Ionel Dinu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Ionel Dinu ( n, 11 iulie 1960, Bucsani, Județul Giurgiu) este un fost jucător și antrenor de fotbal român, care a activat ca portar. Studii: A terminat liceul de Matematică-Fizică "Dimitrie Cantemir" București, apoi a urmat cursurile "Academiei de Sport", secția de fotbal și a "Facultății de Istorie" București. Masterat: "Relații Internaționale", "Geopolitică" și "Administrație Publică". Funcții deținute : antrenor principal la Rocar București (1993-1994), ( cel mai tânăr antrenor de divizia A ),consilier parlamentar (2001-2004),vicepreședinte la Consiliul Județean Giurgiu (2004-2008). În prezent Ionel Dinu este om politic.

Activitate[modificare | modificare sursă]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Ionel Dinu este al treilea portar al secolului al XX-lea care a marcat gol în divizia A, după Rică Răducanu (Rapid București) și Ianosi Boitor (Jiul Petroșani).

Are 257 de meciuri jucate pentru echipele în care a activat.

A participat la patru promovării din divizia B în divizia A cu Victoria București, Oțelul Galați, Dacia Unirea Brăila și Ceahlăul Piatra Neamț.

Antrenori importanți[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fotbal: Oțelul Galați împlinește 25 de ani de la debutul în Liga I, , accesat în   Text "The Epochtimes Romania" ignorat (ajutor)