ASC Oțelul Galați

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
SC Oțelul Galați
ASC Otelul Galati.svg
Informații generale
Numele completAsociația Suporter Club Oțelul Galați
Poreclă
 • Oțelarii
 • Roș-alb-albaștrii
 • Gălățenii
Nume precedent(e)Dacia Galați,
Metalosport Galați,
FC Oțelul Galați
Data fondării1964; 57 ani în urmă (1964)
Culori600px Culori OtelulGL.svg 
StadionOțelul
(13.500 locuri)
CampionatLiga a III-a  Modificați la Wikidata
ProprietarAsociația Suporterilor Oțelul Galați
Primăria Galați
PreședinteMancaș Adrian
AntrenorDorinel Munteanu  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Palmares
NaționalCampionatul României (1)
Supercupa României (1)
InternaționalCupa UEFA Intertoto (1)
Echipament
Kit body otelul2021h.png
Kit body.svg
Kit right arm otelul2021h.png
Kit right arm.svg
Kit shorts otelul2021h.png
Kit shorts.svg
Kit socks otelul2021h.png
Kit socks long.svg
Acasă
Kit body otelul2021a.png
Kit body.svg
Kit right arm otelul2021a.png
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Deplasare
Soccerball current event.svg
Pentru sezonul în curs vedeți:
Liga a III-a 2021-2022

Asociația Suporter Club Oțelul Galați, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Oțelul Galați, sau pur și simplu sub numele de Oțelul, este un club profesionist de fotbal din Galați, care joacă în prezent în Liga a III-a.

Fondată în 1964 ca echipă a Combinatului siderurgic din Galați, Oțelul și-a petrecut primele două decenii din istorie în ligile inferioare. A ajuns în Liga I pentru prima dată în 1986 și a petrecut în total douăzeci și șapte de sezoane jucând în prima ligă, participând în același timp în mai multe sezoane ale cupelor europene. Oțelul a câștigat titlul la sfârșitul campaniei 2010–11, devenind primul și singurul club român campion din regiunea Moldovei până în prezent; acest triumf a fost însoțit de câștigarea Supercupei României 2011. Cel mai bun rezultat al lor în Cupa României a fost Finala în 2004. La nivel internațional, cele mai bune performanțe ale Oțelului cuprind calificarea în fazele grupelor din Liga Campionilor 2011-2012; percum și fiind unul dintre cei unsprezece co-câștigători ai Cupei UEFA Intertoto 2007.

În aprilie 2016, vechea echipă s-a desființat. După dizolvarea clubului, suporterii Oțelului au fondat o nouă asociație numită Asociația Suporter Club Oțelul Galați și au înregistrat-o pentru a participa în Liga a IV-a. Noua echipă s-a înființat conform deciziei Judecătoriei Galați din data de 19 iulie 2016.[1][2][3] Echipa joacă pe Stadionul Oțelul, care are o capacitate de circa 13.500 de locuri, toate pe scaune.

Istorie[modificare | modificare sursă]

În 1964, în urma reorganizării fotbalului gălățean, apare echipa Oțelul, formație care reprezenta nou-realizatul Combinat Siderurgic din localitate. Prima echipă a orașului era însă Siderurgistul Galați, care jucase în 1963 și o finală a Cupei României. În ediția 1968 - 1969 o găsim pe Oțelul promovată în Divizia B, Seria 1, având în lot printre alții pe: Șerbănescu, Moșneagu, Coman, Secășeanu, Luban, Cerneaga, Niculescu, Crăciunoiu, Nistor, Câmpeanu, Morohai, Holmagy, Stănculescu, Ionița, Obreja, Ion Ionică.

În decembrie 1970, după o nouă reorganizare a fotbalului local, Oțelul devine F.C. Galați, care ulterior se transformă în F.C.M. Galați, iar în edițiile 1974 - 1975, 1976 - 1977, 1979 - 1980 are prezențe în Divizia A (echipa fiind ulterior reorganizată și redenumită Dunărea Galați). Între timp, o parte din jucătorii fostei echipei Oțelul trec la divizionara C Dacia Galați, care, în ediția 1972 - 1973 devine din nou Oțelul și promovează pentru două sezoane în Divizia B, după care retrogradează în Divizia C și apoi dispare.

