TV Asahi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
TV Asahi
Tipkabushiki gaisha[*]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
ȚaraJaponia  Modificați la Wikidata
Sediu Roppongi Hills[*][[Roppongi Hills (buildings complex in Tokyo)|​]]
IndustrieTelecomunicație  Modificați la Wikidata
Produseprogram TV  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Internet Movie Database
Instagram

JOEX-DTV (canal virtual 5, UHF digital canal 24), marcat ca TV Asahi ( テ レ ビ 朝日 Terebi Asahi?) (cunoscut și sub numele de 'EX' și Format:Nihongo foot) , este stația pilot a Rețelei de știri All-Nippon, deținută și operată de televizorul Format:Piciorul Nihongo filială a holdingului de radiodifuziune certificat Format:Nihongo foot, el însuși controlat de The Asahi Shimbun Company. Studiourile sale sunt situate în Roppongi, Minato, Tokyo.

Sediul central[modificare | modificare sursă]

Semnul TV asahi în sediul central din 2003

În 2003, sediul companiei s-a mutat într-o clădire nouă proiectată de Fumihiko Maki la: 6-9-1 Roppongi, Minato, Tokyo, Japonia.

Unele dintre departamentele și filialele TV Asahi, cum ar fi TV Asahi Productions și Take Systems, se află încă în „Centrul TV Asahi”, fostul sediu al companiei din 1986-2003. Este situat la Hills Hills, nu departe de sediul său.

Vedere centrală TV Asahi din 2003

Istoric[modificare | modificare sursă]

Anexa TV Asahi la Ark Hills, nu departe de sediul central din 2003

TV Asahi a început ca "Nihon Educational Television Co., Ltd." (NET) ( 株式会社 日本 教育 テ レ ビ Kabushiki-gaisha Nihon Kyōiku Terebi ?, "The Japanese Educational Television Company") la 1 noiembrie 1957. A fost înființată ca un canal de televiziune educațional cu scop lucrativ. La acea vreme, licența sa de difuzare impunea ca rețeaua să fie obligată să dedice cel puțin 50% din timpul său de difuzare programării educaționale și cel puțin 30% din timpul său de difuzare programării educaționale pentru copii. Stația era deținută de Asahi Shimbun, Toei Company, Nihon Keizai Shimbun și Obunsha.

Cu toate acestea, modelul de televiziune educațional cu scop lucrativ s-a dovedit în cele din urmă a fi un eșec. În 1960, NET și-a început transformarea într-un post de televiziune cu scop general. A început să difuzeze anime și filme străine. Pentru a nu rula cerințele privind licențele TV educaționale, NET a justificat difuzarea acestor programe sub pretextul {{nihongo | „creșterea gamei emoționale a unui copil” | 子 供 の 情操 教育 の た め | Kodomo no jōsō kyōiku no tame} } și "introducerea culturilor străine" ( 外国 文化 の 紹 介 Gaikoku bunka no shōkai?). În același timp, NET și-a schimbat numele comun din „Nihon Educational Television” în „NET TV” (NET テ レ ビ).

Șapte ani mai târziu, în 1967, NET a difuzat primul său program de difuzare color. O parte din transformarea sa într-un canal TV general ar fi premiera din aprilie 1971 a Seriei Kamen Rider de către compania Toei și creatorul Shotaro Ishinomori, seria tokusatsu supererou care ar face din canal un hit național. De atunci a fost casa sa, alături de o altă serie de toku, Super Sentai , în primăvara anului 1975 (Kamen Rider a părăsit canalul în 1975, pentru a reveni în 2000). În afară de aceste două programe de acțiune live, care ar deveni parte a programării sale emblematice, datorată în parte prin munca depusă de filiala de animație a lui Toei, anii 70 au fost, de asemenea, marcați pe NET cu mari clasici de animație de renume național, care au fost difuzați unul după altul. în canal și au fost chiar exportate în alte țări, multe dintre acestea ar face parte din viața și cultura de zi cu zi și au ajutat la introducerea lumii în genul anime. Astfel de animații pun canalul în competiție directă cu alte posturi care transmit programe similare.

