genul”. De sfârșit, se poate ocupa și altcineva. --Pafsanias (discuție) 10 noiembrie 2014 15:38 (EET)
Nu e e nimic dacă ai început. Chiar e foarte bine. Eu încep mai încolo, acum am teme la română. --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 15:52 (EET)
Deci, împărțirea. Tu ai:
  1. Introducerea
  2. Taxonomie și evoluție
  3. Relații cu oamenii
Eu am:
  1. Etimologie
  2. Descriere
  3. Ecologie și temperament
Împărțirea e aproape egală, cu + sau -, nu știu exact. Estimez că vom termina în jurul datei de 20 noiembrie 2014, deci în 10 zile. După aceea, ne vom face o verificare reciprocă (tu verifici ce am tradus eu și invers) care va dura cam 3 zile, apoi 5 zile să „albăstrim” toate legăturile roșii ce vor apărea (nu lași în urmă vreuna! tot ce e cu albastru pe engleză, va fi și în română! un prilej extraordinar pentru crearea de articole!). Deci în total, 18 zile. 28 noiembrie, data limită. După care, îl propunem AC. S-a făcut? Să văd ce pot traduce azi. --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 19:53 (EET)
Pafsanias funny remarcă :)) Foarte bine, albăstriți totul! să nu lăsați nimic! :)) -- Alex Nico  (mesaj) 10 noiembrie 2014 20:17 (EET)
De ce nu folosim „<span style="color:#0000CD;"></span>”? :)--Biolongvistul () 10 noiembrie 2014 20:30 (EET)
De ar fi așa de simplu! Apropo, ce note ai la școală? :)) --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 20:36 (EET)
Știu că sună ca și cum m-aș lăuda, dar am avut media 10 pe linie (în clasa a V-a), și sper să am și într-a VI-a.--Biolongvistul () 10 noiembrie 2014 20:47 (EET)
Se pare că avem mai multe în comun decât credeam. Numai că va trebui să vedem ce medie vei avea în a VI-a (sper că 10, ca mine)! Eu, tu și Alex Nico, cei 3 crai de la răsărit. --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 20:50 (EET)

Ai uitat să traduci ultima parte de la introducere (sau poate o lași pe mai târziu). --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 21:14 (EET)

A, da. Încep acum cu aia. --Biolongvistul () 10 noiembrie 2014 21:15 (EET)
@Sebastianpin Merge spus și cei 3 crai, numai că eu sunt mai în vârstă decât voi :))) -- Alex Nico  (mesaj) 11 noiembrie 2014 17:05 (EET)
Cu 3-4 ani, presupun. --Sebastianpin 11 noiembrie 2014 18:20 (EET)
Horațiu, ești cam în urmă. Ai primit teme multe? Vrei să traduc puțin din partea ta? Deoarece ești puțin cam în urmă (mai am 2 pagini de text de tradus, tu vreo 3-4). --Sebastianpin 13 noiembrie 2014 21:45 (EET)
Am mai tradus azi. Și mai avem timp. Cine știe, poate terminăm chiar înainte de termen. --Biolongvistul () 13 noiembrie 2014 21:54 (EET)
Acum am văzut, felicitări. Acum ești ok. Da, poate terminăm înainte... ar fi bine. După ce finalizăm, mă gândesc de ce să ne ocupăm. Nu un articol mare, ci mai multe articole mici, de genul speciile unui gen etc. Nu știu, mă mai gândesc. Ai messenger? Să vorbim mai degajat. --Sebastianpin 13 noiembrie 2014 22:08 (EET)
N-am messenger, nici nu prea știu cum stă treaba cu el. Și despre ce articole am mai putea scrie, tocmai voiam să-ți scriu ceva despre asta. Putem să scriem ceva despre micologie (articolele pe tema asta sunt varză; nici măcar nu există hifă, spor sau picior), putem să albăstrim formatul Eukaryota sau Rhizaria sau să dezvoltăm articolul despre limba Ido, care este plin de probleme. --Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 12:18 (EET)

Rămâne cu Eukaryota. Super! Acum nu prea am timp (de koala), stai să îi fac fratelui meu o coroniță de hârtie... --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 17:11 (EET)