În perioada 1976 - 1981, muncitorii de la Laminorul de benzi la rece al CSG alcătuiesc o nouă echipă și sprijiniți și îndrumați de Iuliu Ovesea, o înscriu în campionatul municipal, câștigând succesiv campionatul municipal, județean și Divizia C. Performanța o realizează antrenorul Petru Moțoc și jucătorii: Șerbănoiu, Călugăru, Cucu, Borș, Căstăian, Morohai, Ceacu, Ciurea, Pătrașcu, Pavel, Gheorghiu, Adamache, Ion Ionică, Basalîc, Ticu, Potorac, Podeț etc. După promovare însă, locul de divizionară "B" și o parte din jucători trec la Victoria Tecuci, care însă retrogradează după numai un sezon. Ceilalți jucători ai echipei activează în Divizia C, la echipa Metalosport, care la finele sezonului 1981 - 1982 promovează în divizia secundă, sub conducerea antrenorului Traian Ivănescu. Cu această ocazie, echipa revine la denumirea de Oțelul, rămasă de atunci neschimbată.

Pentru o perioadă, clubul rămâne forța a doua din fotbalul gălățean, echipa - fanion a orașului din sudul Moldovei fiind Dunărea CSU. Totul s-a schimbat însă în cursul anului 1985, când conducerea fotbalului local a decis ca Oțelul să devină echipa principală a orașului, în locul echipei Dunărea CSU, care tocmai pierduse promovarea în prima divizie. În 1986 reușește o spectaculoasă promovare în primul eșalon fotbalistic. Antrenorii care reușesc această performanță sunt Costică Rădulescu și Ioan Sdrobiș, ajutați de un lot de jucători care printre alții, includea pe: Călugăru, Ionel Dinu, Gh Stamate, Oprea, Ciobanu, Popescu, Stoica, Radu, Ciurea, Burcea, Smadu, Marius Stan, A.Stamate, Petrescu, Basalîc, Rusu, Vaișcovici, Antohi, Bejenaru, Dumitru, Rotaru, Lala, Anghelinei, Stan.C, Ralea etc.

În prima divizie și cupele europene[modificare | modificare sursă]

În primul an în Divizia A gălățenii obțin locul 11, dar în ediția 1987 - 1988 obțin locul 4 și dreptul de a participa în Cupa UEFA.

Primul meci în cupele europene s-a jucat la 7 septembrie 1988, într-o atmosferă de sărbătoare, în fața a 32.000 de spectatori adunați pe Stadionul Dunărea. Adversar era nimeni alta decât cea mai titrată echipă italiană, Juventus Torino. După un joc excelent, echipa, dirijată de Cornel Dinu a reușit o victorie memorabilă, cu scorul de 1-0, golul fiind marcat din penalty, de Ion Profir. În retur însă, gălățenii au plătit tribut lipsei de experiență internațională, pierzând cu 5-0. La finalul sezonului s-a consemnat însă prima retrogradare, dar echipa a revenit în prima divizie în anul 1991, fără a mai retrograda de atunci.

Revenirea în prima divizie a fost însoțită de o participare în Cupa Balcanică, în care Oțelul ajunge în finală după ce se impune cu 4-0 în fața echipei albaneze FK Tomori Berat, întorcând rezultatul de 2-0 în meciul tur din Albania, dar în finală, după ce remizează cu 0-0 în meciul tur cu turcii de la Sariyer, Oțelul pierde cu scorul de 1-0 în returul din Turcia. Echipa a mai semnat alte 4 participări în Cupa UEFA în sezoanele 1997 - 1998, 1998 - 1999, 2004 - 2005 și 2007 - 2008, cea mai mare performanță în această competiție fiind turul 2 preliminar, atins de gălățeni în edițiile 1998-1999, 2004-2005 și 2007-2008. În sezonul 2007-2008, Oțelul Galați s-a calificat în Cupa Intertoto, ceea ce a reprezentat o premieră pentru echipele de fotbal din România. În turul 2, gălățenii s-au impus în fața bosniecilor de la FK Slavija cu scorul de 3-0. În vara lui 2007, Oțelul a câștigat Cupa Intertoto după o dublă victorie în finala cu Trabzonspor, iar acest trofeu i-a garantat o participare în Cupa UEFA, dar Oțelul pierde în Bulgaria în fața lui Locomotiv Sofia cu scorul de 3-1 și este eliminată din competiție în urma meciului retur, încheiat cu scorul de 0-0. Oțelul s-a calificat în această competiție obținând locul patru, în 1988, 1997 și 1998. În Cupa României, echipa a jucat finala, în anul 2004, pierdută în fața lui Dinamo București, cu scorul de 2-0.

