Discuție Utilizator:Whitepixels

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Bookshelf-40x20 grey.svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
U+26A0.svg
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Internet-group-chat.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Info-icon.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Art of Bookbinding p048 Book with map.png
Cum să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Crystal Clear app Startup Wizard.png
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Black check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Accessories-text-editor.png
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
AB-Autobahnkiosk.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Whitepixels) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.-- Comunitatea utilizatorilor 30 ianuarie 2013 18:49 (EET)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Stejerișul Mare (Colții Corbului Mare). Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! -- Alex Nico  (mesaj) 26 august 2018 19:20 (EEST)

Buna seara, @Alex Nico!

Am justificat modificarea in descriere (irelevant).

Un pic mai detaliat:

  • Wikipedia nu e Tripadvisor etc ca sa avem sectiuni de genul "atractii turistice in vecinatate"
  • Obiectivele listate nu sunt in vecinatatea rezervatiei (niste ob. in vecinatate ar fi de ex. Troita de la Pietris sau Palatul Stirbei). Ca sa nu mai zic ca Turnul Cutitarilor si al Cizmarilor au fost demolate in anii 1700.
  • Nici imaginea cu Pietrele lui Solomon nu are ce cauta in articol

Problema se regaseste la aproape toate articolele despre rezervatii...

Toate cele bune, Whitepixels (discuție) 26 august 2018 20:10 (EEST)

Albert Wass[modificare sursă]

Referitor la Lista personalităților înmormântate în Cimitirul Hajongard din Cluj, vezi Cod:LMI:CJ-IV-m-B-07839.168. Dacă nu aveți alte surse, ar fi preferabil să reveniți asupra ștergerii.--Strainu (دسستي‎)  5 august 2019 12:22 (EEST)

@Strainu: WA este inmormantat la Brancovenesti. Cripta din Hajongard este de fapt a strabunicului lui WA, nu stiu cat de notabil este (mai ales pentru ro.wiki). Whitepixels (discuție) 5 august 2019 13:03 (EEST)

Construită post 1870, când el s-a născut în 1818, deci străbunicul cel târziu în 1770? E ceva în neregulă, ori în datele dvs ori în LMI. Se prea poate să fie în LMI, dar ar trebui ceva surse. Strainu (دسستي‎)  5 august 2019 17:26 (EEST)

Infocaseta[modificare sursă]

Format:Infocaseta Atac civil ar fi mai potrivita poate, la art. despre ev. de la Tg. Mures.--Accipiter Gentilis Q.(D) 1 septembrie 2019 21:30 (EEST)

@Accipiter Gentilis Q.: Multumesc mult, este o alegere mai buna. Whitepixels (discuție) 1 septembrie 2019 21:56 (EEST)

Sovata[modificare sursă]

Iertați-mi o curiozitate: ați lăsat Vila Bernady din Sovata ca fiind în vecinătatea Lacului Ursu și ați șters alte obiective tot din Sovata ca fiind la o distanță „considerabilă”. Nu cunosc zona, dar cum poate fi o clădire din Sovata în vecinătate și alte clădiri din Sovata la o distanță considerabilă? Din câte știu, Sovata nu e nici Londra, nici Tokyo, ca să fie atât de extinsă. --Donarius (discuție) 3 septembrie 2019 08:44 (EEST)

Buna ziua! De fapt, asta depinde cum definim "vecinatatea". De exemplu, putem sa zicem ca Parcul Herastrau este in vecinatatea Pietei Unirii? (Distanta e identica cu cea Lacul Ursu - sit arheologic Sacadat). Daca considerati ca da, va rog sa dati un revert. Toate cele bune, Whitepixels (discuție) 3 septembrie 2019 09:04 (EEST)

