Cornetul Văii și Valea Mănăstirii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cornetul Văii și Valea Mănăstirii
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Cornetul Văii și Valea Mănăstirii
Harta locului unde se află Cornetul Văii și Valea Mănăstirii
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Mehedinți
 România
Cel mai apropiat orașBaia de Aramă
Coordonate45°00′18″N 22°48′30″E () / 45.00500°N 22.80833°E[1]
Suprafață40 ha
Înființare2000

Cornetul Văii și Valea Mănăstirii este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic floristic, faunistic și peisagistic) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al orașului Baia de Aramă.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în extremitatea nord-estică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți, aproape de limita teritorială cu județul Gorj), în partea nordică a orașului Baia de Aramă, în apropierea drumului național DN67D, care leagă municipiul Târgu Jiu de orașul Băile Herculane[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și se întinde pe o suprafață de 40 hectare.

Aria naturală reprezintă o zonă cu rol de protecție pentru arboret (arbori și arbusti) cu specii de gorun (Quercus petraea), ienupăr (Juniperis communis - L.) și ghimpe (Ruscus aculeatus)[4].

Aria protejată este inclusă în Geoparcul Platoul Mehedinți și se învecinează la sud-vest cu rezervația naturală Complexul carstic de la Ponoarele.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]