În 2011, Oțelul a obținut primul titlu de campioană a României după ce a obținut următoarea linie de rezultate: 21 de victorii, 7 egaluri și 6 înfrângeri din 34 de meciuri oficiale jucate în Liga I sezonul respectiv. La data de 17 iulie 2011, Oțelul a obținut Supercupa României în fața celor de la Steaua București, cu scorul de 1-0 prin golul marcat în minutul 15 de către Laurențiu Buș. Postura de campioană i-a garantat Oțelului o participare event în grupele UEFA Champions League. Tragerea la sorți nu s-a dovedit a fi prea prielnică gălățenilor, care au picat în grupa C, cu FC Basel, Benfica Lisabona și Manchester United. Astfel, gălățenii s-au deplasat în Elveția pentru primul meci din grupă cu Basel, meci pierdut de Oțelul cu scorul de 2-1. Apoi, Oțelul i-a întâmpinat la București pe cei de la Benfica, pierzând meciul cu scorul de 0-1. A urmat dubla cu Manchester United, în care gălățenii au piedut cu scorul de 2-0 în ambele meciuri. Ultimele două meciuri din grupă, Oțelul a pierdut în fața celor de la Basel cu 2-3 la București și cu 1-0 în fața celor de la Benfica, în Portugalia. Astfel, gălățenii au avut un record negativ de 0 puncte pentru o echipă din România în grupele UEFA Champions League, în formatul existent din 1992.

După acel sezon, clubul a fost preluat de omul de afaceri Dan Adamescu. Deși primise bani din participarea în Liga Campionilor și avea profit de ordinul milioanelor,[4] acesta a cerut insolvența clubului, mituind judecătorii în acest sens.[5] Clubul, devalizat, nu a mai putut plăti jucătorii și a retrogradat. În sezonul 2015-2016, a trebuit să joace și acolo cu juniorii și a retrogradat în Liga a III-a. Nu a putut ieși din insolvență și a dat faliment în primăvara lui 2016.[6]

Suporterii clubului s-au reunit și au înființat o nouă echipă în liga a IV-a, pe care o consideră succesoarea Oțelului.[7] Din primul sezon, echipa a promovat în Liga a III-a și apoi a luptat pentru promovare în sezonul 2017-2018, terminând pe locul al treilea după Aerostar Bacău și FK Csíkszereda.

Stadion[modificare | modificare sursă]

Oțelul
Intertoto
AmplasareRomânia Galați
Începerea construcției1982
Deschis1983
ProprietarArcelorMittal
BeneficiarSC Oțelul Galați
Capacitate13.500 locuri
Suprafață de jocIarbă
Prezență onlinesite web oficial

Stadionul Oțelul din Galați este o arenă doar pentru fotbal, fără pistă de atletism, cu o capacitate de 13.500 de locuri pe scaune. Tribunele I și II sunt alcătuite din câte cinci sectoare, în timp ce peluzele au trei sectoare. Proprietarul Arenei este combinatul ArcelorMittal Galați.

Arena clubului gălățean a fost inaugurată în 1983 și a fost supusă unor ample lucrări de modernizare în 2006 și 2011.

Stadionul beneficiază de o instalație de nocturnă cu o capacitate de 1400 lucși ce a fost inaugurată pe 5 mai 2011, cu ocazia meciului Oțelul Galați - Universitatea Craiova.

