Constantin Schumacher

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Constantin Schumacher (n. 8 mai 1976, Fălticeni, Suceava, România) este un jucător român de fotbal în prezent liber de contract.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Constantin Schumacher și-a început cariera fotbalistică la CSȘ Fălticeni. În 1992 a semnat cu Foresta Fălticeni, dar a plecat după numai un sezon tot în liga a doua la FC Argeș Pitești. La sfarșitul sezonului, echipa a promovat în liga 1, unde Schumacher a jucat 5 sezoane. În 2000 se alătura echipei FC Rapid București pentru care a jucat timp de 4 sezoane, înscriind 12 goluri în cele 77 apariții în tricoul alb-vișiniu. După perioada petrecută la Rapid București, s-a transferat la Chongqing Qiche din China, unde a jucat timp de 2 ani, după care a revenit în România la FC Universitatea Craiova. La sfârșitul sezonului echipa lui a retrogradat în liga secundă, el plecând în Ucraina la Volîn Luțk, unde a înscris un gol în 17 meciuri. S-a întors în România la FC Argeș Pitești, după doar un sezon la echipa ucraineană. La sfarșitul sezonului 2006-2007, Argeșul a fost retrogradată pentru trucarea unor meciuri, iar Schumacher a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamț.

A jucat pentru echipa națională într-un amical împotriva Croației[Când?] pe Stadionul Dan Păltinișanu, însă după acel meci nu a mai fost chemat la națională.