Discuție Wikipedia:Filtrarea modificărilor/Erori

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Protejare[modificare sursă]

@Ionutzmovie: Cred că pagina aceasta prin definiție trebuie să rămână deschisă spre editare tuturor categoriilor de utilizatori — mai ales celor nou-veniți. Ca alternativă, îți propun să blocăm conturile sau IP-urile problematice de la editarea anume a acestei pagini, dar pagina însăși să rămână deprotejată. //  Gikü  vorbe  fapte  25 februarie 2020 20:38 (EET)

Pagina a fost vandalizată de nenumărate ori de utilizatori anonimi sau noi, iar alții au adăugat mesaje care nu își aveau locul aici, ignorând total avertismentul din capul paginii. Dacă sunt de bună credință pot cere ajutorul la Cafenea. Din istoricul paginii se poate observa clar că anonimii tratează pagina cu alt scop decât a fost conceput, în principal ca să se plângă că modificările lor neconforme politicilor noastre au fost înlăturate sau nu au fost permise. Din cauzele enumerate de mine pagina în sine a devenit o corvoadă de urmărit, de aceea am considerat că se impune măsura.— Ionutzmovie discută 25 februarie 2020 20:40 (EET)
Blocatul ip-urilor este frecție la picior de lemn, este motivul pentru care filtrele au fost implementate inițial, orice vandal își poate reseta ip-ul sau poate folosi un proxy pentru a ocoli blocarea. Utilizatorii noi vor putea scrie oricând pe pagină dacă se înregistrează și atunci putem bloca conturile problematice care folosesc pagina în alt scop decât cel pentru care a fost concepută.— Ionutzmovie discută 25 februarie 2020 20:41 (EET)
@Ionutzmovie: Nu sunt deloc de acord cu tine și voi iniția o discuție la WP:AA la acest subiect, dar până atunci te rog să duci protejarea până la capăt prin: 1) informarea utilizatorilor că pagina nu poate fi modificată fără a avea cont, în antetul paginii propriu-zise 2) un mesaj similar și în antetul paginii de modificare 3) dacă e posibil dpdv tehnic: ascunderea, la declanșarea filtrelor, a legăturii care trimite spre această pagină, pentru anonimi. //  Gikü  vorbe  fapte  25 februarie 2020 23:06 (EET)
Sună cam a amenințare deschiderea unei discutii la WP:AA, eu nu doresc să mă implic în discuții interminabile, așa că am deprotejat pagina și eu personal nu o voi mai urmări. Ar trebui să fie măcar redenumită pentru că a devenit o pagină de off-topic.— Ionutzmovie discută 26 februarie 2020 03:02 (EET)
@Ionutzmovie: Nu poate fi amenințare faptul că te-am anunțat că voi deschide o discuție la WP:AA, o pagină diferită de WP:REC. Am vrut să pun în discuție protejarea paginilor de discuții, dar între timp am citit la Wikipedia:Pagină protejată că ele într-adevăr nu se protejează. //  Gikü  vorbe  fapte  26 februarie 2020 08:12 (EET)
Prin amenințare mă refeream la faptul că oriunde s-ar deschide o astfel de discuție ea ar risca să diavagheze și să devină mot8v pentru unii să plătească polițe, am destulă vechime aici ca să anticipez astfel de lucruri i.— Ionutzmovie discută 26 februarie 2020 09:42 (EET)

Denumirea paginii nu mai corespunde scopului pe care l-a avut inițial, a devenit o pagină generică de help support cum sunt pe alte site-uri prin care utilizatorii cer ajutor legat de modificarea paginilor și astfel dublează pagina unde ar trebui să se adreseze, și anume la Cafenea. Această pagină ar trebui organizată altfel, când deschide un utilizator un subiect nou, să îi apară o schiță de completat care să conțină:

  • Nr. filtru:
  • Pagina pe care doreați să o modificați
  • Ce doreați să modificați și nu v-a lăsat filtrul

Pagina în sine este ținta vandalilor frustrați că nu pot modifica articolele, trebuie să găsiți o modalitate să-i îndepărtați, iar legătura spre această să le apară doar celor bine intenționați care nu au putut modifica paginile.— Ionutzmovie discută 26 februarie 2020 02:51 (EET)

Putem face aceste modificări (să avem un formular), însă experiența de la Proiect:Monumente istorice/Erori ne arată că 80-90% din mesaje îl ignoră. O să mă uit după un script care să ne permită să forțăm afișarea lui, însă până atunci pagina ar trebui să rămână deprotejată - chiar și plină de spam, tot mai apar mesaje legitime din când în când. Iar faptul că utilizatorii o folosesc pe asta în loc de Cafenea nu e neapărat un lucru rău, la Cafenea tonul e de multe ori agresiv și/sau ironic cu noii veniți.--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2020 13:18 (EET)
Sunt de acord cu deprotejarea paginii. La fel cum paginile Wikipedia:Cafenea și Wikipedia:Reclamații nu trebuie protejate, nici Wikipedia:Filtrarea modificărilor/Erori nu trebuie protejată, pentru că este o pagină care trebuie să fie la îndemâna tuturor utilizatorilor noi de bună credință (care par să fie cam puțini) care sunt afectați în mod negativ de filtre. --NGC 54 (discuție | contribuții) 26 februarie 2020 14:36 (EET)
Și eu sunt de părere că paginile destinate semnalării unor erori sau probleme ale proiectului nu ar trebui protejate la niciun nivel. Ele sunt relativ puține și mult mai ușor de urmărit decât alte pagini de discuție, articole, ca să nu mai vorbim de elementele wikidata ale căror modificări se reflectă direct și imediat în infocasete sau alte informații preluate automat de proiectul nostru. O dovadă este și faptul că vandalismele și celelalte modificări necorespunzătoare efectuate pe subpagina la care ne referim aici sunt observate destul de rapid de către patrulatori și nu „rezistă” de obicei pentru prea mult timp. --Pafsanias (discuție) 26 februarie 2020 16:36 (EET)

Arhivare[modificare sursă]

Propun activarea arhivării automate a paginii cu ajutorul Andrebot.

De menționat că trebuie să avem grijă să ajutăm robotul arhivând periodic manual unele secțiuni, pentru că multe discuții nu sunt semnate și robotul nu le procesează. //  Gikü  vorbe  fapte  17 aprilie 2020 21:43 (EEST)

Activat. @Andrei Stroe: Dacă am greșit în configurări, corectează, te rog. //  Gikü  vorbe  fapte  27 aprilie 2020 17:50 (EEST)

Arată bine. Dacă e greșit, vom vedea la primele arhivări. —Andreidiscuție 27 aprilie 2020 19:48 (EEST)