Cornetul Bălții

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cornetul Bălții
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Imagine din rezervatie
Imagine din rezervatie
Harta locului unde se află Cornetul Bălții
Harta locului unde se află Cornetul Bălții
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Mehedinți
 România
Cel mai apropiat orașBaia de Aramă
Coordonate44°52′22″N 22°37′01″E () / 44.87278°N 22.61694°E[1]
Suprafață30 ha
Înființare1980, declarat în 2000

Cornetul Bălții este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic floristic, faunistic și peisagistic) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Isverna.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în extremitatea nord-vestică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți, între Munții Mehedinți și Piemontul Getic), aproape de limita teritorială cu județul Caraș-Severin, în sud-vestul satului Balta și este străbătută de drumul județean (DJ670) care leagă satul Păunești de Gheorghești[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 30 hectare, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și reprezintă o zonă (de interes geologic, floristic, faunistic și peisagistic) cu rol de protecție pentru ecosisteme de tip submediteranean, cu rarități floristice (unele endemice pentru această zonă) și faunistice specifice Podișului Mehedințean [4].

Aria protejată este inclusă în Geoparcul Platoul Mehedinți și se învecinează la nord-est cu rezervația naturală Cornetul Babelor și Cerboanei.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]