Ionel Dinu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ionel Dinu
Informații generale
Data nașterii (63 de ani)

Ionel Dinu (n. 11 iulie 1960, Bucsani, județul Giurgiu) este un fost jucător și antrenor de fotbal român, care a activat ca portar.

A terminat liceul de Matematică-Fizică „Dimitrie Cantemir” din București, apoi a urmat cursurile Academiei de Sport, secția de fotbal și a Facultății de Istorie București. A făcut masteratul la Relații Internaționale, Geopolitică și Administrație Publică.

A fost antrenor principal la Rocar București (1993-1994; cel mai tânăr antrenor de divizia A), consilier parlamentar (2001-2004), vicepreședinte la Consiliului Județean Giurgiu (2004-2008).

În prezent Ionel Dinu este om politic.

Activitate[modificare | modificare sursă]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Ionel Dinu este al treilea portar al secolului al XX-lea care a marcat gol în divizia A, după Rică Răducanu (Rapid București) și Ianosi Boitor (Jiul Petroșani).

Are 257 de meciuri jucate pentru echipele în care a activat.

A participat la patru promovării din divizia B în divizia A cu Victoria București, Oțelul Galați, Dacia Unirea Brăila și Ceahlăul Piatra Neamț.

Antrenori[modificare | modificare sursă]

Printre antrenorii lui Dinu se numără Nelu Nunweiller, Constantin Teașcă, Robert Cosmoc, Constantin Oțet, Remus Vlad, Valentin Stănescu, Costică Rădulescu, Bujor Hălmăgeanu, Spiridon Niculescu, Ioan Sdrobiș, Constantin Frățilă, Mircea Dridea, Florin Cheran, Ștefan Feudot și Șerban Dumitru (Tușu).

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fotbal: Oțelul Galați împlinește 25 de ani de la debutul în Liga I, , accesat în   Text "The Epochtimes Romania" ignorat (ajutor)