Trofee[modificare | modificare sursă]

Trofee naționale[modificare | modificare sursă]

Campioana Romania.png Liga I

Roundel of Romania.svg Supercupa României: 1

 • Câștigătoare (1): 2011

Trofee europene[modificare | modificare sursă]

Cupa UEFA Intertoto: 1

 • Câștigătoare (1): 2007

Palmares internațional[modificare | modificare sursă]

Cupa UEFA 1988-1989
Turul 1
Oțelul Galați Otelul Galati.png 1-0 Italia Juventus Torino
Juventus Torino Italia 5-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Cupa Balcanică 1991-1992
Semifinala
FK Tomori Berat Albania 2-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați Otelul Galati.png 4-0 Albania FK Tomori Berat
Finala
Oțelul Galați Otelul Galati.png 0-0 Turcia Sariyer G.K.
Sariyer G.K. Turcia 1-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Cupa UEFA 1997-1998
Turul 1 Preliminar
ND Gorica Slovenia 2-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați Otelul Galati.png 4-2 Slovenia ND Gorica
Cupa UEFA 1998-1999
Turul 1 Preliminar
Oțelul Galați Otelul Galati.png 3-0 Macedonia de Nord FK Sloga Jugomagnat
FK Sloga Jugomagnat Macedonia de Nord 1-1 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Turul 2 Preliminar
Vejle Boldklub Danemarca 3-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul GalațiOtelul Galati.png 0-3 Danemarca Vejle Boldklub
Cupa UEFA 2004-2005
Turul 1 Preliminar
Oțelul Galați Otelul Galati.png 4-0 Albania KS Dinamo Tirana
KS Dinamo Tirana Albania 1-4 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Turul 2 Preliminar
Oțelul Galați Otelul Galati.png 0-0 Serbia FK Partizan
FK Partizan Serbia 1-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Cupa UEFA Intertoto 2007-2008
Turul 2
FK Slavija Bosnia și Herțegovina 0-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați Otelul Galati.png 3-0 Bosnia și Herțegovina FK Slavija
Finala
Oțelul Galați Otelul Galati.png 2-1 Turcia Trabzonspor
Trabzonspor Turcia 1-2 România Oțelul Galați
Cupa UEFA 2007-2008
Turul 2 Preliminar
Lokomotiv Sofia Bulgaria 3-1 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați Otelul Galati.png 0-0 Bulgaria Lokomotiv Sofia
UEFA Champions League 2011/2012
Grupa C
FC Basel Elveția 2-1 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați România 0-1 Otelul Galati.png S.L. Benfica
Oțelul Galați Otelul Galati.png 0-2 Anglia Manchester United FC
Manchester United FC Anglia 2-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați
Oțelul Galați Otelul Galati.png 2-3 Elveția FC Basel
S.L. Benfica Portugalia 1-0 Otelul Galati.png Oțelul Galați

Evoluția în campionat[modificare | modificare sursă]