Eu nu consider nicicum, nu cunosc zona. În calitate de turist, dacă aș merge acolo, m-ar interesa să știu ce ar mai fi de vizitat în apropiere, asta însemnând o distanță de cel puțin până la 20 km. --Donarius (discuție) 3 septembrie 2019 09:07 (EEST)
Am adaugat unele mai apropiate de lac; restul le-am pus in articolul Sovata. Whitepixels (discuție) 3 septembrie 2019 09:28 (EEST)

Premiu[modificare sursă]

Vă acord premiul „Noul editor al lunii” pentru contribuțiile dvs. din ultima perioadă. --Strainu (دسستي‎)  10 septembrie 2019 13:03 (EEST)

De obicei, împreună cu drepturile de patrulă automată, noi oferim și un premiu utilizatorilor ce le primesc prima dată. Din păcate în august am uitat să vi-l ofer, lucru pentru care îmi cer scuze. Cu această ocazie, vă invit, dacă doriți, să împărtășiți în această pagină unele impresii: de exemplu cum ați ajuns pe Wikipedia, sau ce v-a motivat să continuați după prima modificare, ori ce altceva considerați dvs. că merită spus. Sunt sigur că mesajul dvs. va motiva mulți nou-veniți! Felicitări, și mult spor în continuare !--Strainu (دسستي‎)  10 septembrie 2019 13:03 (EEST)

@Strainu: multumesc mult! Whitepixels (discuție) 12 septembrie 2019 11:34 (EEST)

"Istorice ale României" versus...[modificare sursă]

Bună seara,

Referitor la această modificare, am înțeles logica dv., dar nu cred că e corectă. Ideea e că o parte din regiunile respective au fost (dar nu mai sunt actual ale României), însă nu toate sunt sau au fost românești (în sensul de a fi locuite de o populație majoritar românească). De exemplu, Cadrilaterul numai românesc nu era, la fel și aproape întreg Bugeacul. --Accipiter Gentilis Q.(D) 14 noiembrie 2019 17:06 (EET)

@Accipiter Gentilis Q.: da, aveți dreptate în ceea ce privește regiunile. Eu de fapt am vrut să corectez discrepanța între titlu și zonele etnografice, mi se pare că sunt listate acolo numai o parte din zonele românești (cred că asta e lista "oficială" - pag. 16-18). Whitepixels (discuție) 14 noiembrie 2019 21:02 (EET)
Formatul actual întradevăr trebuie completat, dacă vă găsiți timp, e ok. Într-o vreme îmi propusesem să-l completez eu, dar nu am mai făcut-o. --Accipiter Gentilis Q.(D) 14 noiembrie 2019 22:37 (EET)

Bariere lingvistice la Ist. Tg. Mureș[modificare sursă]

În cazul șovinilor numai prostia nu are frontiere.--Kunok Kipcsak (discuție) 23 aprilie 2020 20:41 (EEST)

Revizuire[modificare sursă]

Bună ziua. Aș dori să vă rog să vă aruncați o privire pe bibliografia (secțiunile note și bibliografie deocamdată) articolului acesta și să-mi spuneți dacă considerați că pe baza lor subiectul ar îndeplini criteriile de notabilitate. Bariera lingvistică mă împiedică să le găsesc pe google și să le analizez cât de în detaliu prezintă subiectul. Mulțumesc!--Strainu (دسستي‎)  19 august 2020 16:12 (EEST)

@Strainu: buna seara! In primul rand, textul pare fi copiat de aici, deci daca nu e publicat sub CC, necesita permisiune. Biografia apare in Romániai Magyar Irodalmi Lexikon, si am gasit si alte surse de incredere, ca de ex. asta (sectiunea Apathy) sau asta (pag. 112-114). Mai vad mai multe articole despre el in reviste, ziare etc aici, dar din pacate nu am abonament acolo. In concluzie, eu as zice ca este notabil. Toate cele bune, Whitepixels (discuție) 19 august 2020 21:47 (EEST)
Mulțumesc! Cu textul o să se rezolve în următoarele săptămâni.--Strainu (دسستي‎)  20 august 2020 00:15 (EEST)