Emilia-Romagna

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Regione Emilia-Romagna
—  Regiune  —
Drapel
Drapel
Stema Regione Emilia-Romagna
Stemă

Țară Italia Italia

Reședință Bologna
Subdiviziuni Provincii

Guvernare
 - Președinte Vasco Errani

Suprafață
 - Total 22 451,29  km²

Populație (1 mai 2011)
 - Total 4,442,501 locuitori
 - Densitate 197,87 loc./km² 

Site: Site Oficial

Emilia-Romagna in Italy.svg

Emilia-Romagna este o regiune din nordul Italiei. Are aproape o formă de triunghi dreptunghic, fiin limitată de Marea Adriatică la Est, râul Po la nord și de Apenini la sud. Regiune dens populată, (în special în parte de câmpie), Emilia Romagna este una dintre cele mai bogate regiuni italiene și este în general privită și ca una dintre cele mai frumoase pentru a trăi în ea. Bucătăria regiunii Emilia-Romagna este una dintre cele mai caracteristice pentru Italia.

Agricultura este cea mai importantă activitate economică: cereale, cartofi, porumb, roșii și ceapă sunt cele mai importante, împreună cu fructele și struguri destinate pentru producția de vin (din care cel mai faimos este poate Lambrusco). Creșterea animalelor este de asemenea dezvoltată, în special cea a porcului și cea a bovinelor.

Industria din Emilia-Romagna este de asemenea sănătoasă, în mod special industria alimentară și turismul pe coasta Mării Adriatice.

Cel mai important oraș este Bologna, un centru istoric, cultural și de distracție de importanță națională. Alte orașe importante sunt Parma, Piacenza, Reggio nell'Emilia, Modena, Rimini, Ferrara, Forlì și Ravenna.

Vezi și[modificare | modificare sursă]