Discuție:Rezistența anticomunistă din România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cscr-former.svg Rezistența anticomunistă din România a fost propus ca articol de calitate, dar în urma discuției s-a constatat că nu îndeplinea criteriile la acea vreme. Puteți să vă uitați la legăturile aflate mai jos, în istoricul articolului, pentru a găsi pagina nominalizării, și să aflați de ce a fost respins.
29 noiembrie 2016 Propunere articol de calitate Respins
Flag map of Romania.svg Articolul Rezistența anticomunistă din România este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
B Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa B pe scala de calitate.
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articol de unit?[modificare sursă]

Am găsit Cronologia disidenței anticomuniste în România ca articol de curățat din 2005. Poate ar trebui unit cu acesta?--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 16:00 (EET)

Interesant dar sunt două subiecte diferite. Disidența nu este o rezistență. Rezistența implică o luptă armată, sau refuzul autorității urmată de acțiuni concrete violente, sau de inteligență care ar putea slăbi autoritățile. Disidenta înseamnă o negare intelectuală, sau publicare sau tentativele de publicare care contestă puterile existente. --Albacore60 (discuție) 29 ianuarie 2017 20:17 (EET)

Traduceri și opinii[modificare sursă]

Mai există încă părți din articol în francez, pot fi identificate căutând după litere cu accente. De asemenea, mai ales în secțiunea "Memoria rezistenței anticomuniste" sunt exprimate opinii care, nesusținute de surse, ar putea duce la marcarea acelei secțiuni cu {{PDVN}}: "A trebuit să așteptăm anul 2016 pentru ca România să-și celebreze cu adevărat și oficial membrii rezistenței. ", "Amalgamarea ce asociază pe toți membrii rezistenței anticomuniste cu fasciști antisemiți[note 35] este susținută activ de către moștenitorii Partidului Comunist Român și de către vechi securiști și joacă un rol important în blocajul legislativ asupra unei zile comemorative, fără să mai punem la socoteală indemnizația vechilor luptători și deținuți politici. " etc.--Strainu (دسستي‎)  24 noiembrie 2017 23:05 (EET)

De asemenea, mai sunt probleme cu ghilimelele (toate tipurile amestecate), iar legalitatea filmelor de pe youtube trebuie verificată--Strainu (دسستي‎)  24 noiembrie 2017 23:21 (EET)
1/ "Amalgamarea ce asociază pe toți membrii rezistenței anticomuniste cu fasciști antisemiți..." => Aștept traducea notei 35 (curând) 2/ "A trebui să așteptăm anul 2016 pentru ca România să-și celebreze cu adevărat și oficial membrii rezistenței." => Aici nu sunt de acord cu Dvs, nu este opinia, sunt faptele. Rezistenta era cunoscut de istorici de mult (1995) dar a fost celebrat oficial foarte târziu. 3/ "...este susținută activ de către moștenitorii Partidului Comunist Român și de către vechi securiști[note 36] și joacă un rol important în blocajul legislativ asupra unei zile comemorative, fără să mai punem la socoteală indemnizația vechilor luptători și deținuți politici." => Este adevărat ca lipsa o nota explicativa și justificativ. Note 36 nu este suficient. Voi întreba autorul... --Albacore60 (discuție) 25 noiembrie 2017 16:32 (EET).
Am corectat problemele cu ghilimele. Doar sunt folosite: „” și ‘’
De mult timp deja, când un film difuzat pe Youtube, el este suprimat destul de repede la cererea autorului. Totuși, multi autori accepta că că filmele să fie disponibile în calitate video (pixels) slabă la Youtube (așa cum este cazul tuturor acestor referințe). --Albacore60 (discuție) 27 noiembrie 2017 20:01 (EET)
Corectări de note și completări ale referințelor făcute. Există încă traduceri care trebuie făcute --Albacore60 (discuție) 8 decembrie 2017 18:31 (EET)