Discuție Utilizator:Wars/Arhivă 2014 Ianuarie-Decembrie
Adăugare subiectAnul 2014
[modificare sursă]Gerar / Ghenar / Genarie / Calindariu / Ianuarie 2014
[modificare sursă]Format
[modificare sursă]Hei, cum pun un articol în formatul standard. --Cristian (discuție) 8 ianuarie 2014 17:13 (EET)
- Acest "Hei" este foarte american (întrucât trăiesc în Statele Unite cam de multișor și, evident, știu foarte bine acest lucru) și foarte "very low education addressing." Reglați-vă modul de a vă adresa utilizatorilor. De asemenea, un semn de întrebare ar fi fost necesar, întrucât este evident că formularea dumneavoastră este o întrebare neretorică. În sfârșit, la ce articol vă referiți? Wars (discuție) 8 ianuarie 2014 17:23 (EET)
Categorie:Decese datorate armelor de foc/Categorie:Decese datorate duelurilor
[modificare sursă]Cum scriem: [1] --Bogdan Muraru (discuție) 24 ianuarie 2014 11:19 (EET)
Participiul trecut/Adjectivul "datorate" versus prepoziția "datorită"
[modificare sursă]- Inițial am fost tentat să vă ignor intervenția, întrucât este (aproape) puerilă, dar după oareceva deliberare m-am hotărât să vă răspund pe îndelete, întrucât ar fi putut fi perfect posibil ca să fi considerat ne-intervenția mea ca un act tacit de acceptare a poveștii cu "datorită,' "din cauză" și celelate.
- 01. Să analizăm ... a datora = verb; datorat = participiu trecut al verbului "a datora", dar variantele datorat, datorată, datorați, datorate, sunt (prin extensie semantică foarte comună în limba română) folosite ca adjective.
- 02. Ca atare, sintagma folosită "Decese datorate armelor de foc" este o formulare sintetică care "traduce" prea lunga expresie "Decese (substantiv) care sunt/ au fost datorate (verb la diateza pasivă / adjectiv, feminin, plural) armelor de foc." A se remarca, este vorba despre substituirea unui pasiv printr-o exprimare mai compactă.
- 03. Nimeni nu contestă că următoarele cuvinte datorită, mulțumită, grație, sunt prepoziții, respectiv că grupurile din cauza, din pricina sunt locuțiuni prepoziționale. Nimeni nu vă împiedică să le folosiți. Astfel "Decese datorate armelor de foc" = substantiv + adjectiv + substantiv + prepoziție + substantiv devine, conform viziunii dumneavoastră de corectitudine gramaticală absolută, "Decese datorită armelor de foc" sau "Decese din cauza armelor de foc" sau cum vi s-o părând că sună mai românește decât expresia/expresiile pe care am folosit-o/le-am folosit.
- 04. Limba română este mult mai veche, mult mai mult format(at)ă și mult mai elastică decât credeți dumneavoastră și/sau distinsa doamnă cu pricina, Irina Condrea, doctor habilitat, conferențiar universitar la USM (a se citi, universitatea de Stat a Moldovei din Chișinău, Respublicka Moldova).
- 05. Și, în sfârșit, într-o notă strict personală, deși îi iubesc pe "frații noștri di pistii Prut" din toată inima și îi doresc - și pe ei și pe noi - cât mai curând posibil în vatra comună strămoșească extinsă, care exista dinaintea scrierii de la Tărtăria, mă îndoiesc (cel puțin deocamdată) că dumnealor ar putea realmente cunoaște mai multă gramatică și mai multă limbă română decât cei care au trăit o viață în România și care au făcut școala de la a/A la z/Z în patria-mumă, România.
