Discuție Utilizator:Simona.UDJG

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Simona.UDJG) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 27 august 2018 12:14 (EEST)

Cont public[modificare sursă]

Din numele dumneavoastră de utilizator se înțelege că acest cont urmează să fie accesat de mai multe persoane. Întrucât pe Wikipedia nu sunt permise conturile publice, vă rugăm să vă creați conturi distincte, astfel ca în spatele fiecărui nume de utilizator să existe o singură persoană răspunzătoare pentru toate intervențiile făcute prin contul respectiv. Pentru evitarea oricăror confuzii vă recomandăm să vă deschideți alt cont (sau, dacă aveți deja multe contribuții, să cereți schimbarea numelui de utilizator). În speranța că sunteți de acord cu respectarea regulamentelor, vă mulțumim pentru înțelegere și pentru contribuții. Pafsanias (discuție) 28 august 2018 15:05 (EEST)[răspunde]

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Simona.UDJG. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat(ă) cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris la Wikipedia, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat(ă) de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

  • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
  • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
  • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat(ă). Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 29 august 2018 14:44 (EEST)[răspunde]

Aș aprecia să nu anulați fără motiv modificările altor utilizatori — în acest caz modificările mele de la Universitatea „Dunărea de Jos”. //  Gikü  vorbe  fapte  1 septembrie 2018 15:06 (EEST)[răspunde]

În sfârșit am primit o reacție de la Dvs. Să o iau pe îndelete:
  • Ați primit mai sus, de la un alt utilizator, atenționări în privința faptului că acest cont pe care îl administrați pare a fi unul public și că se pare că aveți un conflict de interese în legătură cu subictul pe care îl abordați. În urma mesajului pe care mi l-ați scris, vă reamintesc că Wikipedia ia foarte în serios conflictul de interese. Vă rog să citiți fără întârziere Wikipedia:Conflict de interese#Financiar și, după cum vă este recomandat acolo, să indicați în mod explicit, pe pagina de discuții a Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cât și în fiecare modificare pe care o faceți în articol, că sunteți un angajat al Universitatii in cadrul Serviciului de Comunicare, promovare si mediul socio-economic. În caz că nu vă conformați, în temeiul termenilor de utilizare riscați să fiți blocat/ă.
  • În aceeași pagină Wikipedia:Conflict de interese#Financiar veți afla că, având un conflict de interese, vi se recomandă foarte puternic să nu redactați Wikipedia pe subiecte în care modificările dumneavoastră ar putea să nu fie neutre. Respectarea punctului de vedere neutru este una din cele mai importante reguli la Wikipedia. Astfel, este imperativ să fie evitate judecățile de valoare și formulările de PR („Grație tradiției în performanță”, „să fie în întregime opera corpului profesoral” etc.)
  • O altă regulă importantă a Wikipediei este verificabilitatea, care cere ca informațiile prezentate în articol să fie citate din surse de încredere, care nu sunt influențate de subiect. Citarea site-ului universității este contrară acestei reguli, astfel încât acest moment trebuie să fie pe cât se poate evitat.
  • În sfârșit, în ce privește modificările pe care le-am adus, am încercat să tai din informația neesențială, care extinde în mod elogiator unele informații care pot fi redate succint enciclopedic. Care este valoarea enciclopedică a enumerării marilor demnitari care au vizitat universitatea? Foarte mică. De aceea e suficient de remarcat că mai mulți mari demnitari au vizitat universitatea, și punct.
  • Evitați inserarea de legături externe direct în corpul articolului; toate legăturile externe merg la secțiunea Legături externe.
Vă mulțumesc pentru înțelegere. Am revenit la îmbunătățirile mele. //  Gikü  vorbe  fapte  3 septembrie 2018 11:52 (EEST)[răspunde]

Anulări nejustificate[modificare sursă]

Vă rog să justificați aceste anulări. Vă previn că urmează să vă reclamez comportamentul dacă nu obțin o justificare a:

  1. înlăturării etichetei {{ton nepotrivit}} fără a rezolva problema semnalată sau măcar a dezbate pe pagina de discuții;
  2. înlăturării legăturilor spre Wikidata a articolelor care nu există la Wikipedia;
  3. înlăturării formatării uniforme a numerelor utilizând {{formatnum}}, astfel încât să nu se afișeze undeva „3000” iar în altă parte „11 500”;
  4. readăugării legăturilor externe din corpul articolului, în pofida WP:LE;
  5. restabilirii unui alineat care conține un singur punct (!!!!);
  6. înlăturării cheii de sortare care făcea articolul să apară în Categorie:Universități din Galați la litera „D” în loc de litera „U”.

//  Gikü  vorbe  fapte  6 septembrie 2018 11:53 (EEST)[răspunde]

Mai adaug că la fiecare modificare pe care o faceți trebuie să adăugați în descriere că sunteți un angajat al Universitatii in cadrul Serviciului de Comunicare, promovare si mediul socio-economic. Același lucru trebuie să-l specificați și în pagina Dvs. de discuții. //  Gikü  vorbe  fapte  6 septembrie 2018 12:44 (EEST)[răspunde]


Intervenție nejustificată[modificare sursă]

Mi se pare ca abuzați de drepturile dumneavoastră din cadrul Wikipedia și este prima dată când îmi spuneți clar ce nu este în regulă. Până acum ați vorbit vag, eu am încercat sa comunic, dumneavoastră aveți o atitudine nepotrivită. Iar acum revin cu explicații:

  1. Nu am înlăturat nimic. Uitați-vă în istoric dacă aveți nelămuriri.
  2. Erau câteva legături pe care le-am eliminat pentru a vă face pe plac. Nu înteleg cu ce deranjează 4 legături de acest gen deși în momentul de față sunt o multitudine de articole pe Wiki România cu multe legături ca acestea într-un singur articol care observ, nu deranjează pe nimeni.
  3. 3000 reprezintă numărul de locuri disponibile în cămine iar 11500 numărul de studenți înscriși în cadrul facultății. Citiți mai bine articolul înainte de al modifica sau a aduce acuze, asta în cazul în care îl citiți!
  4. Nu înteleg scopul posibilității de a adăuga legături externe dacă nu ni se dă voie sa le folosim.
  5. Urmează să mai completez cu informații acele rubrici!!
  6. Nu am modificat nimic. Nu am creat eu articolul, eu am mai adăugat informații la cele deja existente.


Simona