Discuție:Simboluri LGBT

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Simboluri LGBT este un subiect de care se ocupă Proiectul Minorități, un proiect al cărui obiectiv este promovarea mai bunei cunoașteri și a toleranței printr-o includere de conținut despre comunitățile etnice, religioase, sexuale etc. Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
BAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa B pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articol bun Simboluri LGBT a fost nominalizat ca articol bun la categoria Diverse, dar nu a îndeplinit criteriile obligatorii la acea vreme. Mai jos puteți găsi sugestii cu privire la modul în care puteți îmbunătăți articolul. Odată luate în considerare, articolul va putea fi renominalizat. Dacă nu sunteți de acord cu respingerea articolului, puteți începe un proces de reevaluare.

Articolul se află sub patronajul WikiProiectului Minorități.

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Simboluri LGBT/AB2. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Articolul a evoluat semnificativ față de ultima evaluare, fiind în acest moment cel mai bun despre subiectul dat din toate wikipediile (drept care îl felicit pe Alexandru M.) Mai există totuși câteva mici probleme integral rezolvabile:

  • Scăpări minore la referențiere - am marcat bucățile de text cu {{nc|}} - criteriu mandatoriu
  • În introducere - care ar trebui să rezume întreg conținutul articolului, câteva cuvinte de sinteză despre fiecare temă semnificativă tratată - integrate în context, sunt necesare. (v. manualul de stil)
  • Câteva mici scăpări pe la diacritice (v. manualul de stil)
  • Câteva mici scăpări la uniformizarea aspectului referențierii (amestec de formatare cu italice cu lipsa formatării în acest sens) (v. manualul de stil)
  • Câteva linkuri de referențiere cu funcționalitate incertă sau contestabilă. Pentre aceasta recomand preluarea datelor de verificare din Checklinks

Sugestii suplimentare:

  • Sugerez pentru a contracara în perspectivă eventuale opoziții din alte părți legate de ideeea unui dezechilibru în tratarea temei, inițierea unui capitol care să trateze eventuale manifestări de respingere ale acestor simboluri sau de opoziție la folosirea lor de către grupurile conservatoare sau religioase, etc.... Personal nu văd în absența unui asemenea capitol o problemă care să împiedice neapărat acordarea statutului de AB, dar prudența mă îndeamnă să militez pentru includerea și dezvoltarea lui. Cinstit vorbind ar da o tentă mai apropiată de percepția realității de zi cu zi și ar încerca să evalueze problema dintr-un punct de vedere mai larg.
  • Introducerea - în opinia mea nu ar trebui să fie un amestec de date nereferențiate cu referențiate. De principiu din moment ce e un rezumat, se cheamă cu datele din introducere ar trebui să fie acoperite de referințele deja existente în articol. O altă soluție ar fi să fie referențiate toate afirmațiile din introducere, astfel că aceasta la final să fie ori rezumat - fără nici o referință, ori un text integral referențiat, nu însă și un amestec. Nu este o condiție peste care nu se poate trece la acordarea statutului, dar îngreunează în mod de semnificativ procesul de evaluare.--Accipiter Q. Gentilis(D) 20 august 2016 12:12 (EEST)[răspunde]

Împotriva acordarii statutului de AB. Departe de mine ideea ca as fi impotriva celor care iubesc LGBT-ul si pe membri sai, subiectul fiind unul contra selectiei naturale a speciilor, promovarea la AB sau AC nu face decat propaganda unei deviatii comportamentale antisociale, generand prin promovare o escaladare de tipul "prozelitismului religios" a unui fapt anacronic. Asa cum in arta exista arta frumosului si arta uratului DAR doar cea a frumosului o poti agrea in proximitate, cea urata fiind agreata de depresivi si de cei cu probleme antisociale, CAM ASA este si cu LGBT. Sunt de acord (de fapt nu ma intreaba nimeni daca sunt de acord - poate in cazul unui referendum) sa faca ce vor si cum vor, ca o fac de mii de ani, dar sa o faca in liniste fara a deranja pe altii. Asybaris aport 21 august 2016 23:12 (EEST)[răspunde]

Comentariu Wikipedia nu este interesată de opiniile personale ale editorilor cu privire la homosexuali. De ex. poate avea un articol foarte bun despre Martorii lui Iehova fără a face propagandă pentru ei și fără a cere editorilor să fie de acord cu Martorii lui Iehova. Aici este o enciclopedie, nu un forum. Tgeorgescu (discuție) 22 august 2016 01:38 (EEST)[răspunde]