- 06. În final, mai reflectați, săriți ca ars ceva mai rar și (doar) ceva mai documentat. Și, evident, "Sănătate, că-i mai bună decât toate." Al dumneavoastră, Wars (discuție) 24 ianuarie 2014 12:54 (EET)
- Eu mă refeream la faptul că s-a discutat de nenumărate ori că expresia din cauză se folșosește pentru situațiile nefericite: din cauza bolii a murit, din cauza absențelor a fost exmatriculat; iar datorită în situațiile pozitive: datorită medicilor trăiesc, datorită vremii calde merg la plajă. Nu e un lucru inventat acum de niște moldoveni care s-au găsit ei experți în limba voastră cea română. E o greșeală frecventă și de actualitate precum folosirea greșită a cuvintelor patetic sau locație. Și de ce considerați că sar ca ars? -- Bogdan Muraru (discuție) 24 ianuarie 2014 13:46 (EET)
- Bine. Faceți cum vreți. Rescrieți categoriile cu pricina, schimbați-le cum vreți, cine vă va împiedica? Eu?! În nici un caz. Cât despre afirmația pe care o faceți, "Nu e un lucru inventat acum de niște moldoveni care s-au găsit ei experți în limba voastră cea română." Se pare că este limba noastră, a tuturora și nu "a voastră" ori " a noastră." Patriotismul dumneavoastră local (a se vedea imaginea Eu în Târgu Frumos ) a sărit ca ars, etcaetara, și celelalte, și așa mai departe, ... Referiți-vă (eventual, în viitor) mult mai documentat la exemple concrete - redactate aiurea de mine - și nu încercați doar "să bateți șaua ca să priceapă iapa." Sănătate, noroc, voie bună, putere de a le duce pe toate, concretețe, pertinență, acuratețe, și altele ... Wars (discuție) 24 ianuarie 2014 14:23 (EET)
Făurar / Luna lupilor / Februarie 2014
[modificare sursă]Propunere pentru ștergere a paginii Categorie:Romane de Italo Calvino
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Categorie:Romane de Italo Calvino propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Romane de Italo Calvino până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. Nicolae Coman (discuție) 3 februarie 2014 16:56 (EET)
Propunere pentru ștergere a paginii Categorie:Alfred Hitchcock
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Categorie:Alfred Hitchcock propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Categorie:Alfred Hitchcock până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. Nicolae Coman (discuție) 3 februarie 2014 17:12 (EET)
Pentru utilizatorul Nicolae Coman
[modificare sursă]Rămân în continuare uimit, deși sunt activ pe această WikiPedie de opt ani și aproape nouă luni, de nivelul incredibil de superficial cu care imensa majoritate a wikipediștilor români tratează extrem de importantul rol al categoriilor (și al formatelor) în accesul la informație din multiple direcții. Bunînțeles că en.wiki (și nu numai) este/sunt modele viabile de urmat.
Motivul esențial pentru care așa-zisa Cafenea a utilizatorilor a ajuns mai demult la concluzia de a lichida categorii insuficient populate (Cine este autoritatea de a stabili ce înseamnă slab populate ? ! ? ! ?) este incapacitatea imensei majorități a acelorași wikipediști români de a crea categorii nuanțate, corect diversificate. Uitați-vă la orice fel de articole, prin alegeerea funcției Articol aleatoriu, și veți vedea cu ușurință că foarte multe din articolele de pe ro.wiki sunt absolut jenante din multiple motive, printre care NE-categorizarea și/sau categorizarea aiurea tronează.
Ca să nu menționez faptul strigător la cer că foarte puțini wikipediști români, numărabili pe degetele unei singuri mâini (GEO și subsemnatul fiind printre cei - maximum - cinci), care știu realmente să realizeze categorii.
Suntem coada vacii în categorizarea articolelor, și nu numai. Până și națiuni ca islandezii (maximum 322.000 de oameni), estonienii (maximum 1.315.000), slovenii (maximum 2.100.000) și lista poate continua în neștire, au sisteme de categorizare, respectiv arbori de categorizare mai complecși și mai sofisticați decât românii (vorbitori de limbă maternă 23.623.890, conform articolului Români). Nu este suficient că suntem coada vacii, ba chiar mai mult, mulți dintre participanții la actul WikiPediei în română vor să curețe tot ceea - Vezi, Doamne! - ar fi în exces.
Simplul argument că cele două categorii Categorie:Italo Calvino și Categorie:Romane de Italo Calvino pot fi reduse la una singură sau la niciuna face orice discuție logică, constructivă (și care ar trebui să privească doar în viitor) absolut imposibilă.
