Wikipedia:Noul editor al lunii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Noii editori ai lunii
Premiul „Noul editor al lunii”.svg
Următorii utilizatori au primit în ultima lună premiul „Noul editor al lunii” și sunt așteptați să ne împărtășească din impresiile lor:

Noul editor al lunii este un premiu acordat voluntar, de către administratorul care face schimbarea de drepturi, utilizatorilor care primesc pentru prima dată statutul de patrulă automată. Premiul poate fi acordat tuturor celor care îndeplinesc condițiile în luna respectivă și are rolul de a încuraja editorii constructivi să-și continue activitatea. De asemenea, este o ocazie bună de a le permite să-și prezinte – dacă doresc aceasta, impresiile lor, comunității.

Diana Georgiana Lutz[modificare sursă]

Utilizatoarea Diana Georgiana Lutz a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor cu patrulă automată. O invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici. //  Gikü  vorbe  fapte  23 octombrie 2018 01:40 (EEST)


Pe lângă utilizarea Wikipediei când pentru documentare asupra unor subiecte necunoscute, lucru care s-a întâmplat cu așa de mult timp în urmă, încât nu îmi amintesc primul contact, am început să creez articole pe această platformă în primăvara acestui an (2018), când a trebuit să realizez câteva biografii ale unor personalități ce au luat parte la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia pentru un curs de informatică. În aprilie m-am implicat în programul de training inițiat de domnul Iulian Macreanu, care a început un parteneriat cu profesorul de la cursul de informatică, Vlad Popovici, în vederea creării unui conținut standardizat și bine documentat. La sugestia domnului Iulian Macreanu, care a fost foarte deschis la toate nelămuririle mele, dar și la oportunitățile care mi s-ar deschide dacă aș continua să editez sau să creez articole pe această platformă, am continuat să mă ocup de editarea biografiilor participanților la evenimentul menționat mai sus. Pe viitor îmi propun să ajut la finalizarea acestor biografii, dar bineînțeles să continui să mă implic și în alte proiecte. Prin acest mesaj doresc, de asemenea, să le mulțumesc domnului profesor Vlad Popovici și domnului Macreanu pentru toate informațiile primite, precum și pentru răbdare și pentru oportunitatea de a mă implica în ceva ce contează cu adevărat - răspândirea informației astfel încât majoritatea oamenilor să aibă acces la ea. - Diana Georgiana Lutz

IerdnA[modificare sursă]

Utilizatorul IerdnA a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 25 noiembrie 2018 21:39 (EET)


- Mulțumesc foarte mult pentru premiu, nici nu știam că se dau premii! Alții sigur merită mai mult ca mine! Da sigur că mă bucur.
- Cum am obținut premiul? Pur și simplu am tradus niște articole și dacă eu pot, sunt convins că mulți, foarte mulți tineri din ziua de astăzi ar face-o mult, mult mai bine ca mine (sper să fi făcut cât mai puține greșeli gramaticale, etc. :-)).
- Cum mi-am ales articolele? Cele care mă interesau.
- Cel care le traduce le „muncește” deci este cel mai câștigat (navighezi de la o pagină la alta, te documentezi etc).
- De ce le-am citit? De când mă știu învăț! De ce? Ca să știu. Poți trăi și fără să știi? Da, dar nu înțelegi multe lucruri, poți face erori mai ușor, sau poți fi indus în eroare mai ușor.
- De ce le-am tradus? Poate îmi place să împărtășesc cu oamenii bucuria cunoașterii (pot fi chiar agasant :-)) și dacă am luat atât de multe lucruri pe de gratis de la Wikipedia și din alte surse, poate merită dat mai departe. Aportul meu care să fie?
- Cum am aflat de Wikipedia? Cred că am căutat ceva pe net și am dat de enciclopedie.
--IerdnA (discuție) 26 noiembrie 2018 16:05 (EET)

Sas.florina[modificare sursă]

Utilizatoarea Sas.florina a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată).

O invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 25 noiembrie 2018 21:35 (EET)


Am ajuns în grupul utilizatorilor wiki prin intermediul unui curs urmat în facultate. În momentul actual, sunt membră a unui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, care își propune realizarea de biografii Wikipedia tuturor delegaților participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Îmi face o mare plăcere să îmbogățesc materialul istoric românesc pe Wikipedia și consider tot ceea ce fac un mod constructiv de petrecere a unei părți din timpul liber și o manieră prin care pot crea noi legături cu persoane având același domeniu de interes ca mine. --Sas.florina (discuție) 27 noiembrie 2018 16:25 (EET)

NicolaS961[modificare sursă]

Utilizatorul NicolaS961 a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 17 decembrie 2018 16:28 (EET)


Am rămas plăcut surprins de premiu acordat, precum și de poziția mea ca patrulă pe wiki în limba română. Implicarea mea pe wikipedia a pornit de la completarea cu informații articolele ce țin de localitățile din Republica Moldova, care în viziunea mea arătau prea uscat (să fiu sincer munceam la aceste localități ca sa primesc și eu acea medalie pe pagina de utilizator). Am avut frumoasa ocazie sa fiu prezent la Wikipedia:Întâlniri/ro.wp 15 ani unde am simțit că sunt primit într-o familie puternică, senzație menținută și după eveniment. M-am bucurat că am putut să fiu util pentru Wikipedia:Asian Month. Am simțit susținere în ceea ce fac. În special un multumesc prietenesc lui  Gikü  vorbe  fapte  pentru ghidare și reacție adecvată la întrebări, precum și celorlați administatori pentru clarificări și asistență.--NicolaS961 (discuție) 20 decembrie 2018 15:21 (EET)

Looz O. Mimm[modificare sursă]

Utilizatorul Luzomim a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--Strainu (دسستي‎)  19 noiembrie 2018 14:28 (EET)


Ca mare admirator al lui Isaac Asimov, am fost impresionat de conceptul de enciclopedie galactică. Folosesc frecvent en.wiki pentru o informare rapidă, iar probabilitatea ca acesta să fie corectă este destul de ridicată. Din păcate – cel puțin în sfera mea de competențe – versiunea în limba română lasă încă de dorit. Ca pay back, am încercat să contribui prin îmbunătățirea calității informației și prin aducere de cunoștințe noi. La rândul meu, învăț zilnic de la ceilalți, prin lecturarea mai mult sau mai puțin aleatorie a articolelor noi sau vechi. Și mai important, observarea activității celorlalți, a modului lor de interacțiune și a interacțiunii mele cu ceilalți constituie pentru mine un exercițiu sociologic nebănuit. Un alt motiv pentru care petrec timp prin această curte e că sunt conectat astfel cu vorbitori de limbă română. Nu pot însă să nu constat că încă nu există o masă critică, fiind prea puțini contribuitori, și încă și mai puțini membri devotați bunei funcționări a platformei.--Looz O. Mimm (discuție) 24 februarie 2019 22:32 (EET)

Frank Haug[modificare sursă]

Utilizatorul Frank Haug a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.-- —Andreidiscuție 27 martie 2019 19:50 (EET)


Mulțumesc mult pentru premiu! Folosesc frecvent de.wikipedia.org. Încă învăț limba română. Dacă găsiți greșeli, vă rog să le corectați, învăț zilnic de la ceilalți. Interesul meu principal este atletismul. Intenția mea este să creez și îmbunătățesc articole despre atleți români. --Frank (discuție) 4 aprilie 2019 23:44 (EEST)

Romanichthys Valsanicola[modificare sursă]

Utilizatorul Romanichthys Valsanicola a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici. —Andreidiscuție 22 aprilie 2019 10:08 (EEST)


Vă mulțumesc foarte mult pentru premiu! Folosesc deseori Wikipedia atunci când doresc să mă informez. Implicarea mea a pe wikipedia a început în 2015 când am contribuit la articole despre Județul Argeș. După o perioadă de repaus, am revenit pe Wikipedia la sfârșitul anului 2017 făcând de atunci și până în prezent traduceri după pagini în special despre Peninsula Balcanică. Pentru mine Wikipedia înseamnă de asemenea o modalitate de petrecere a timpului liber, în acest timp pot lectura articole aleatorii învățând astfel lucruri noi și pot de asemenea contribui și eu la rândul meu prin editarea, respectiv crearea de articole.

--Romanichthys Valsanicola 22 aprilie 2019 11:42 (EEST)

VladGhinea[modificare sursă]

Utilizatorul VladGhinea a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--Strainu (دسستي‎)  4 august 2019 21:54 (EEST)


Vă mulțumesc foarte mult pentru "promovarea" acordată. Sincer, sunt foarte fericit. Am fost mereu o persoană avidă de cunoștințe, și știu că mai sunt mulți ca mine în România, în Moldova sau peste hotare. Tocmai de aceea am fost oarecum șocat când am văzut cât de slabă este Wikipedia.ro comparativ cu toate celelalte Wikipedii, cel puțin în aria mea de acoperire. Doresc să pot ajuta cât mai multă lume, lărgind Wikipedia.ro cât mai mult cu putință.

