Usagi Tsukino

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Usagi Tsukino
Eternal4.JPEG
Usagi Tsukino, în uniforma Sailor Eternal Moon
AliasSailor Moon
Princess Serenity
Neo-Queen Serenity
Prințesa Sailor Moon (PGSM)
Mesia
"Sailor Rabbit" (PGSM)
Genfeminin
Vârstă14–16[1]
Aproximativ 1,000 ca Neo-Queen Serenity.
Data nașterii30 Iunie[2]
ZodieRac (zodie)
Culoarea păruluiBlond, argintiu ca Prințesa Serenity (în manga)
Culoarea ochilorAlbaștri
Grupa sanguinăA
Specialitateatacuri referitoare la luminǎ(în special lumina lunii)și dragoste.Are și abilitǎți de vindecare.
FamilieKenji Tsukino (tatăl)
Ikuko Tsukino (mama)
Shingo Tsukino (fratele mai mic)
Mamoru Chiba (viitorul soț)
Chibiusa Tsukino (viitoarea fiică)
Kousagi Tsukino (ultima fiică numai în manga)
Regina Serenity (mama adevarată)

Usagi Tsukino (月野 うさぎ Tsukino Usagi?, Serena Tsukino în varianta tradusă în Engleză) este un personaj fictiv, principalul protagonist și caracter titlu al seriei anime și manga Sailor Moon creată de Naoko Takeuchi. Ea are puterea de a se transforma în Sailor Moon (セーラームーン Sērā Mūn?), liderul principalelor eroine, cunoscute ca Sailor Senshi.

Datorită popularității seriei în multe țări, dar și frizurii distincte odango, ea este unul dintre cele mai ușor recunoscute și iconice personaje anime din lume. Este singurul personaj ce apare în toate cele 200 de episoade ale anime-ului, și este prezentă în toate cele 52 de acte ale seriei manga, precum și cele 51 de acte ale seriei tv live-action.

Serena, numele lui Usagi din varianta în engleză a seriei, este derivat din "Serenity," numele folosit de Usagi în viața sa anterioară. În manga tradusă în engleza, ea este strigată mai mult după porecla Bunny (Iepuraș), care este traducerea literală a cuvântului usagi. Prietenul ei, Mamoru Chiba, i se adresează folosind "Usako" ( care este un diminutiv, sufixul -ko traducându-se drept "copil").

Profil[modificare | modificare sursă]

Numele său înseamnă Iepurele Lunii. Hobbyurile sale sunt jocurile video și cumpărăturile. Îi plac foarte mult înghețata și prăjiturile și urăște morcovii. Materia favorită de la școală este economia și nu suportă matematica. Viseaza să fie o mireasă frumoasă. Usagi se caracterizează mai mult prin sentimentele sale de iubire și dorința de a aduce lumii pacea. Ea este Sailor Moon și Prințesa Serenity din Imperiul Mileniului de Argint de pe Lună.

 • Nume:Usagi Tsukino
 • Specie:Uman(care cupinde un spirit planetar)
 • Sex:Feminin
 • Ocupatie:Studenta,Sailor Senshi
 • Prima aparitie anime:Episodul 1
 • Ultima aparitie anime:Episodul 200
 • Prima aparitie manga:Actul 1
 • Ultima aparitie manga:Actul 52
 • Prima aparitie PGSM:Actul 1 Eu sunt Sailor Moon

Aspect[modificare | modificare sursă]

Usagi este un adolescent Sailor Senshi puțin mai mic, și în Material Collection este remarcat faptul că este puțin "dolofană". În anime și manga, ea avea ochi albaștri, și păr blond prins în cozi numite odango. În seria live-action, ea a avut părul negru și ochi căprui, dar își purta părul în stilul odango. Usagi poartă o uniformă școlară cu fustă plisată de culoare albastru palid cu o panglică albastră la spate, iar pe uniformă are un guler de marinar albastru, cu două dungi albe. Ea are o panglică roșie în formă de fundă pe uniforma ei, pe care își leagă broșa. Uniforma ei se termină cu mâneci albe și manșete albastre care au dungi albe ca gulerul. Ea poartă de obicei șosete albe și pantofi negri. În Sailor Stars, Usagi poartă o uniformă bleumarin de liceu, cu un guler de marinar bleumarin și dungi roșii. Uniforma ei este tot bleumarin dar cu mâneci albastre și dungi roșii. Pantofii ei rămân neschimbați.

Personalitate[modificare | modificare sursă]

Usagi este un pic egoistă, și mai mult plângăcioasă, leneșă, lipsită de tact, și o escroacă academică. Ea este de asemenea un bucătar teribil, așa cum se arată în unele serii. Ea ar putea fi geloasă și posesivă pe Mamoru, așa cum se arată în episodul 136. Cu toate acestea, s-a demonstrat că ea a este foarte îngrijită și profundă pentru prieteni și familie. Ea este foarte de încredere, și crede că toată lumea are un caracter bun, acest lucru ar putea fi o tărie de caracter și un defect de caracter. Ea nu a crezut în uciderea oameniilor nevinovați, chiar și atunci când aceștia au fost transformați în monștri, ea a căutat întotdeauna modalități de a-i vindeca. Pe parcursul seriei, Usagi s-a maturizar mult, chiar și dacă este predispusă la unele comportamente copilărești și crize de imbecilitate, ea a devenit o femeie tânără capabilă

Familia[modificare | modificare sursă]

Usagi trăiește cu familia sa în Azabu-Juuban districtul din Tokyo. Mama ei, Ikuko, este o gospodină care are o relație bună cu fiica ei, dar la disciplină atunci când vine vorba de studii, ea este mereu dezamăgită de performanța școlară slabă a lui Usagi. Tatăl ei Kenji, este un editor de revistă, care într-o anumită măsură, o consideră în continuare pe Usagi o fetiță, el a fost îngrozit când a aflat că ea are întâlniri. Usagi este singura Senshi care are doar un frate, iar ea și fratele ei mai mic Shingo au o relație tipică frate-soră; grijulie dar plină de rivalități. Shingo adesea este de partea lui Chibiusa la argumentele despre Usagi. Chibiusa este fiica din viitor a lui Usagi și Mamoru. În viitor, Chibiusa o respectă și o adoră pe mama ei, dar în secolul 20, ea și Usagi au relație de surori certărețe decât de mamă și fiică. Când Usagi a aflat de trecutul ei, a întâlnit-o de asemenea pe mama ei adevărată Regina Serenity, sau cel puțin spiritul ei, și a iubit-o foarte mult, deși nu au avut o relație puternică, ea a fost în ce-a mai mare parte limitată în subconștientul lui Usagi (în anime) sau Palatul Lunii de pe calculator (în manga). În povetea "Sailor Moon paralel", ea și Mamoru au avut o a doua fiică numită Kousagi Tsukino.

Transformări și atacuri[modificare | modificare sursă]

Sailor Moon[modificare | modificare sursă]

Prințesa Serenity[modificare | modificare sursă]

Neo-Regina Serenity[modificare | modificare sursă]

Mesia[modificare | modificare sursă]

Prințesa Sailor Moon[modificare | modificare sursă]

Vocea și actori[modificare | modificare sursă]

Trivia[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ În manga Actul 1 și anime, vârsta ei este de 14 ani; în manga Actul 52 și episodul 200 al anime-ului ea are vârsta de 16 ani.
 2. ^ Takeuchi, Naoko (). „Back of volume”. Bishoujo Senshi Sailor Moon Volumul 10. Kodansha. ISBN 4-06-178806-X.