Faceți ce vreți, căci oricum este evident că sunteți hotărât ca să le ștergeți. Wars (discuție) 4 februarie 2014 08:29 (EET)
- Chiar dacă nu voi egala niciodată performanțele dvs., am încercat și eu, de vreo câțiva ani încoace, să contribui cu ceva la acest proiect. Și cum îmi place ordinea, care este vitală într-un volum așa mare de informații, am încercat să mă implic și în acest domeniu al categoriilor. Da, sunt multe categorii care nu își au rostul, cum și dvs. ați precizat, iar multe pagini nu sunt plasate la categoriile optime. De exemplu, în această perioadă mut paginile de la Categorie:Oameni în viață la Oameni din țările respective în viață. Nu știu de ce unora li se pare o chestie dificilă și laborioasă, mai ales de când s-a introdus gadgetul HotCat. În orice caz, vă mulțumesc pentru acordul oferit! --Nicolae Coman (discuție) 4 februarie 2014 08:46 (EET)
- Desigur, aveți dreptate privind categoria Categorie:Oameni în viață, care ar trebui să conțină doar sub-categorii. Urmând ideea dumneavoastră numai ce am corectat trei articole ale căror categorii fuseseră "trântite" conform articolelor din limba engleză și lăsate de izbeliște așa, netraduse. QED. Cât despre altceva, adică orice privind editarea, redactarea, traducerea, categorii nuanțate și formate frumoase și utile, numai bine. Wars (discuție) 4 februarie 2014 10:21 (EET)
Eficiență
[modificare sursă]Sensurile tehnice pe care le-ați dat la Eficiență (dezambiguizare) sunt discutabile. În engleză efficiency este randament, dar în română în tehnică noțiunea de „eficiență” se folosește exclusiv când se obține mai mult decât s-a cheltuit, adică atunci când nu se poate folosi noțiune de „randament”, care întotdeauna este subunitar. Dacă ce ați scris este doar o traducere, regret. --Turbojet 5 februarie 2014 00:10 (EET)
- Dacă nu corespunde standardului dumneavoastră, de ce nu o modificați corespunzător? Wars (discuție) 5 februarie 2014 07:13 (EET)
- Pentru că nu am resursele de a repara greșelile tuturor. Principiul meu este „decât greșit, mai bine nimic”, pentru că greșeala se propagă, iar lumea învață de pe Wikipedia greșit. De aceea cerința mea este ca fiecare să se ocupe doar de domeniile în care se pricepe suficient de bine ca să poată învăța pe alții, căci în profesor se erijează dacă scrie Wikipedia. --Turbojet 23 februarie 2014 10:30 (EET)
- Un pas mai departe. De ce nu radiați pagina sus numită, dacă așa stau lucrurile precum afirmați mai sus? În nici un caz, nu mă voi opune măsurii radicale (din moment ce o și propun). Go for it. Wars (discuție) 23 februarie 2014 10:50 (EET)
- Deci si așadar nu suntem doar scribi. Corect d-le Turbo. Asybaris aport 23 februarie 2014 10:43 (EET)
- V-am explicat că n-am resurse să fac pasul propus de dv. În viața obișnuită minimul bun simț cere să nu se facă mizerie și nu trebuie contat pe faptul că va veni altcineva să curețe după. Eu cred că pe Wikipedia cine nu știe dacă ceva este corect sau nu, să stea deoparte în domeniul respectiv. Politica Wikipediei de încurajare a contribuțiilor în necunoștință de cauză este greșită. --Turbojet 23 februarie 2014 12:03 (EET)
Format
[modificare sursă]Salut ! Deoarece esti cel mai activ in domeniul american, voiam sa te fac atent ca Format:Comitatul Morris, New Jersey nu are sectiunea tonship s-au lipseste township-Denville n-am vrut sa fiu ca Minisarm sa schimb formatul fara sa te intreb--Saxonul (discuție) 15 februarie 2014 18:52 (EET)
- Salutare ! Nu numai că sunt cel mai activ în articole, formate și categorii referitoare la Statele Unite, dar sunt și cel care știe - evident - cel mai mult decât oricine de pe ro.wiki în acest domeniu. Ca să nu menționez faptul evident că și locuiesc acolo de vreun sfert de secol. Wars (discuție) 15 februarie 2014 20:32 (EET)