Sezonul Liga Poz. M V E Î GM GP Pct. Note
1965-66 Divizia B 12 26 9 5 12 27 33 23 Știința Galați devine Oțelul Galați
1966-67 14 26 4 7 15 15 43 15 Retrogradare în Divizia C
1967-68 Divizia C 1 26 15 5 6 39 16 35 Promovare în Divizia B
1968-69 Divizia B 9 30 11 8 11 37 34 30
1969-70 9 30 10 9 11 35 38 29
În 1970 se înființează FC Galați, care preia întreg lotul Oțelului dar și locul în clasament, Oțelul Galați fiind desființată.
1972-73 Divizia C 2 26 12 6 8 23 19 30 Promovare în Divizia B
1973-74 Divizia B 7 34 15 3 16 41 49 33
1974-75 Divizia B 17 34 9 6 19 41 56 24 Retrogradare în Divizia C
1976-77 Divizia D 1 Promovare în Divizia C
1977-78 Divizia C 11 30 11 3 16 39 41 25
1978-79 10 30 10 6 14 31 47 26
1979-80 9 30 13 3 14 38 52 29
1980-81 Divizia C 1 30 21 6 3 63 16 48 Locul echipei este luat de Victoria Tecuci
1981-82 Divizia C 1 30 17 7 6 81 31 41 Metalosport Galați devine Oțelul Galați
1982-83 Divizia B 3 34 16 6 12 61 38 38
1983-84 8 34 13 8 13 45 38 34
1984-85 3 34 15 8 11 63 31 38
1985-86 Divizia B 1 34 24 4 6 86 29 52 Promovare în Divizia A
1986-87 Divizia A 11 34 11 10 13 37 36 32
1987-88 Divizia A 4 34 18 3 13 49 46 39 S-a calificat pentru Cupa UEFA 1988-89
1988-89 16 34 11 6 17 36 59 28 Retrogradare în Divizia B
1989-90 Divizia B 3 34 20 0 14 54 35 40
1990-91 Divizia B 1 34 21 5 8 65 30 47 Promovare în Divizia A
1991-92 Divizia A 8 34 15 5 14 38 46 35
1992-93 Divizia A 10 34 13 6 15 40 49 32 S-a calificat pentru Cupa UEFA Intertoto
1993-94 Divizia A 15 34 12 5 17 38 47 29
1994-95 13 34 11 9 14 47 51 42
1995-96 13 34 14 3 17 42 46 45
1996-97 Divizia A 4 34 17 7 10 54 39 58 S-a calificat pentru Cupa UEFA 1997-98
1997-98 4 34 20 4 10 54 28 64 S-a calificat pentru Cupa UEFA 1998-99
1998-99 Divizia A 6 34 17 4 13 47 33 55
1999-00 8 34 15 4 15 59 55 49
2000-01 12 30 10 8 12 33 39 38
2001-02 5 30 14 7 9 34 24 49
2002-03 13 30 9 9 12 25 37 36
2003-04 5 30 10 13 7 30 26 43 S-a calificat pentru Cupa UEFA 2004-05
2004-05 8 30 12 4 14 31 32 40
2005-06 9 30 10 9 11 35 37 39
2006-07 Liga 1 5 34 17 5 12 60 56 56 S-a calificat pentru Cupa UEFA Intertoto
2007-08 Liga 1 8 34 14 4 16 47 50 46
2008-09 12 34 11 7 16 37 48 40
2009-10 8 34 14 8 12 38 38 50
2010-11 Liga 1 1 34 21 7 6 46 25 70 S-a calificat pentru Liga Campionilor 2011-12
2011-12 Liga 1 6 34 15 7 12 34 29 52
2012-13 11 34 11 10 13 38 42 41* * -2 puncte
2013-14 10 34 12 5 17 43 52 41
2014-15 Liga 1 17 34 7 11 16 24 45 32 Retrogradare în Liga 2
2015-16 Liga 2 13 24 3 3 18 12 43 12 Retrogradare în Liga 4
2016-17 Liga 4 1 26 26 0 0 185 14 78 Promovare în Liga 3
2017-18 Liga 3 3 28 17 9 2 55 15 60
2018-19 3 28 16 5 7 46 31 53
2019-20 6 16 9 3 4 25 20 30

Antrenorii echipei[modificare | modificare sursă]

