Joachim von Ribbentrop

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Joachim von Ribbentrop
Joachim von Ribbentrop.jpg
Naștere 30 aprilie 1893 (Wesel, Niederrhein, Germania)
Deces 16 octombrie 1946 (Nürnberg, Germania)
Partid politic Partidul Național Socialist al Muncitorilor Germani (NSDAP)
Poziții politice

Joachim von Ribbentrop (n. 30 aprilie 1893, Wesel, Niederrhein – d. 16 octombrie 1946, Nürnberg) a fost un diplomat și politician german, membru proeminent al partidului nazist, care în perioada 19381945 a îndeplinit funcția de ministru de externe al Germaniei; la procesul de la Nürnberg a fost acuzat, condamnat la moarte și executat pentru crime de război și crime împotriva umanității.

Biografia[modificare | modificare sursă]

Ribbentrop s-a născut în Wesel, Niederrhein, fiind fiul lui Richard Ulrich Friedrich Joachim Ribbentrop și al Johanne Sophie Hartwig. Între 1932 - 1945 a fost membru al Reichstagului, consilier al lui Hitler pentru problemele de politică externă, reprezentantul partidului nazist în problemele de politică externă, delegat special al Celui de-al Treilea Reich pentru dezarmare, ambasador extraordinar, ambasador la Londra, organizatorul și directorul serviciilor Ribbentrop (Dienststelle), ministru de externe al Reichului, membru al Consiliului secret al cabinetului, membru al statului-major politic al lui Hitler la Cartierul general, general SS.

Ribbentrop a favorizat ascensiunea la putere a naziștilor, a participat la alcătuirea planului politic și la pregătirea de către Germania Nazistă a războaielor de agresiune, a luat parte la executarea planurilor de politică externă ale țării și si-a asumat responsabilitatea executării lor, a autorizat și a condus direct săvârșirea de crime de război, crime împotriva umanității și, în mod special, de crime împotriva unor persoane și bunuri aflate în teritoriile ocupate.

Joachim von Ribbentrop şi Ion Antonescu în 1943)
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Joachim von Ribbentrop