- Cât despre formatul Format:Comitatul Morris, New Jersey, voi rezolva problema, evident. Mulțumesc de atenționare. Cât despre a nu proceda ca sus-numitul individ [atac la persoană șters] mi se pare un act firesc de bun simț și de normalitate că ați procedat așa cum ați făcut-o. Wars (discuție) 15 februarie 2014 20:32 (EET)
Despre ștergerea unor categorii
[modificare sursă]Fii amabil, trage o ocheadă aici -- Utilizator Nicolae Coman aici. Acest domn, User - Nicolae Coman, este pus pe tot felul de ștergeri, ceea ce contravine flagrant cu ceea ce scria, tot 'mnealui, mai sus, pe această pagină. Salve, Venske (discuție) 19 februarie 2014 05:45 (EET)
Alte "activități" ale userului Nicolae Coman
[modificare sursă]Priviți vă rog aici Margaret Thatcher,; acest domn continuă acțiunea de a tăia "în carne vie." Mulțumesc. Remarc că atât dumneavoastră cât și user-ul Venske ați fost ținta aceluiași tip de atac și aceleiași tip de poveste. Udarque (discuție) 23 februarie 2014 08:44 (EET)
Mărțișor / Germănar / Mart / Martie 2014
[modificare sursă]Prier / April / Aprilie 2014
[modificare sursă]Categorii
[modificare sursă]Vedeți Discuție Utilizator:XXN#Municipiu, municipalitate, vă rog. Acestea sunt categorii cu denumiri greșite. Cum le reparăm? --Silenzio (discuție) 5 aprilie 2014 06:21 (EEST)
- De acord. Voi citi, voi analiza și voi interveni. Wars (discuție) 5 aprilie 2014 06:56 (EEST)
- Mulțumesc, --Silenzio (discuție) 5 aprilie 2014 06:59 (EEST)
- Plăcerea a fost de partea mea. Wars (discuție) 5 aprilie 2014 08:47 (EEST)
Municipiu, municipalitate
[modificare sursă]- Cuvântul Municipiu în limba română desemnează pentru România, după cum bine știm, un oraș cu o populație destul de însemnată și, mai ales, cu o anumită funcție administrativă, teritorială, ș.a.m.d., ...
- Municipalitate desemnează în diferite culturi, de limbi diferite, diferite noțiuni. Astfel,
- a.) În arealul limbii engleze (de obicei în Australia, Canada, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii), cuvântul municipality = municipalitate desemnează orice localitate, mai precis orice așezare umană încorporată (adică oficial constituită și recunoscută printr-un act oficial de ființare, în engleză, charter act). Colegul Silenzio a remarcat greșit (mai sus) că ar fi vorba doar despre localitatea de tip sat = village. Este vorba despre toate localitățile încorporate, de orice ordin. Astfel, cities = orașe, towns = târguri, villages = sate, chiar și hamlets = cătune sunt municipalități; desigur, de mărimi diferite. Chiar mai mult, până și un township (în Statele Unite), care este - de cele mai multe ori - o unitate administrativ-teritorială, este (în anumite cazuri) o municipalitate.
- b.) În arealul limbii spaniole, o municipalitate (municipio, municipios) este o unitate administrativ-teritorială, ca mărime orice între plășile României interbelice și județele aceleiași perioade de timp. Poate fi o subdiviziune administrativă de ordin doi sau trei.
- b1.) Deși în Spania un municipio este mai întotdeauna aproape identic cu o localitate, fizic și geografic nu este exact acea localitate. Deci numele de municipalitate este mai corect. Un municipio spaniol este o subdiviziune teritorială de ordin trei. Cumunitățile autonome ale Spaniei sunt subdiviziuni administrative de prim ordin iar provinciile sunt subdiviziuni administrative de ordin doi.
- b2.) În Mexic, o municipalitate este o subdiviziune administrativ națională de ordin secundar, după cele 31 de state, care sunt subdiviziuni naționale de ordin întâi. Spre exemplificare, localitatea Arivechi, Sonora este sediul municipalității omonime Municipalitatea Arivechi, Sonora, dar nu este identică organizatoric, administrativ, geografic și fizic.