Departe de mine de a fi un adept al corectitudinii politice, chiar dimpotrivă, sunt un adept al valorilor tradiționale. Cu toate acestea, sunt de părere că a escamota o realitate a vieții de zi cu zi, deși poate fi uneori o soluție, nu este întotdeauna. Există o diferență între propagandă și informare, diferență de nuanță care trebie luată în considerare. Din acest punct de vedere lupta împotriva unei corecte informări poate căpăta caracter de contrapropagandă, ceea ce pune în discuție principii mai largi care guvernează Wikipedia.
Voi fi așadar însă, mai atent în a urmări o delimitare strictă de cele 2 activități: propaganda și contrapropaganda. În acest context, dat fiind că motivația celor scrise acum se bazează pe corecta informare și are printre altele la bază echilibrul reprezentat de un punct de vedere neutru, reformulez o parte din cele scrise mai sus astfel: Consider că trebuie scris un capitol care să trateze eventuale manifestări de respingere ale acestor simboluri sau de opoziție la folosirea lor de către grupurile conservatoare sau religioase, etc.... Personal văd în absența unui asemenea capitol o problemă care să împiedicea acordarea statutului de AB, de aceea militez pentru includerea și dezvoltarea lui. Ar da o tentă apropiată de percepția realității de zi cu zi și ar reuși să evalueze problema dintr-un punct de vedere mai larg.
Ca atare, nu văd vreun motiv pentru a nu promova ca AB un articol a cărui calitate nu poate fi pusă la îndoială. --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 august 2016 21:13 (EEST)[răspunde]
Dragă Asybaris, mulțumesc pentru comentariu. Nu mă interesează câtuși de puțin. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 23 august 2016, 22:06 (EEST)
Respectivul comentariu se adresează unei preocupări reale, deci nu văd rostul discuției despre interes sau dezinteres în raport cu el. Vă sfătuiesc să vă concentrați pe dezvoltarea eficientă a capitolului în cauză. --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 august 2016 22:11 (EEST)[răspunde]
Nu agreez nici eu subiectul, însă nu pot să nu constat că articolul în limba română este cel mai bine dezvoltat din toate edițiile Wikipediei și după ce am aruncat o privire în fugă pare să respecte criteriile AB. Trebuie să fie înlocuite ghilimelele englezești ("") cu cele românești („”) și mai sunt vreo 2 referințe moarte.— Ionutzmovie discută 26 august 2016 01:35 (EEST)[răspunde]
O problemă suplimentară care trebuie rezolvată, este existența unor surse care

Estimativ, cam 80 % dintre sursele menționate mai sus probabil că pot fi înlocuite relativ ușor cu surse de încredere, iar dacă există argumente rezonabile pentru păstrarea punctuală a unora dintre sursele de mai sus, este ok.

De asemenea:

Dacă sunt identice le rezolv cu AWB-ul.— Ionutzmovie discută 26 august 2016 11:05 (EEST)[răspunde]

Notă: nu aș vrea ca autorul articolului să înțeleagă cumva că am scos în evidență linkurile pe care nu le consider surse de încredere pentru a băga la înaintare un pretext, vorbim doar de criteriul 2b.--Accipiter Q. Gentilis(D) 26 august 2016 11:20 (EEST)[răspunde]