Ești online? --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 19:21 (EET)
Da. --Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 20:41 (EET)
Intră pe [1]] și intră la camera BioPin, parola „sebastian”. --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 20:58 (EET)
Ce este aia? E vreun fel de rețea de comunicare? --Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 21:03 (EET)
E un chat pe care l-am găsit acum, să putem vorbi mai degajat. --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 21:04 (EET)
Nu găsesc nicio metodă ca să scriu ceva.--Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 21:08 (EET)

Jos scrie „Enter Message Here”. Bară lată și albă. Și schimbă-ți numele în BioLingvistul sau altceva... --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 21:10 (EET)

Nu mai înțeleg nimic. Și bara aia nu reacționează întotdeauna. ???? --Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 21:14 (EET)
La început, trebuie completate 3 căsuțe: Room, Nickname și Password. Prima e BioPin, a doua Horațiu și a treia sebastian. OK? Și ce are bara? Îți merge greu calculatorul? --Sebastianpin 14 noiembrie 2014 21:22 (EET)
Am găsit cum merge bara. Uită-te pe pagina ta de discuții. --Biolongvistul () 14 noiembrie 2014 21:23 (EET)
Dacă ești online, intră pe BioPin. Ca aseară. --Sebastianpin 15 noiembrie 2014 11:58 (EET)

Azi nu pot. Scuze!--Biolongvistul () 15 noiembrie 2014 19:02 (EET)

Dacă ești online, intră pe chat. Apropo, ai o bucată netradusă la sfârșitul Semnificații culturale. --Sebastianpin 18 noiembrie 2014 21:00 (EET)
Da, am văzut. Intru acum. --Biolongvistul () 18 noiembrie 2014 21:15 (EET)

Încearcă din nou. --Sebastianpin 18 noiembrie 2014 21:53 (EET)

De ce ai ieșit? --Sebastianpin 18 noiembrie 2014 21:57 (EET)

Koala[modificare sursă]

O sugestie: genitivul și dativul substantivului koala este „koalei”, nu „lui koala”. Dacă nu mă credeți, consultați un dicționar. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2014 21:20 (EET)

Errare humanum est, sed perseverare diabolicum... Văd că nu vă pasă nici măcar de faptul că acest substantiv (koala) este de genul feminin. V-am semnalat aceste lucruri pe pagina dvs. de discuții în speranța că veți corecta singur, dar se pare că nu doriți aceasta. Poate o vor face alții. --Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2014 22:12 (EET)
Freelancer Sîmbotin, dumneavoastră ce note ați avut în clasa a V-a? --Pafsanias (discuție) 10 noiembrie 2014 22:18 (EET)
Sau poate nu eram pe Wikipedia. Corectez acum. Pafsanias, vă rog, am înțeles de propriile mele probleme cu restul articolelor. Nu e nevoie să mă ironizați. --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 22:19 (EET)
Eu m-am adresat utilizatorului căruia îi aparține această pagină de discuții pentru că la el am observat introducerea în articol a exprimării „lui koala”. --Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2014 22:31 (EET)
Da, m-am prins, dar și eu am făcut-o. Dar acum am corectat.--Sebastianpin 10 noiembrie 2014 22:45 (EET)
Mulțumesc; „mai bine mai târziu decât niciodată”. --Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2014 22:48 (EET)
N-am găsit niciunde scris „lui Koala”, de asta n-am corectat. Dar sigur era pe undeva. --Biolongvistul () 11 noiembrie 2014 13:22 (EET)
Nu ați mai găsit deoarece Sebastianpin a făcut între timp corecturile necesare. Însă, dacă tot spuneți că vă pasionează lingvistica, poate corectați și legendele de la cele două imagini „Un koala care se scarpină...” și „Scheletul unui koala montat pe un suport”. Prea seamănă a „Un vulpe în tufiș” sau „Un veveriță în copac”. Mulțumesc anticipat. --Bătrânul (discuție) 11 noiembrie 2014 15:38 (EET)

Sîmbotin, iar m-ați prins pe fază. E bine așa? --Sebastianpin 11 noiembrie 2014 15:50 (EET)

Corect. V-a plăcut fizica de când erați mic? --Sebastianpin 10 noiembrie 2014 22:53 (EET)

