Ami Mizuno

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ami Mizuno
Sailor Mercury 01.jpg
Super Sailor Mercury
Alias Sailor Mercury
Amy Mizuno/Anderson
Princess Mercury (manga)
Dark Mercury (PGSM)
Gen Feminin
Vârstă 14–16[1]
Data nașterii 10 Septembrie [2]
Zodie Fecioară
Culoarea părului albastru
Culoarea ochilor Albaștri
Grupa sanguină A
Specialitate Poate controla sau/și produce toate formele apei.
Familie Saeko Mizuno (mama)
Tatăl lui Ami
Ami Jr. (viitoarea fiică; manga)

Sailor Mercur este unul din personajele centrale ale metaseriilor Sailor Moon. Numele ei real este Ami Mizuno (水野 亜美 Mizuno Ami) sau Amy Andersen în variantele din limba engleză, o școlăriță cu intelect de geniu, care se poate transforma în una din eroinele seriilor, Sailor Senshi.

Sailor Mercur este unul din primii membri care vor fi descoperiți de Sailor Moon și care vor constitui Sailor Team, fiind "creierul" grupului. Puterile ei sunt asociate cu starile de agregare ale apei și își poate utiliza supercalculatorul pentru o analiza rapidă a unui inamic în luptă.

În afară de corpul principal al seriilor Sailor Moon, Ami are propria ei poveste în seria manga Ami`s First Love. Publicată inițial în volumul 14 din manga, aceasta a fost singura din cele trei povestiri din triada "Exam Battle" care să fie făcute într-un "Special" pentru seriile anime. Un număr de cântece pentru personaje figurând personajul lui Ami au fost de asemenea lansate, inclusiv conținutul a trei single-uri.

Profil[modificare | modificare sursă]

Trăsătura cea mai accentuată a personajului Ami este că în anime și manga ea e extrem de inteligentă și se zvonește că are un IQ de 300, în timp ce în musical acest lucru e apreciat ca un fapt. Ea este părtașă la engleză atât în musical cât și în anime. Colegii ei o vizualizează ca un amestec de teamă și dezgust, interpretând greșit timiditatea ei ca un snobism, și astfel ea tinde să aibă un moment dificil de aș face prieteni. Ami este descrisă ca fiind dulce, blândă, loială precum și ușor nesigură. Ea de asemenea n-a apreciat cearta dintre Sailor Moon și Sailor Mars. Încă de la începutul poveștii, ea se bazează mult pe aprobarea mamei ei, a profesoriilor și a prieteniilor dar când seria progresează Ami devine mai puternică și mai încrezătoare în sine. Ea este în general dintre personajele principale mai sensibilă, și este de multe ori singura jenată când grupul are un moment de plictiseală în minte. Pe măsură ce povestea începe, Ami a participat la liceul Azabu Juban, împreună cu Usagi Tsukino și mai târziu Makoto Kino. De-a lungul seriei, Ami își petrece o mare parte din timpul liber studiind. Ei îi place să citească, și de asemenea visează spunând cu voce că o să fie medic ca mama ei și devine unul în Sailor Moon paralel și seria live-action. În musical, visul lui Ami de a deveni un medic este dacă lasă Japonia pentru a studia în străinătate la o temă recurentă. Ami are o mare apreciere pentru artă, precum și pentru știință, și spre deosebire de reprezentarea ei ca un șoarece de bibliotecă, se bucură de cultura populară și romane de dragoste (deși ei îi este de obicei rușine să recunoască). În ambele serii anime și manga, diligența lui Ami în studiile sale a devenit un gag rulat în serie. Ea nu se ceartă cu Usagi și cu ceilalți pentru a le face temele și ea poate deveni obsesivă despre faptul că e cel mai bun student. Personajul ei a fost interpretat ca un comentariu politic despre sistemul de învățământ din Japonia. Ea afișează uneori o atracție pentru băieții de vârsta ei, și alte ori are o aversiune pentru asta. Scrisorile de dragoste dunt enumerate ca singurul motiv pentru problemele ei, pentru că atunci când primește una îi dă erupție. În anime, un coleg de clasă pe nume Ryo Urawa îi află identitatea și își exprimă atracția față ea, dar acest lucru nu se rezolvă pentru că ei dispare după două apariții în prima serie.

Pe lângă citit, Ami joacă șah și practică înotul în scopul de a se relaxa. Ea iubește toate materiile, în special matematică. Alimentele ei preferate sunt sandviș, anmitsu (un fel de salată de fructe japoneză) și urăște seriola japoneză (un pește osos). Alte plăceri includ pisicile, culorile acvamarin și albastru, floarea preferată este nymphaeaceae și piatra prețioasă este safirul.