Oricât de mult as fi vrut să iau informațiile din alte surse, articolele și website-urile cu referire la astfel de simboluri sunt extrem de limitate. Am căutat în Google Books cu zilele pentru a găsi informații de calitate despre subiect. În legătură cu duplicările de surse, Ionutz ți-as rămâne profund îndatorat dacă ai putea să rezolvi această mică problemă. Indiferent dacă agreați sau nu subiectul, homofobia nu are ce căuta în definirea unui articol ca fiind bun sau doar de duzină. Mulțumesc. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 27 august 2016, 18:34 (EEST)
Ionuț deja a rezolvat problema.
Mențiunile despre opiniile lui X sau Y sunt făcute în general cu sensul de „chiar dacă nu-mi place.... totuși trebuie să recunosc faptul că din puncte de vedere calitativ...etc...etc”.
Cred în continuare că o bună parte dintre problemele privind referințe sunt rezolvabile, trebuie doar insistat suficient. Încercați o șmecherie, inserați la pagina de discuție - temporar, {{Proiect Biografii|clasament=|importanță=|importanța2=|infocasetă=}} și folosiți funcția de previzualizare . Va apărea în partea inferioară a casetei un șir:„ Caută surse: "Simboluri LGBT" – știri · cărți · academic · JSTOR · imagini libere”. Modificați ulterior în caseta de căutare textul dorit în funcție de nevoi (exemple de rezultate cu linkul "academic" din șirul „Caută surse: ...” : LGBT symbols, pink triangle, ....). S-ar putea să aveți surprize plăcute. În plus, repet: expunerea unor motivații rezonabile poate fi utilă (de exemplu: „blog oficial al unui activist foarte cunoscut în domeniu”).
Articolul poate sta și 6 luni în așteptarea rezolvării problemelor, dacă din punct de vedere calitativ merită (și acesta e ok din acest punct de vedere).--Accipiter Q. Gentilis(D) 27 august 2016 18:51 (EEST)[răspunde]

Ding ! Ding ! @Alexandru M.:, care mai e treaba ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 octombrie 2016 20:50 (EEST)[răspunde]

Mie, articolul îmi pare în regulă. Nu eu sunt forul decizional. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 25 octombrie 2016, 17:57 (EEST)
Accipiter se referă la referințele care nu sunt de încredere semnalate mai sus, care trebuie să fie înlocuite.— Ionutzmovie discută 25 octombrie 2016 18:00 (EEST)[răspunde]
Sursele sunt foarte limitate, nu știu unde aș putea găsi "mai de încredere". – Alexandru M. (discuție · contribuții), 25 octombrie 2016, 18:14 (EEST)
Poate nu toate linkurile indicate mai nu ar fi de încredere, însă cu siguranță cele spre blogspot și tumblr (în general surse autopublicate) nu sunt.— Ionutzmovie discută 25 octombrie 2016 18:18 (EEST)[răspunde]
  • Am marcat cu {{nc|}} ce a scăpat nereferențiat, pe ici pe colo.
  • Scăpări la uniformizarea aspectului referențierii (amestec de formatare cu italice cu lipsa formatării în acest sens)
  • Introducere - ar trebui să rezume întreg conținutul articolului. Câteva cuvinte de sinteză despre fiecare temă semnificativă tratată - integrate în context, sunt necesare.
  • Nu pot fi catalogate de încredre (sunt- de exemplu bloguri, platforme social media care publică articole nesemnate și neasumate, platforme care folosesc drept surse articole wiki): [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12] --> semnalizate mai sus --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 octombrie 2016 18:31 (EEST)[răspunde]

@Alexandru M.:, credeți că reușiți totuși să rezolvați problemele semnalate până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, când se împlinesc 6 luni de la nominalizare ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 22 decembrie 2016 11:36 (EET)[răspunde]

O să mă ocup săptămâna viitoare de toate problemele semnalate în articol. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 22 decembrie 2016, 14:00 (EET)
Am pus articolul "în așteptare". --Accipiter Q. Gentilis(D) 22 decembrie 2016 20:56 (EET) P.S. Nu luați în seamă termenul de 7 zile din format. Probabil de el se ținea seamă cândva.[răspunde]
Am readus articolul într-un status compatibil cu posibilitatea de evaluare actuală. Nu am văzut modificări suplimentare în articol.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 20:03 (EET)[răspunde]
Un articol la care s-a muncit foarte mult și care este cel mai bun pe subiectul respectiv din toate Wikipediile. Totuși, criteriile obligatorii sunt clare, iar persistența unor surse având ca proveniență bloguri, platforme social media care publică articole nesemnate și neasumate și platforme care folosesc drept surse articole wiki nu sunt de natură să-l facă să salte peste punctul critic. Cu părere de rău, îmi asum nepromovrea lui.--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 februarie 2017 21:00 (EET)[răspunde]

Evaluare AB[modificare sursă]

Această evaluare este transclusă de la Discuție:Simboluri LGBT/AB1. Legătura de modificare pentru această secțiune poate fi folosită pentru a adăuga comentarii.