Hai să trecem peste 1.000.000 de articole! --VladGhinea (discuție) 4 august 2019 22:25 (EEST)

AlexBaranXY[modificare sursă]

Utilizatorul AlexBaranXY a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--Strainu (دسستي‎)  10 septembrie 2019 12:58 (EEST)


Acum vreo 9-10 ani, sora mea mai mică, care era pe atunci liceeană, începuse să participe la editarea articolelor de pe Wikipedia de limbă română, la îndemnul profesoarei ei de limba română. Ideea doamnei profesoare era ca stilul de scris al surorii mele, considerat foarte „plăcut și citibil” (de către toată lumea, inclusiv de doamna profesoară respectivă) să se îmbunătățească și mai mult printr-o ... notă de rigurozitate, dată de stilul scrierii și redactării Wikipediei însăși. Progresele s-au văzut relativ repede. După un timp, deși sora mea a renunțat să mai editeze din cauza timpului ei liber, serios diminuat, „microbul ei wikipedic” a continuat să existe. Astfel, ea a descris multora, din cei apropiați ei, experiența sa de îmbunătățire a stilului său personal de scris. Evident că mi-a povestit și mie povestea ei cu experiența wikipedică pe care a avut-o, și apoi m-a îndemnat să fac la fel. Ceea ce am început să fac după ceva timp scurs de la acele întâmplări. Totul este să o faci, mai devreme sau mai târziu.

--AlexBaranXY (discuție) 11 septembrie 2019 07:46 (EEST)

Itineris55[modificare sursă]

Utilizatorul Itineris55 a primit Premiul „Noul editor al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--Strainu (دسستي‎)  20 ianuarie 2020 19:50 (EET)


Mulțumesc pentru apreciere și pentru încrederea acordată. Am optat să trec de la poziția de utilizator/cititor Wikipedia la poziția de editor atunci când am realizat că pot aduce și eu un aport de informații folositoare. Sper să pot continua și pe viitor, demonstrând prin fapte că merit încrederea acordată. --Itineris55 (discuție) 26 ianuarie 2020 00:40 (EET)

MD-wiki-user[modificare sursă]

Utilizatorul MD-wiki-user a primit Premiul „Noul editor al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--//  Gikü  vorbe  fapte  15 aprilie 2020 23:40 (EEST)


Mulțumesc foarte mult pentru apreciere și pentru premiu!

Primele contribuții la Wikipedia le-am făcut în anul 2008, atunci când am decis să dezvolt cu informații (bazate pe publicații scrise) un articol despre o localitate din Republica Moldova. Mă bucură faptul că o parte din acele contribuții mai pot fi văzute și astăzi, deoarece nu au fost șterse, doar puțin ajustate. Totuși, experiența din anul 2008 până la urmă a avut un impact demotivant asupra mea, după unele schimburi de opinii cu cineva dintre administratori, în legătură cu anumite contribuții pe care le-am făcut. În mod deosebit, m-a deranjat faptul că cineva dintre acei administratori, conducându-se de anumite criterii pe care la acea vreme le considera corecte, a hotărât că nu este bine ca eu să fac trimitere spre pagina-web a unei companii din acea localitate, etichetând acea contribuție ca un spam (deși firma dată, o vinărie, era bine cunoscută în lume, cu o istorie bogată). În final, am renunțat să mai public informații în Wikipedia. Peste câțiva ani am remarcat cu satisfacție că alți contribuitori au creat de fapt un articol separat despre acea companie, probabil abia atunci unii au realizat că vinăria dată nu era un simplu SRL căruia cineva a vrut să-i facă publicitate, dar de fapt era un simbol al vinificației din Basarabia, care în ultimii ani a cucerit masiv piața din România, și-a extins prezența în multe alte țări și a înregistrat succese remarcabile cu care acum mulți românii se mândresc. Ce să-i faci ... viziunea mea din 2008 nu a fost în acord cu viziunea unui administrator de atunci și eu am renunțat să mai contribui cu informații în Wikipedia, dar timpul a fost cel mai bun arbitru.

