Wikipedia:Întrebări privind drepturile de autor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bun venit la Wikipedia!
Contact
Ambasadă (Embassy)
Cafenea
Oracol
Întrebări frecvente
Reclamații
Contact
Începuturile
Manual de stil
Politicile noastre
Totul despre Wikipedia
Wikipediști
Ce este Wikipedia?
Ce nu este Wikipedia?
PDVN
Administratori
Administratori
Birocrați
Afișierul administratorilor
Candidați
Conținut de calitate
Articole de calitate
Propuneri
Imagini de calitate
Propuneri
Legături utile
Ajutor
Pagina de teste
Pagini de șters
Formate
Imagini
Portaluri
Proiecte
Sondaje


Pe această pagină se discută numai subiecte legate de drepturile de autor! Altfel de mesaje vor fi șterse. Întrebările și răspunsurile pe subiecte enciclopedice își au locul la Oracol.
Întrebările și răspunsurile legate de Wikipedia își au locul la Cafenea.
Indicațiile privind „cum se face” se găsesc în pagina Ajutor.Adăugați un mesaj nou sau o întrebare privitoare la drepturile de autor (vedeți deasupra, cu roșu)

  • Pentru a introduce un mesaj nou puteți să apăsați fie deasupra, unde scrie „Adăugați un mesaj nou sau o întrebare”, fie pe butonul de sus de tot unde scrie „Modificare”, fie pe „modificare” din dreptul unei secțiuni.
  • Mesajele care deschid subiecte noi se scriu la sfârșit, ca o secțiune nouă, după ce ați constatat că subiectul nu este deja discutat pe pagină. Mesajele date ca răspuns se scriu la secțiunea relevantă.
  • Titlurile de secțiune se scriu astfel:
==Cum inserez o imagine într-un articol==
Semnele == de la începutul și sfârșitul titlului sunt necesare doar dacă nu utilizați butonul „Secțiune nouă” de deasupra paginii.
  • La sfârșitul mesajului vă rugăm să vă semnați introducând patru tilde (~~~~), care vor fi transformate automat în semnătură și dată.
  • Puteți vedea alte detalii despre redactare la manualul de stil.


Informații despre Wikipedia sau Fundația Wikimedia puteți cere la info-ro@wikimedia.org sau info-ro@wikipedia.org.


Începeți o nouă discuție


Wikipedia:Întrebări privind drepturile de autor

Pot folosi acest patent pe Wikipedia?[modificare sursă]

Buna ziua!

Vreau sa scriu o versiune englezeasca a articolului Tun antitanc autopropulsat (proiect) si as vrea sa-i incarc patentul pe Commons, pentru ilustrarea grafica a articolului. Este permisa folosirea patentelor in Romania, sau sunt sub drepturi de autor? Nu par sa gasesc nimic concret online. Daca il pot folosi, cu ce licenta trebuie sa il incarc pe Commons? Multumesc mult! Va rog sa ma mentionati daca raspundeti; nu sunt activ pe ro.wiki. Lupishor (discuție) 20 iunie 2021 21:26 (EEST)Răspunde[răspunde]

@Lupishor: Nu m-am lovit pe Wikipedia de așa ceva. Ce vă spun e o interpretare personală.
Patentele nu fac obiectul legii române a drepturilor de autor, în acea lege sunt încadrate la art. 9 a).
Vedeți la Commons c:category:Patents și licențele sub care sunt încărcate. Exemplu.
La Commons nu este o categorie pentru România, dar o puteți face. România este parte a en:European Patent Convention, deci cum sunt acceptate țările care fac parte din acestă convenție, așa ar trebui să fie și pentru dv.
Totuși, fiind vorba de un patent militar, ar trebui o părere avizată. Dar de la un avocat, nu de la un militar, căci acesta din urmă va invoca secretul militar indiferent de situația juridică. Oricum, ce găsiți liber pe net (nu prin hacking) nu este secret. --Turbojet  22 iunie 2021 20:21 (EEST)Răspunde[răspunde]
@Turbojet: Multumesc frumos pentru raspuns! Avand in vedere ca patentul este liber pe net, banuiesc ca va fi OK sa il incarc la Commons cu licenta PD-RomaniaGov. Numai bine! Lupishor (discuție) 23 iunie 2021 18:06 (EEST)Răspunde[răspunde]