- Și analiza poate continua, dar mă opresc aici, Wars (discuție) 5 aprilie 2014 08:47 (EEST)
Domni
[modificare sursă]Bună, ăsta e un domeniu unde mai îmi bag nasul funcție de timp și de starea necesară. Am observat modificările dumneavoastră benefice structurii articolelor. Aș avea o singură obiecție, cu voia dumneavoastră, în loc de Prezentare generală să intitulăm secțiunea Domnie, deoarece în majoritatea cazurilor în această secțiune se aduc date cunoscute despre cum subiectul a ajuns domn, cum a domnit și cum s-a sfârșit domnia. Aștept reacții. Cele bune, --Silenzio (discuție) 19 aprilie 2014 19:04 (EEST)
- De acord. Voi denumi, de acum înainte (și voi reveni la articolele pe care deja le-am editat), secțiunea cea mai cuprinzătoare ca Domnie. Wars (discuție) 19 aprilie 2014 19:16 (EEST)
Sărbători fericite
[modificare sursă]cu ocazia Paștilor, sănătate și mulțumire sufletească, îți urează cu prietenieEwan2 (discuție) 20 aprilie 2014 03:46 (EEST)
- Dragă Ewan îți mulțumesc pentru urări și îți urez, la rândul meu, atât ție cât și tuturor celor pe care îi iubești, sănătate, fericire și împliniri. Wars (discuție) 20 aprilie 2014 09:37 (EEST)
Florar / Frunzar / Mai 2014
[modificare sursă]Organizarea administrativ-teritorială a SUA
[modificare sursă]Prima interveție a utilizatorului Desenele
[modificare sursă]Bună! Mi-am propus să fac puțină curățenie în ceea ce privește formatele la comitatele SUA și am observat traducerea cuvântului town ca fiind târg (creatorul paginii sunteți dvs.). Nu pot fi de acord cu această traducere deoarece târg este o denumire populară, aproape arhaică. Mi se pare mai potrivit cuvântul localitate, deoarece este o așezare mai mică decât cea a unui oraș. Cum crezi că este corect? --Desenele 2 mai 2014 11:34 (EEST)
A doua interveție (ștearsă de User:Desenele, dar recuperată de Wars
[modificare sursă]- Înainte să-mi înlături modificările, motivează de ce o faci. --Desenele 2 mai 2014 13:59 (EEST)
A treia interveție a utilizatorului Desenele
[modificare sursă]- Îmi voi restabili modificările dacă nu precizezi de ce mi le-ai modificat. Formatul pe care l-ai restabilit arată oribil, eu doar l-am modernizat ca cele din celelalte limbi. --Desenele 2 mai 2014 13:59 (EEST)
Răspuns la o intervenție de tip vandalic (a utilizatorului Desenele)
[modificare sursă]- În ordine,
- În primul rând nu ne-am bătut pe burtă. Ca atare, exprimați-vă corect și politicos, folosiți pluralul de politețe pe care limba română îl recomandă.
- Nu știți ceea ce faceți. Ca atare, abțineți-vă de a mai face orice fel de transformări în problema comitatelor din Statele Unite ale Americii, pe care pompos le numiți "curățenie." Numele corect este distrugerea unității stilistice ale formatelor celor 3077 de comitate din Unuune.
- Dumneavoastră v-ați apucat să demolați fără explicații, nu eu. Intervențiile mele din ultimele minute doar corectează aiureala și aiurelile pe care le-ați produs-o.
- Denumirea de târg nu ste arhaică, dimpotrivă; a se vedea Târgu Frumos, Târgu Mureș, Târgu Neamț, etcaetara.
- Unul din principiile de bază ale Wikipediei este de a NU INTERVENI dacă nu aveți o profundă înțelegere a fenomenului. Evident că nu o aveți.
- Formatele care intervin pe un număer semnificativ de pagini nu se modifică decât după multiple consultări și ajungerea la un consens corect, care slujește ro.wiki. Nu ați făcut-o, evident. V-ați "repezit," ați tăiat și ați "spânzurat" și eventual, în final, v-ți adus aminte ca să-mi aruncați, în scârbă, un mesaj scris ca pentru cineva care locuiește pe un maidan și este puțin retardat intelectual.
- Felul în care ați intervenit este de tip vandalic.
- Mă îndoiesc că experiența dumneavoastră cvasi-meteorică pe ro.wiki poate să fie un bun arguument pentru acțiunile de demolare pe care le-ați pornit. Wars (discuție) 2 mai 2014 14:43 (EEST)
- Wikipedia din câte scrie pe pagina principală, este o „enciclopedie liberă la care poate contribui oricine.” Așadar, fiind o comunitate largă de utilizatori, v-am considerat un prieten. Mă scuzați pentru o asemenea aberație.
- Formatele sunt învechite, din anul 2012. A se vedea formatul de pe wp:en și uk. În loc să ocupe o asemenea proporție, mai bine dimensiunile sunt mai mici iar formatul nu cuprinde o întreagă paletă de culori (exemplu aici, aici și aici) ci doar cele standard. Fostul format este o risipă de spațiu, mai bine îl umpleți cu text. De fapt în „Unuune” sunt în total 3007 comitate (sursă).
- Nu înțeleg la ce vă referiți prin aiureală. Am adăugat un plus de informații și un aspect nou. Unde sunt aiurelile? În loc să-mi catalogați așa modificările, mai bine ați pune la cale un proiect prin care am strânge utilizatori care să ajute la reabilitarea articolelor, care arată de toată jena (vedeți aici, aici și aici). V-ați apucat să lucrați singur la un proiect masiv, de unde și reies mii de pagini ciot.