Nume Naționalitate Perioadă
Dungu, GheorgheGheorghe Dungu  România 1965-1966
Drăghiescu, GheorgheGheorghe Drăghiescu  România 1966-1967
Ionescu, PompiliuPompiliu Ionescu  România 1966-1967
Unguroiu, IonIon Unguroiu  România 1967-1968
Drăghiescu, GheorgheGheorghe Drăghiescu  România 1967-1969
Ionescu, PompiliuPompiliu Ionescu  România 1968-1969
Vasile, ȘtefanȘtefan Vasile  România 1968-1970
Oprea, DumitruDumitru Oprea  România 1970-1971
Neagu, ValeriuValeriu Neagu  România 1970-1971
Oprea, DumitruDumitru Oprea  România 1973-1976
Hamza, VirgilVirgil Hamza  România 1976-1977
Constantin, GheorgheGheorghe Constantin  România 1977–1978
Oprea, DumitruDumitru Oprea  România 1977-1978
Hamza, VirgilVirgil Hamza  România 1977-1978
Toma, IonIon Toma  România 1978-1979
Ioniță, IonIon Ioniță  România 1979-1980
Moțoc, PetrePetre Moțoc  România 1980-1981
Ioniță, IonIon Ioniță  România 1981-1982
Ivănescu, TraianTraian Ivănescu  România 1981-1983
Olteanu, MarinMarin Olteanu  România 1982-1983
Ionică, IonIon Ionică  România 1982-1983
Niculescu, AngeloAngelo Niculescu  România 1982-1984
Rădulescu, CosticăCostică Rădulescu  România 1984-1988
Dinu, CornelCornel Dinu  România 1988-1989
Sdrobiș, IoanIoan Sdrobiș  România 1988-1989
Burcea, NicolaeNicolae Burcea  România 1988-1989
Dridea, MirceaMircea Dridea  România 1988-1990
Moldovan, IonIon Moldovan  România 1990–1992
Țicleanu, AurelAurel Țicleanu  România 1992–1994
Antohi, HaralambieHaralambie Antohi  România 1994-1995
Sdrobiș, IoanIoan Sdrobiș  România 1994-1995
Simionaș, VasileVasile Simionaș  România 1994–1999
Ploieșteanu, ConstantinConstantin Ploieșteanu  România 1999-2000
Dumitriu, DumitruDumitru Dumitriu  România 1999–2000
Țicleanu, AurelAurel Țicleanu  România 2000-2001
Gigi, IonIon Gigi  România 2000-2001
Dumitrescu, IlieIlie Dumitrescu  România 2000-2001
Roșca, VictorVictor Roșca  România 2001–2002
Lăcătuș, MariusMarius Lăcătuș  România 2001–2002
Orac, CostelCostel Orac  România 2002–2004
Cârțu, SorinSorin Cârțu  România 2003-2005
Panduru, BasarabBasarab Panduru  România 2004-2005
Stoichiță, MihaiMihai Stoichiță  România 2004-2005
Gigi, IonIon Gigi  România 2005-2006
Șunda, AurelAurel Șunda  România 2005-2006
Grigoraș, PetrePetre Grigoraș  România 2006–2009
Munteanu, DorinelDorinel Munteanu  România 2009–2012
Balaur, IoanIoan Balaur  România 2012-2013
Tănase, ViorelViorel Tănase  România 2012-2013
Grigoraș, PetrePetre Grigoraș  România 2012-2013
Badea, IonuțIonuț Badea  România 2013-2014
Schumacher, ConstantinConstantin Schumacher  România 2013-2014
Lienen, EwaldEwald Lienen Germania Germania 2013-2014
Weiss, MichaelMichael Weiss Germania Germania 2014-2015
Florea, DanielDaniel Florea  România 2014-2015
Selymes, TiborTibor Selymes  România 2014-2015
Marin, FlorinFlorin Marin  România 2014-2015
Daniel Florea  România 2015-2016
Sorin Haraga  România 2016

Jucători remarcabili[modificare | modificare sursă]

Portari Fundași Mijlocași Atacanți

Suporteri faimoși[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

 • Cristian Socianu, "Oțelul Galați - Campioana României 2010-2011" [8] ISBN 978-973-0-11066-1 (15 iulie 2011), 240 pagini;
 • Cristian Socianu, "Otelul Galati - A dream came true" [9] ISBN 978-973-0-11273-3, in english, 80 pages (31 august 2011)
 • Anuarul Fotbalului Gălățean 1914-2012 cuprinde toate statisticile rezultatele clasamentele și loturile ale echipelor de fotbal din Galați Oțelul și Dunărea în special cartea are în jur 360 pagini format mare 20x28.
 • Cristian Socianu, "Strǎjerii Moldovei, istoria echipei de fotbal Oțelul Galați 1965-2011" [10] ISBN 978-606-92413-8-5(21 dec 2011), 610 pagini.

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ SC Oțelul Galați. „SC Oțelul Galați a primit personalitate juridică”. Accesat în 23.02.2020.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 2. ^ ASC OTELUL GALATI. „SC Oțelul Galați a primit personalitate juridică”. Accesat în 23.04.2020.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 3. ^ CATALIN RADULESCU. „Suporter Club Oțelul Galați a primit certificatul de naștere”. Accesat în 23.4.2020.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 4. ^ „De la 7.000.000 de euro în cont, la insolvență. Cum a îngropat Adamescu Oțelul Galați”, Digi24, accesat în  
 5. ^ „Video Dan Adamescu, la închisoare”, Stiriletvr.ro, accesat în  
 6. ^ „Final de drum pentru campioana de acum 5 ani. Oțelul Galați a intrat în faliment”, Digisport.ro, , accesat în  
 7. ^ „Suporter Club Oțelul Galați, continuatorul legitim al campioanei din 2011. Clubul și-a recuperat palmaresul”, Telekomsport.ro, , accesat în  
 8. ^ Otelul Galati de Cristian Socianu, Danut Lungu editie 2011 - Carturesti
 9. ^ Otelul ENG
 10. ^ Review cartea “Strajerii Moldovei” | Otelul Galati

Legături externe[modificare | modificare sursă]