Pădurea Drăghiceanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pădurea Drăghiceanu
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Pădurea Drăghiceanu
Harta locului unde se află Pădurea Drăghiceanu
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Mehedinți
 România
Cel mai apropiat orașDrobeta Turnu-Severin
Coordonate45°03′50″N 22°40′53″E () / 45.06389°N 22.68139°E[1]
Suprafață60 ha
Înființare1980, declarat în 2000

Pădurea Drăghiceanu este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Obârșia-Cloșani.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în partea nord-vestică a județului Mehedinți (în versantul sud-estic al Munților Mehedinți la o altitudine de 1.000 m), pe teritoriul nordic al satului Obârșia-Cloșani, în vecinătatea estică a Parcului Național Domogled - Valea Cernei, în apropiere de rezervația naturală Pădurea Gorganu[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și se întinde pe o suprafață de 60 hectare[4].

Aria protejată reprezintă o zonă împădurită cu rol de protecție pentru vegetație forestieră de arbori și arbusti, cu specii de nuc (Juglans regia), mojdrean (Fraxinus ornus), alun turcesc (Corylus colurna) sau liliac sălbatic (Syringa vulgaris) .

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]