Observații:

  1. Sunt afirmații nereferențiate destul de multe
  2. Ar trebui extinsă introducerea
  3. Este inserată o legătură externă, dar capitolul corespunzător lipsește.
  4. Capitolul surse ar trebui redenumit în Note sau Referințe
  5. Există niște diferențe notabile față de articolul în engleză
  6. Există o ambiguitate rezultată din caracterul mixt, atât de articol cât și de listă. Ar trebui clarificată aceasta.--Accipiter Q. Gentilis(D) 5 aprilie 2016 00:19 (EEST)[răspunde]
  1. Nu am înțeles unde scrie că articolul trebuie redactat conform celui în engleză. E drept, marea sursă de inspirație e articolul în engleză.
  2. Articolul nu este o listă, nici nu arată ca una.
  3. Introducerea este cuprinzătoare pentru articol, consider că nu trebuie extinsă, însă o să fac cum zici tu.
  4. Te rog să marchezi "afirmațiile nereferențiate" pentru a le putea aduce referințe. Așa pot spune și eu despre fiecare articol în parte. Mulțumesc pentru îngăduința ta, Accipiter. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 29 aprilie 2016, 19:45 (EEST)
Alex, ca principiu discuțile la AB nu sunt pe principiul eu/noi zic/zicem și voi faceți/ nu faceți...etc...., ci sunt niște discuții interactive. Sunt unele articole care la începutul discuției pornesc de la 15.000 octeți și la sfârșit ajung la 70.000-90.000. De multe ori chiar noi învățăm ceva din aceste discuții. Cel mai important lucru e ca cel/ cei de care depinde articolul să fie dispus/ dispuți să-l dezvolte, iar pe locul 2 - la egalitate, se află următoarele: cei care analizează să poată furniza sfaturi utile și să nu încurce prea mult pe autor/ autori. --Accipiter Q. Gentilis(D) 29 aprilie 2016 23:21 (EEST)[răspunde]

Să o luăm pe rând:

  1. Ideea e că nu poți să te pricepi la toate în lumea asta, ca atare informația pentru a putea fi ingurgitată de cei care nu se pricep în domeniul respectiv, trebuie prezentată acestora în anumite forme cât de cât standardizate. Ca atare avem aceste criterii. Vedeți în criteriile în cauză punctele 3 a și b. Nu vă obligă nimeni să respectați topica sau structura articolului din engleză, dar va trebui ca articolul să acopere problema în cauză suficient de bine.
  2. Unele date sunt mai sumare, ceea ce poate da naștere unei impresii de înșiruire.
  3. Introducerea trebuie să rezume conținutul articolului, pentru ca, după parcurgerea sa, cititorul să aibă informații generale despre ce conține fiecare secțiune a articolului.
  4. Sunt paragrafe care - de exemplu în propoziția/propozițiile fraza/ frazele de la sfârșit nu au referințe (ex.: paragraful 2 de la Steagul-curcubeu), sau care nu au de loc (cum e de exemplu primul de la Steagul-curcubeu). Dacă chiar țineți să vi le marchez eu, o voi face, dar cred că sunt foarte ușor de remarcat. Am marcat spre exemplificare doar bucățile de text din primul capitol „Steaguri”--Accipiter Q. Gentilis(D) 29 aprilie 2016 23:50 (EEST)[răspunde]
Îți mulțumesc, Accipiter, pentru sfaturi. Voi lua în considerare toate propunerile tale. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 1 mai 2016, 01:09 (EEST)
@Alexandru M.:, , puteți rezolva articolul în următoarele 2 săptămâni ? Din motive administrative va trebui închisă actuala listă de nominalizări, pentru a face o mică reformă a procedurilor (în sensul simplificării lor), astfel că ar fi de dorit să încheiem actualul ciclu. Dacă nu se poate rezolva ceva relativ rapid, îl puteți renominaliza ulterior.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2016 21:06 (EEST)[răspunde]
V-aș ruga să-l eliminați din lista de nominalizări, o să mă ocup ulterior de articol, acum nu am timpul necesar. Mulțumesc pentru înștiințare și spor la munca tehnică. – Alexandru M. (discuție · contribuții), 23 mai 2015, 21:12 (EEST)
Ok, mulțam de înțelegere ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 mai 2016 21:22 (EEST) P.S Respect pentru dv. ![răspunde]

Din 2016.08.20: Mutat la Discuție:Simboluri LGBT/AB2

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 9 ianuarie 2020 05:35 (EET)[răspunde]