Ami este una din cele câteva fete din serie a cărui situație familială este menționată în mod explicit în anime. Părinții ei sunt divorțați, și ea locuiește cu mama ei, un medic ocupat, care nu este foarte des acasă, numită Saeko Mizuno în seria live-action. Aceasta arată foarte similar, iar Ami își admiră mama și dorește să trăiască urmând exemplele ei. Pe lângă tendința de a munci mai mult, dl Mizuno este portretizat ca o persoană bună, care în mod deschis nu avea timp să-l petreacă cu fiica ei. Tatăl lui Ami nu a fost niciodată numit, dar în manga și anime este menționat faptul că e pictor. Manga spune că niciodată nu a vizitat-o, după ce a decis să nu vină o zi acasă de la pădure, unde s-a relaxat și a pictat dar îi trimitea cărți poștale de ziua ei. Gândindu-se la acest lucru, Ami uneori nu se îngrijorează cu privire la separarea părinților ei, parțial din cauza faptului că în Japonia, divorțul este un subiect ce nu trebuie discutat.

În seria live-action, Ami este deosebit de timidă, și de obicei poartă ochelari în public chiar dacă nu are nevoie de ei. La gimnaziu, ea nu are prieteni asta până s-a întâlnit cu Usagi luând mereu masa de prânz pe acoperiș ca să poată studia. Usagi pare a fi singura care realizează că Ami este pur și simplu timidă, nu cu adevărat distantă, și se împrietenește cu ea treptat și a ajutat-o pe Ami să afle că ea este mai mult decât un șoarece de bibliotecă. În Actul 34, când mama ei încearcă să o transfere la o altă școală crezând că prietenele lui Ami sunt influențe negative, Ami a evitat interviul de la admitere și a petrecut o noapte la ascunzătoarea luptătoarelor Senshi su Rei Hino. Mai târziu, Ami i-a spus mamei sale că în viața ei ceea ce face acum este mai important decât să studieze, și mama ei a înțeles.

Ami este un fel de persoană blândă, care nu suportă certurile și urăște să afecteze oamenii nevinovați. Această trăsătură a fost citată chiar în titlul unui episod anime, "Believe in Love! Ami, a Kind Hearted Senshi", unde le-a convins pe Sailor Uranus și Sailor Neptun să nu o ucidă pe Hotaru. Ca și camarazii ei, loialitatea sa față de Sailor Moon este de neclintit, și ea chiar și-ar sacrifica viața pentru prințesă, dacă este necesar.

Înfățisare și forme[modificare | modificare sursă]

Sailor Mercur[modificare | modificare sursă]

Dark Mercury[modificare | modificare sursă]

Prințesa Mercur[modificare | modificare sursă]

Potrivit serii manga în timpul Regatului de Argint,Sailor Mercury a fost prințesă pe planeta ei.Ea a fost printre cei care aveau obligația de a o proteja pe Prințesa Serenity a Regatului Lunii.Ca Prințesa Mercur,ea a locuit în Regatul Mariner și a purtat o rochie albastru-deschis dar apare în această formă numai în manga originală și în arta suplimentară.

Puteri speciale și obiecte[modificare | modificare sursă]

Transformări

 • Mercury Power! Make-up!-Primul ei stilou de transformare în Sailor Mercury.
 • Mercury Star Power! Make-up!-Stiloul ei cu putere stelară pentru a se transforma în Sailor Mercury.
 • Mercury Crystal Power! Make-up!-Rodul ei de schimbare a cristalului pentru a se transforma în Super Sailor Mercury.

Atacuri:

 • Sabão Spray-prima tehnică utilizată de Sailor Mercury care a produs o ceață deasă care ascunde zona, dar în care Luptătoarele Senshi pot vedea clar. A fost o abilitate de sprijin, incapabilă de a face rău în mod direct dușmanilor.
 • Sabão Spray Freezing -o formă mai puternică a puterii Sabão Spray care pote dăuna efectiv,sau cel puțin imobiliza dușmani. A apărut prima dată în Sailor Moon R.
 • Shine Aqua Ilusion-capacitatea lui Sailor Mercury care e ofensivă pură care a apărut în sezonul doi.Ea a tras o explozie de apă care ar putea distruge sau congela ținta.
 • Mercury Aqua Rhapsody-cel mai puternic atac al lui Mercury care creează o liră apoasă, cu o explozie de apă dinamică. Ea a primit această putere în sezonul patru.

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Influență și impact[modificare | modificare sursă]

Seiyu[modificare | modificare sursă]

 • Aya Hisakawa (anime)
 • Chisaki Hama (in PGSM)
 • Karen Bernstein(dub 1-82)
 • Liza Balkan(dub +83)

Note[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

Trivia[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Takeuchi, Naoko (July 6, 1992, September 5, 1996). „Actul 4”. Bishoujo Senshi Sailor Moon Volumul 1. Kodansha. ISBN 4-06-178721-7.  Verificați datele pentru: |date= (help), pagina 120; conține lista cu vârstele lui Ami, Rei and Usagi.
 2. ^ Takeuchi, Naoko (). „Back of volume”. Bishoujo Senshi Sailor Moon Volumul 10. Kodansha. ISBN 4-06-178806-X.