Cornetul Babelor și Cerboanei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cornetul Babelor și Cerboanei
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Cornetul Babelor și Cerboanei
Harta locului unde se află Cornetul Babelor și Cerboanei
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Mehedinți
 România
Cel mai apropiat orașDrobeta Turnu-Severin
Coordonate44°55′57″N 22°40′25″E () / 44.93250°N 22.67361°E[1]
Suprafață40 ha
Înființare1980, declarat în 2000

Cornetul Babelor și Cerboanei alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic floristic, faunistic și peisagistic) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Balta.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în extremitatea central-nordică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți, între Munții Mehedinți și Piemontul Getic), aproape de limita teritorială cu județul Caraș-Severin și este străbătută de drumul județean (DJ671E) care leagă localitatea Nadanova de satul Șișești[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 40 hectare, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și reprezintă o zonă de protecție pentru ecosisteme de tip submediteranean, cu floră și faună specifice Podișului Mehedințean [4].

Aria protejată este inclusă în Geoparcul Platoul Mehedinți și se învecinează la sud-est cu rezervația naturală Cheile Coșuștei, iar la nord-vest cu aria naturală Cornetul Piatra Încălecată.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]