Televiziune pe internet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Televiziunea pe internet (sau televiziunea on-line) este distribuirea digitală a conținutului programelor de televiziune prin intermediul internetului. Spre deosebire de alte sisteme de televiziune (televiziunea terestră, televiziunea prin cablu, televiziune prin satelit, IPTV etc.) care transportă doar semnal video și audio, televiziunea pe internet transportă și alte tipuri de date. Este numită uneori și web television, deși această expresie este folosită deobicei pentru a descrie un gen de emisiuni TV difuzate numai online.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Spre deosebire de IPTV sau televiziunea IP care presupune transmiterea semnalului TV prin intermediul protocoalelor de comunicare de internet (IP), televiziunea pe internet este o tehnologie de tip Over-the-top (OTT), un serviciu de livrare conținut multimedia, (video on demand, live streaming) și alte tipuri de date pe internet, fără implicarea directă a unui furnizor de servicii Internet, în controlul sau distribuirea conținutului. [1]

Televiziunea pe internet poate fi recepționată fie prin conexiune directă la un smartTV, set-top box, calculator PC sau un dispozitiv portabil cum ar fi un smartphone, tabletă, consolă de jocuri.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ What is the Difference between OTT and IPTV. mediaentertainmentinfo.com. Accesat 28.05.2016

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]