Revenind la anul 2020, am decis să contribui cu informații despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova, atât în Wikipedia în limba română, cât și în versiunea engleză, pentru a împărtăși publicului informații care sunt de mare interes, sunt utile, veridice și pot fi prezentate într-o formă bine organizată, care vor rămâne accesibile pentru posteritate. Această năpastă, COVID-19, este o experiență nouă pentru tot globul, iar noi toți simțim direct efectele legate de aceasta (izolare, incertitudine, o nouă perspectivă asupra lucrurilor etc.). Deci, în contextul acestei noi experiențe, când trebuie să stai cea mai mare parte din timp acasă, a apărut și o nouă oportunitate de a contribui cu informații în Wikipedia despre subiectul nr. 1 la nivel global.

În încheiere, vreau să vă împărtășesc cea mai mare descoperire pe care am făcut-o recent cu referire la experiența de publicare a noilor informații în Wikipedia. Mie personal îmi place să studiez și să aflu despre lucruri noi care mă ajută. Apoi, după ce acumulez anumite cunoștințe, simt nevoia să le împărtășesc cu alte persoane, pentru ca și acestea să culeagă beneficiile cunoașterii. Până la Wikipedia, studierea și mai apoi transmiterea informațiilor erau 2 procese care se succedau în timp, strict unul după altul: mai întâi era studierea, apoi predarea sau împărtășirea. De obicei, aveai nevoie de ceva timp ca să studiezi un subiect, iar apoi să-l comunici altora. Însă, cu ajutorul Wikipediei, îmi dau seama că astăzi pot să învăț despre ceva nou și tot astăzi, în câteva minute, deja să le transmit și altora anumite informații noi sau prezentate într-o formă nouă. Unde s-a mai văzut ca procesul de învățare și de predare să aibă loc aproape simultan? Acest lucru îmi pare nemaipomenit!

Sănătate tuturor și succes în toate!--MD-wiki-user (discuție) 16 aprilie 2020 01:39 (EEST)

Neoclassicism Enthusiast[modificare sursă]

Utilizatorul Neoclassicism Enthusiast a primit Premiul „Noul utilizator al lunii” pentru realizarea de contribuții editoriale în cadrul Wikipediei în limba română la nivelul cerințelor de promovare în grupul editorilor de încredere (patrulă automată). Îl invităm, dacă dorește, să ne prezinte câteva aspecte din experiența primelor sale contacte cu Wikipedia, precum și eventuale impresii legate de activitatea sa de aici.--//  Gikü  vorbe  fapte  12 iunie 2020 13:49 (EEST)


Scrieți aici, deasupra celor 4 tilde, informațiile despre dumneavoastră.

Motivul principal pentru care contribui la Wikipedia în română e teoria geamului spart ( https://en.wikipedia.org/wiki/Broken_windows_theory ). Expunându-i pe români și pe oricare alți vorbitori de limba română la conținut calitativ, frumos și bine organizat, vreau să le schimb mentalul colectiv. La sfârșitul lui iulie 2018, după ce am terminat clasa a 8-a, eu și părinții mei am fost în Elveția. Am stat în Zürich, și în fiecare zi mergeam cu trenul într-unul dintre orașele Elveției. Organizarea, nivelul de curățenie și punctualitatea care există acolo trebuie transmise și tuturor popoarelor și țărilor, inclusiv românilor. Prin paginile îmbunătățite de mine vreau să le transmit românilor acel nivel de civilizație. Editez în special paginile într-o stare foarte mediocră sau foarte vizitate. Pe pagina la care lucrez în prezent, cea despre baroc, am ales să o editez pentru că e o pagină vizitată, și pentru că vreau să-i fac pe toți care vor să-și construiască o locuință barocă să evite pe cât posibil kitschul.

În trecut am avut conturile 188.25.203.232 și Piper cu Gust de Sare, în timpul claselor a 7-a și a 8-a, iar modificărilor făcute de mine pe atunci arată cam nașpa. Din iunie 2018 până în aprilie 2020 am lucrat doar pe Wikipedia în engleză.

Sunt și un fotograf urban amator. Îmi place să mă duc în zone cu case frumoase din București, cum ar fi zonele Pieței Romane, a Căii Dorobanți, a Străzii Buzești, ..., și să fac poze cu telefonul meu. Pe Commons am încărcat mai multe poze făcute de mine care sunt mai reușite. Dacă e nevoie de o poză mai bună cu un monument (Ateneul, Casa Sturdza din București, ...), scrie-mi și o să fac mai multe poze pe care o să le încarc pe Commons.

Niște imagini făcute de mine pe care le-am încărcat pe Commons:

--Neoclassicism Enthusiast (discuție) 12 iunie 2020 15:38 (EEST)