Da, mai ales educația fizică... :) --Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2014 23:01 (EET)
Era pe vremuri un asistent la Facultatea de Fizică din București despre care studenții spuneau că se înscrisese la fizică din greșeală, de fapt intenția lui fusese să se înscrie la educație fizică. Studenții erau malițioși, însă judecând după prestația tovarășului asistent anecdota ar fi putut fi adevărată. :)) -- Victor Blacus (discuție) 10 noiembrie 2014 23:17 (EET)

ChatStep[modificare sursă]

Room Name: BioPin
Nickname: Horațiu
Password: (adică nimic) --Sebastianpin 18 noiembrie 2014 22:03 (EET)
Intră dacă poți, datele sunt ca ieri. --Sebastianpin 19 noiembrie 2014 19:54 (EET)
Intră dacă poți, aceleași date. --Sebastianpin 20 noiembrie 2014 21:49 (EET)
Azi nu mai pot, poate mâine. --Biolongvistul () 20 noiembrie 2014 21:55 (EET)

■ Modificarea v-a fost anulată[modificare sursă]

Information.svg Bun venit pe Wikipedia. Deși toată lumea este binevenită să modifice constructiv articolele de pe Wikipedia, cel puțin una din modificările dumneavoastră recente, ca aceea de la pagina Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Reguli, nu pare să fie constructivă și a fost anulată. Pentru teste vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! Pafsanias (discuție) 7 decembrie 2014 21:20 (EET)

Mii de scuze[modificare sursă]

Concursuri, teze, teste, computer nou... mda, timp nu prea am avut. Mulțumesc că ai nominalizat Koala pentru mine. Ce mai faci? Nu știu dacă pot lucra la eukaryota acum. --Sebastianpin 11 decembrie 2014 17:18 (EET)

Bună! În sfârșit, liber! Ce zici, ne apucăm? --Sebastianpin 20 decembrie 2014 19:20 (EET)
Da, eu m-am apucat deja de Eukaryota, am făcut vreo cinci. Cred că ar trebui să ne împărțim articolele, ca să nu ne trezim că edităm în același timp. --Biolongvistul () 20 decembrie 2014 20:20 (EET)

Comportament agonistic[modificare sursă]

Există "Comportamentul agonistic" între indivizi aparținând aceleiași specii de animale. --Danvasilis (discuție) 25 decembrie 2014 16:12 (EET)

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Oracol.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Bună[modificare sursă]

Parcă ți-am zis odată că sunt pe Wikipedia de 2 ani +, dar cu multe pauze. Aceasta a fost una din ele. Pur și simplu „nu am avut chef” să editez. Acum am revenit, mai mult sau mai puțin. Trebuie să mă familiarizez cu noutățile. Sper că vei intra curând. --Sebastianpin 4 februarie 2015 15:08 (EET)

Bun! În sfârșit. Mă bucur că ai revenit. De multă vreme n-am mai primit un mesaj. --Biolongvistul () 4 februarie 2015 15:22 (EET)
Mă simt prost. Acum, CRED, SPER, că am revenit de-a binelea. Voi lucra la articole despre chimie și tancuri. --Sebastianpin 22 martie 2015 18:45 (EET)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Koala. 23 februarie 2015 17:21 (EET)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Koala. 5 septembrie 2015 08:30 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 5 septembrie 2015 08:30 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi la Discuție:Koala. 5 septembrie 2015 08:31 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 5 septembrie 2015 08:31 (EEST)

Propunere[modificare sursă]

Am observat că ați făcut un format cu clasificarea pentru Diprotodontia. Ca o propunere. Ar fi bine, dacă puteți, să scrieți și de unde ați luat această clasificare (de ex. ITIS ( [2] , sau Fauna Europea ( [3]. Cu această indicație cititorul își poate face o idee despre cine a făcut clasificarea.--Jean (discuție) 9 septembrie 2015 07:44 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Biolongvistul. Aveți mesaje noi la Discuție Utilizator:Jean. 11 septembrie 2015 23:46 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 11 septembrie 2015 23:46 (EEST)

Îndoială cu privire juriul românesc și comentatori la Eurovision[modificare sursă]

Salut: Doresc să știu care au fost 16 membrii juriului românesc la Eurovision 1994. De asemenea, doresc să știu care a fost comentatorul român la 1994 și 1998. Pentru asta, poți verifica această informație în presă veche (ziare, reviste etc.) într-o bibliotecă.

Cu stimă Carlos M.S. --Carlos MS (discuție) 4 octombrie 2018 16:12 (EEST)