Wikipedia:Candidați/Administrator/Alex Nico

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Alex Nico[modificare sursă]

Exprimarea opiniilor poate începe imediat după acceptarea nominalizării de către candidat și durează minim 7 zile.

Pagina de utilizatorPagina de discuțiiContribuțiiActivitate Justificarea nominalizării: Utilizator activ care este deja patrulator și a fost administrator pe un alt proiect al Fundației. A scris un număr mare de articole. --MSClaudiu (discuție) 6 august 2018 16:22 (EEST)

Acceptul nominalizării de către candidat:  Alex Nico  (mesaj) 6 august 2018 16:58 (EEST)

Întrebări pentru candidat[modificare sursă]

Stimate candidat, vă mulțumim pentru dorința de a servi Wikipedia ca administrator. Vă rugăm să răspundeți la întrebările de mai jos, pentru ca utilizatorii să-și formeze o imagine clară despre activitatea și intențiile dumneavoastră.

1. Cunoașteți politica proiectului și în particular rolul administratorilor?

R. Despre ceea ce înseamnă politica Wikipedia cunosc deja de mult timp, întrucât am fost activ la proiect începând cu decembrie 2010. Cunosc ceea ce poate face un administrator, în mare parte și datorită faptului că am fost administrator la Wikipedia în aromână, unde am ajutat la dezvoltarea proiectului atât cât am putut. Cunosc faptul că administratorii pot șterge pagini (cânt nu întrunesc regulile proiectului), bloca utilizatori (în cazurile rare în care este absolut necesar), edita interfața (bineînțeles, dacă este absolut necesar), recupera pagini care au fost șterse, etc. -- Alex Nico  (mesaj) 6 august 2018 16:58 (EEST)

2. Cu ce activități specifice anticipați să contribuiți ca administrator?

R. Întrucât o mare parte din timpul alocat pe proiect îl folosesc pentru crearea și/sau editarea de articole, cred că mi-aș folosit calitatea de administrator pentru a îmbunătăți calitatea acestora. Nu de puține ori am fost pus în situația de a apela la alți administratori pentru a șterge anumite pagini de redirecționare (de exemplu) pentru a putea redenumi o pagină conform regulilor de numire. Sunt multe astfel de pagini rămase de mult (din domeniul chimiei, de exemplu) pe care aș putea să le rezolv. De asemenea, activitatea de patrulator pe pagina de Schimbări recente m-a ajutat să dezvolt o mare „iubire” pentru lupta anti-vandalism, fapt pentru care, dacă aș fi administrator, consider că m-aș implica mai mult. -- Alex Nico  (mesaj) 6 august 2018 16:58 (EEST)

3. Cum apreciați activitatea dumneavoastră de până acum?

R. Fiind absolut sincer, la început (primii ani) aveam o viziune eronată și făceam unele greșeli în scrierea articolelor. Între timp am înțeles cel mai important lucru, și anume faptul că la Wikipedia contează foarte mult calitatea, ci nu cantitatea. Consider că activitatea mea s-ar putea descrie ca fiind un amestec dintre iubirea de a scrie/edita noi articole și lupta anti-vandalism. Se mai poate lua în considerare și activitatea de pe alte proiecte surori: Wikipedia în aromână, Wikidata. -- Alex Nico  (mesaj) 6 august 2018 16:58 (EEST)

4. Ați avut vreun conflict cu alți utilizatori sau ați simțit că v-au cauzat stres? Cum ați tratat și cum intenționați să tratați astfel de evenimente în viitor?

R. Nu am avut conflicte. Majoritatea întrebărilor pe care le-am pus la Cafenea s-au referit la criterii de denumire ale articolelor și serii de articole. Consider că sunt capabil să recunosc dacă fac vreo greșeală. Dacă vine vorba de viitor, doresc să preiau de la ceilalți administratori modul corect în care s-ar trata conflictele. -- Alex Nico  (mesaj) 6 august 2018 16:58 (EEST)
Întrebări suplimentare[modificare sursă]

5. Având în vedere că cele două propuneri succesive ale lui MSClaudiu sugerează că scopul propunerilor sale este de a obține aliați pe Wikipedia, dacă veți deveni administrator vă veți considera obligat față de el? --Turbojet  9 august 2018 09:33 (EEST)

Sincer, nu m-am gândit că asta ar sugera. Și sper că nu aceasta a fost scopul. În calitate de administrator m-aș simți îndatorat tuturor utilizatorilor la nevoie, indiferent ce au făcut sau nu pentru mine. Așadar, dacă (de exemplu) va avea nevoie de ajutor, cu siguranță că mă voi implica, dar obligat să o fac, nu, nu mă simt. -- Alex Nico  (mesaj) 9 august 2018 09:55 (EEST)
Întrebarea viza controversele în care el ar fi implicat. Dar înțeleg că răspunsul dv. acoperă și acest aspect. V-am dat deja acceptul meu. --Turbojet  9 august 2018 10:11 (EEST)

Opinii[modificare sursă]

Își pot exprima opiniile utilizatorii care la începutul discuției erau înregistrați de cel puțin 30 de zile și aveau minimum 100 de modificări la activ. Utilizatorii care nu cunosc bine activitatea candidatului sunt rugați să-i analizeze atent, în profunzime, lista de contribuții.