- Târgu Frumos, Târgu Mureș, Târgu Neamț „etcaetara” sunt orașe, nu târguri. Denumirea lor e arhaică (fără apostrof și litera l la sfârșit).
- Mă îndoiesc de profunda dvs. înțelegere a fenomenului dacă susțineți că cele trei orașe enumerate anterior sunt târguri.
- Dacă m-aș fi „repezit” cu adevărat, nici nu m-aș mai fi obosit să vă scriu acest mesaj „în scârbă”. Tema organizării administrativ-teritoriale nu vă aparține doar dvs. Ați procedat ca și un câine care își marchează teritoriul. Văd că nu prea stăpâniți nici noțiunea de „retardat intelectual”.
- Definiți noțiunea de vandalism. Conform DEX, vandalismul înseamnă distrugerea unor opere de artă, a unor edificii publice. „Vandalismul pe paginile Wikipedia se manifestă prin modificări rău-voitoare ale articolelor, formatelor, paginilor de serviciu, etc, prin ștergerea unor paragrafe sau pagini întregi, prin introducerea de obscenități ori prin modificări subtile (numere, date, nume) care afectează negativ calitatea informației pe care Wikipedia o pune la dispoziția cititorilor.” (sursă) Nu am afectat negativ calitatea informației, ba din contră, am îmbunătățit-o.
- În tot ceea ce fac obțin experiență. Prin politica dvs., respingeți utilizatorii noi pe Wikipedia și preferați doar utilizatorii bătrâni și experimentați pe Wikipedia (pe care îi respect foarte mult). Am dorit să vă cer sprijinul și am obținut altceva.
- În mesajele mele m-am exprimat politicos și corect gramatical. Acțiunile mele nu au făcut rău calității informației pe Wikipedia. Prin urmare, nu cred că merit asemenea tratament. În schimb, în loc să faceți ceva cu adevărat util, mi-ați scris 8 puncte din care ce să înțeleg? Că Wikipedia a rămas la fel de bătrână ca în vremurile timpurii și că binevoința mea nu este dorită aici? Vă mulțumesc pentru timpul și răbdarea acordată. Voi căuta pe cineva mai competent, civilizat și cu o experiență cu adevărat „cosmică” pentru a gestiona corect situația. O zi plăcută.--Desenele 2 mai 2014 15:10 (EEST)
Cucerirea spaniolă a Imperiului Aztec
[modificare sursă]Bună seara. La articolul Cucerirea spaniolă a Imperiului Aztec ați modificat legăturile care desemnează calitatea de AB, respectiv AC ale articolelor din celelalte Wikipedii. Vă rog să fiți mai atent data viitoare. Mulțumesc. --Wintereu 26 mai 2014 23:17 (EEST)
- Mulțumesc pentru atenționare. Da, mea culpa. Oricum, plasarea aztecilor și a Mexicului în America de Sud mi-o fi întunecat "uzul rațiunii." Nu mă scuz, constat. Wars (discuție) 26 mai 2014 23:23 (EEST)
Cireș / Cireșel / Iunie 2014
[modificare sursă]Cuptor / Cuptior / Iulie 2014
[modificare sursă]Gustar / Secelar / August 2014
[modificare sursă]Răpciune / Vinițel / Septembrie 2014
[modificare sursă]Brumărel / Octombrie 2014
[modificare sursă]Brumar / Noiembrie 2014
[modificare sursă]Udrea / Andrea / Ningău / Decembrie 2014
[modificare sursă]
Diverse, altele, miscellaneous
[modificare sursă]Ștergeri, radieri
[modificare sursă]Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Jugend um hitler.jpg
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Jugend um hitler.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.
Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 28 mai 2014 00:08 (EEST)
Propunere pentru ștergere a paginii Andreea Păduraru (actriță)
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărui scop este de a vedea dacă articolul Andreea Păduraru (actriță) propus de dumneavoastră poate fi inclus în Wikipedia în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Andreea Păduraru (actriță) până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. —Andreidiscuţie 4 iunie 2014 16:10 (EEST)
Propunere pentru ștergere a paginii Bogdan Alin Ota
[modificare sursă]Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Bogdan Alin Ota creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Bogdan Alin Ota până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului. —Andreidiscuţie 23 octombrie 2014 16:58 (EEST)
Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Dane County wi seal.png
[modificare sursă]Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Dane County wi seal.png. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.
Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. // Gikü vorbe fapte (TW) 4 ianuarie 2015 01:22 (EET)