Emilia-Romagna

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Regione Emilia-Romagna
—  Regiune  —
Drapel
Drapel
Stemă
Stemă

Țară Italia Italia

Reședință Bologna
Subdiviziuni Provincii

Guvernare
 - Președinte Vasco Errani

Suprafață
 - Total 22 451,29  km²

Populație (1 mai 2011)
 - Total 4,442,501 locuitori
 - Densitate 197,87 loc./km² 

Site web: Site Oficial

Emilia-Romagna in Italy.svg

Emilia-Romagna este o regiune din nordul Italiei. Are o formă asemănătoare cu un triunghi dreptunghic, fiind limitată de Marea Adriatică la est, râul Po la nord și de Apenini la sud. Regiune dens populată, (în special în partea de câmpie), Emilia Romagna este printre cele mai bogate regiuni italiene și este în general privită și ca una dintre cele mai frumoase pentru a locui în ea. Bucătăria regiunii Emilia-Romagna este una dintre cele mai caracteristice pentru Italia.

Agricultura este principala activitate economică: cultivarea cerealelor, cartofilor, porumbului, roșiilor și a cepei sunt cele mai importante, împreună cu cea a fructelor și a strugurilor destinate producției de vinuri (din care, probabil, cel mai faimos este Lambrusco). Creșterea animalelor este și ea dezvoltată, în special cea a porcilor și a bovinelor.

Industria din Emilia-Romagna este dezvoltată, în mod special industria alimentară și turismul pe coasta Mării Adriatice.

Cel mai important oraș este Bologna, un centru istoric, cultural și de distracție de importanță națională. Alte orașe sunt: Parma, Piacenza, Reggio nell'Emilia, Modena, Rimini, Ferrara, Forlì și Ravenna.

Vezi și[modificare | modificare sursă]