Participanții sunt rugați să își exprime opiniile în mod constructiv și civilizat.

Pentru[modificare sursă]
 1. Strainu (دسستي‎)  7 august 2018 00:16 (EEST)
 2. Accipiter Q. Gentilis(D) 7 august 2018 01:10 (EEST)
  1. Motivație: Un vechi membru de încredere al ro.wiki care cunoaște modul de lucru al Enciclopediei și are o atitudine pozitivă față de aceasta. Contribuțiile sale sunt de calitate. A dovedit amabilitate și răbdare în timpul interacțiunilor cu ceilalți utilizatori, precum și respect pentru principiile pe care este fundamentată Wikipedia.--Accipiter Q. Gentilis(D) 8 august 2018 22:06 (EEST)
 3. --Cumanul (discuție) 7 august 2018 15:39 (EEST)
 4.  —Andreidiscuție 7 august 2018 16:38 (EEST)
 5. Am observat că este amabil în discuțiile pe care le poartă și receptiv atunci când i se cere ajutorul. //  Gikü  vorbe  fapte  7 august 2018 17:14 (EEST)
 6. Pentru că este un utilizator experimentat și serios cu care am colaborat cu bine tot timpul.— Ionutzmovie discută 8 august 2018 20:55 (EEST)
 7. Am înțeles că birocrații numără voturile, dar noi, dacă dorim să arătăm respect regulilor proiectului impuse de această comunitate, ar trebui să ne justificăm alegerile: un utilizator de bun simț (a se vedea și răspunsurile de mai sus), cerebral, un bun cunoscător al îndrumărilor și politicilor, care, sunt convins, că-și va respecta statutul.--Silenzio (discuție) 8 august 2018 21:18 (EEST)
  În mod normal ar trebui chemat unul dintre stewarzii de aici: meta:Stewards.--MSClaudiu (discuție) 9 august 2018 14:52 (EEST)
  Pentru ce anume?--Silenzio (discuție) 9 august 2018 14:59 (EEST)
  Pentru a decide rezultatul candidaturii.--MSClaudiu (discuție) 9 august 2018 15:11 (EEST)
  După 3 zile? Cunoaștem foarte bine pașii care trebuie urmați. Nu vă faceți griji. Cererea trebuie făcută la https://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Permissions, atunci când va fi cazul.--Silenzio (discuție) 9 august 2018 15:22 (EEST)
  Nu am zis că ar trebui chemat în acest moment, dar am constatat că nu există birocrați pe ro.wikipedia.--MSClaudiu (discuție) 9 august 2018 15:38 (EEST)'
 8. Apreciez în special criteriul Average edit size*: 288.7 bytes, care, combinat cu structura contribuțiilor îmi arată că aduce efectiv material nou pe Wikipedia, nu doar „învârte contorul”. Sper ca funcția să nu-l deturneze de la asta. --Turbojet  9 august 2018 10:05 (EEST)
 9. Este un utilizator serios, competent în mai multe domenii și bun cunoscător al politicilor și îndrumărilor Wikipediei. Consider că va face față cu brio și solicitărilor suplimentare cerute de munca specifică administratorilor. --Bătrânul (discuție) 11 august 2018 14:25 (EEST)
Împotrivă[modificare sursă]
Abțineri[modificare sursă]

 • Părerile Pentru ar trebui argumentate deoarece candidatul isi da seama care sunt motivele pentru care este apreciat si pentru care isi dedica timpul acestui proiect.--MSClaudiu (discuție) 8 august 2018 22:45 (EEST)
 • Nu am dreptul și nici nu doresc să exprim vreo opinie referitor la candidat. Singura observație: consider că Claudiu nu avea dreptul moral să facă propuneri la un interval atât de scurt de când a parcurs o candidatură. Trebuia să aleagă să ia o pauză de la decizii importante în Wikipedia, să analizeze discuțiile ce au fost făcute la candidatura sa.77.58.131.114 (discuție) 10 august 2018 03:58 (EEST)

Drepturile au fost acordate de -revi. Felicitări Alex Nico.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2018 16:44 (EEST)

Țin să mulțumesc tuturor pentru încrederea și susținerea acordată! :) Nu spun „sper că”, ci „sunt sigur că” nu voi dezamăgi comunitatea.-- Alex Nico  (mesaj) 13 august 2018 17:07 (EEST)