Wikipedia:Noul editor al lunii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Noii editori ai lunii
Premiul „Noul editor al lunii”.svg
Următorii utilizatori au primit în ultima lună premiul „Noul editor al lunii” și sunt așteptați să ne împărtășească din impresiile lor:

Noul editor al lunii este un premiu acordat voluntar, de către administratorul care face schimbarea de drepturi, utilizatorilor care primesc pentru prima dată statutul de patrulă automată. Premiul poate fi acordat tuturor celor care îndeplinesc condițiile în luna respectivă și are rolul de a încuraja editorii constructivi să-și continue activitatea. De asemenea, este o ocazie bună de a le permite să-și prezinte – dacă doresc aceasta, impresiile lor, comunității.

Diana Georgiana Lutz[modificare sursă]

Utilizatoarea Diana Georgiana Lutz a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor cu patrulă automată. O invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici. //  Gikü  vorbe  fapte  23 octombrie 2018 01:40 (EEST)


Pe lângă utilizarea Wikipediei când pentru documentare asupra unor subiecte necunoscute, lucru care s-a întâmplat cu așa de mult timp în urmă, încât nu îmi amintesc primul contact, am început să creez articole pe această platformă în primăvara acestui an (2018), când a trebuit să realizez câteva biografii ale unor personalități ce au luat parte la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia pentru un curs de informatică. În aprilie m-am implicat în programul de training inițiat de domnul Iulian Macreanu, care a început un parteneriat cu profesorul de la cursul de informatică, Vlad Popovici, în vederea creării unui conținut standardizat și bine documentat. La sugestia domnului Iulian Macreanu, care a fost foarte deschis la toate nelămuririle mele, dar și la oportunitățile care mi s-ar deschide dacă aș continua să editez sau să creez articole pe această platformă, am continuat să mă ocup de editarea biografiilor participanților la evenimentul menționat mai sus. Pe viitor îmi propun să ajut la finalizarea acestor biografii, dar bineînțeles să continui să mă implic și în alte proiecte. Prin acest mesaj doresc, de asemenea, să le mulțumesc domnului profesor Vlad Popovici și domnului Macreanu pentru toate informațiile primite, precum și pentru răbdare și pentru oportunitatea de a mă implica în ceva ce contează cu adevărat - răspândirea informației astfel încât majoritatea oamenilor să aibă acces la ea. - Diana Georgiana Lutz

IerdnA[modificare sursă]

Utilizatorul IerdnA a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 25 noiembrie 2018 21:39 (EET)


- Mulțumesc foarte mult pentru premiu, nici nu știam că se dau premii! Alții sigur merită mai mult ca mine! Da sigur că mă bucur.
- Cum am obținut premiul? Pur și simplu am tradus niște articole și dacă eu pot, sunt convins că mulți, foarte mulți tineri din ziua de astăzi ar face-o mult, mult mai bine ca mine (sper să fi făcut cât mai puține greșeli gramaticale, etc. :-)).
- Cum mi-am ales articolele? Cele care mă interesau.
- Cel care le traduce le „muncește” deci este cel mai câștigat (navighezi de la o pagină la alta, te documentezi etc).
- De ce le-am citit? De când mă știu învăț! De ce? Ca să știu. Poți trăi și fără să știi? Da, dar nu înțelegi multe lucruri, poți face erori mai ușor, sau poți fi indus în eroare mai ușor.
- De ce le-am tradus? Poate îmi place să împărtășesc cu oamenii bucuria cunoașterii (pot fi chiar agasant :-)) și dacă am luat atât de multe lucruri pe de gratis de la Wikipedia și din alte surse, poate merită dat mai departe. Aportul meu care să fie?
- Cum am aflat de Wikipedia? Cred că am căutat ceva pe net și am dat de enciclopedie.
--IerdnA (discuție) 26 noiembrie 2018 16:05 (EET)

Sas.florina[modificare sursă]

Utilizatoarea Sas.florina a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată).

O invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 25 noiembrie 2018 21:35 (EET)


Am ajuns în grupul utilizatorilor wiki prin intermediul unui curs urmat în facultate. În momentul actual, sunt membră a unui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, care își propune realizarea de biografii Wikipedia tuturor delegaților participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Îmi face o mare plăcere să îmbogățesc materialul istoric românesc pe Wikipedia și consider tot ceea ce fac un mod constructiv de petrecere a unei părți din timpul liber și o manieră prin care pot crea noi legături cu persoane având același domeniu de interes ca mine. --Sas.florina (discuție) 27 noiembrie 2018 16:25 (EET)

NicolaS961[modificare sursă]

Utilizatorul NicolaS961 a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 17 decembrie 2018 16:28 (EET)


Am rămas plăcut surprins de premiu acordat, precum și de poziția mea ca patrulă pe wiki în limba română. Implicarea mea pe wikipedia a pornit de la completarea cu informații articolele ce țin de localitățile din Republica Moldova, care în viziunea mea arătau prea uscat (să fiu sincer munceam la aceste localități ca sa primesc și eu acea medalie pe pagina de utilizator). Am avut frumoasa ocazie sa fiu prezent la Wikipedia:Întâlniri/ro.wp 15 ani unde am simțit că sunt primit într-o familie puternică, senzație menținută și după eveniment. M-am bucurat că am putut să fiu util pentru Wikipedia:Asian Month. Am simțit susținere în ceea ce fac. În special un multumesc prietenesc lui  Gikü  vorbe  fapte  pentru ghidare și reacție adecvată la întrebări, precum și celorlați administatori pentru clarificări și asistență.--NicolaS961 (discuție) 20 decembrie 2018 15:21 (EET)

Looz O. Mimm[modificare sursă]

Utilizatorul Luzomim a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--Strainu (دسستي‎)  19 noiembrie 2018 14:28 (EET)


Ca mare admirator al lui Isaac Asimov, am fost impresionat de conceptul de enciclopedie galactică. Folosesc frecvent en.wiki pentru o informare rapidă, iar probabilitatea ca acesta să fie corectă este destul de ridicată. Din păcate – cel puțin în sfera mea de competențe – versiunea în limba română lasă încă de dorit. Ca pay back, am încercat să contribui prin îmbunătățirea calității informației și prin aducere de cunoștințe noi. La rândul meu, învăț zilnic de la ceilalți, prin lecturarea mai mult sau mai puțin aleatorie a articolelor noi sau vechi. Și mai important, observarea activității celorlalți, a modului lor de interacțiune și a interacțiunii mele cu ceilalți constituie pentru mine un exercițiu sociologic nebănuit. Un alt motiv pentru care petrec timp prin această curte e că sunt conectat astfel cu vorbitori de limbă română. Nu pot însă să nu constat că încă nu există o masă critică, fiind prea puțini contribuitori, și încă și mai puțini membri devotați bunei funcționări a platformei.--Looz O. Mimm (discuție) 24 februarie 2019 22:32 (EET)