Transformarea lui NET într-un post de televiziune cu scop general a fost finalizată până în noiembrie 1973, când NET, împreună cu canalul educațional „Tokyo Channel 12” (acum TV Tokyo) din Tokyo au aplicat și au primit un post de televiziune cu scop general licență. În același timp, NET s-a redenumit ca NET General Television (総 合 局 NET), care ulterior a devenit "Asahi National Broadcasting Company, Limited" ( 全国 朝日 放送 株式会社 Zenkoku Asahi Hōsō Kabushiki-gaisha ?, denumită în mod obișnuit „TV Asahi”) la 1 aprilie 1977. Cinci ani mai târziu, TV Asahi a devenit rețeaua oficială, până în 1999, pentru încă o franciză de acțiune live Toei, Metal Hero Series.

TV Asahi conține nu numai anime originale, ci și străine desene animate dublate în limba japoneză (cum ar fi Academia de poliție , Ștrumfii , Aventurile urșilor Gummi ) și unele în limba originală și subtitrate (cum ar fi Bonkers , Freakazoid! , Iznogoud ).

În 1996, TV Asahi a înființat 'All-Nippon News Network (ANN)' ' ( オ ー ル ニ ッ ン ニ ュ ー ス ネ ッ ト ワ ー ?, Ōru Nippon Nyūsu Nettowāku) și a început o serie de reforme, inclusiv unificarea toate stilurile de prezentare din regiunea sa Rețelele și crearea unui nou logo pentru a-i oferi lui Asahi aspectul unei rețele naționale de televiziune. La 1 octombrie 2003, TV Asahi și-a mutat sediul central din studioul Ark Hills în Roppongi Hills, iar postul a fost redenumit „TV Asahi Corporation”, cu numele prezentat ca „tv asahi” pe ecran.

Transmiterea competițiilor internaționale de acvatică, a meciurilor de fotbal din Cupa Mondială și crearea de programe TV populare seara târziu au contribuit la o creștere a rating-urilor pentru TV Asahi și au ridicat postul TV de la popularul său „loc al patrulea perpetuu” ridiculizat pe locul al doilea, chiar în spatele Fuji TV, până în 2005.

Stația și-a lansat și propria mascotă, Gō EX Panda ( ゴ ー エ ク ス パ ン ダ Gō Ekkusu Panda?), cunoscută și sub numele de Gō-chan ( Ō ゃ ん。?) Gō-chan este văzut în prezent pe ID-ul de conectare de deschidere al TV Asahi.

Branding[modificare | modificare sursă]

Brandul actual al TV Asahi a fost creat de colectivul de design din Marea Britanie Tomato (unii membri lucrează ca grup de muzică electronică Underworld) împreună cu departamentul de design intern al TV Asahi în 2003. Acesta cuprinde un set de „bețe” generate pe computer, pe fundal alb, care schimbă culoarea și mișcarea împreună cu muzica de fundal care însoțește identii. TV Asahi folosește, de asemenea, un scurt eyecatch al animației sale din partea din stânga sus a ecranului după pauze publicitare. Muzica de fundal utilizată pentru videoclipurile de conectare și deconectare a TV Asahi sunt Underworld Born Slippy .NUXX 2003 și Rez . TV Asahi și-a actualizat ulterior videoclipul de conectare și deconectare în 2008 cu o versiune revizuită a animației „stick-uri” generate de computer și muzică de fundal nouă. Sloganul TV Asahi „New Air, On Air” apare în partea de sus a numelui său. Poate fi văzut pe canalul YouTube de la TV Asahi, care în 2011-12 a fost înlocuit de mascota sa, Go-Chan.

Compania își scrie numele cu litere mici, „tv asahi”, în logo-ul și materialele sale de imagine publică. În mod normal, marcarea postului pe ecran apare fie ca „/ tv asahi”, fie „tv asahi \”. Aspectul filigranului stației este bățul din partea de sus, cu numele stației în partea de jos. Fonturile folosite de TV Asahi pentru părțile scrise sunt Akzidenz Grotesk Bold (engleză) și Hiragino Kaku Gothic W8 (japoneză). [1]

Din 1991 până în 2001, TV Asahi a fost unic printre rețelele naționale de televiziune pentru piesa sa tematică în limba engleză, „Join Us”, care a fost utilizată atât pentru startup, cât și pentru secvențele închise. Înainte de aceasta, din 1977 până în 1987, pentru acestea s-a folosit o altă melodie (instrumentală doar din 1978, anterior cu voce).

Programe[modificare | modificare sursă]

Programe anime[modificare | modificare sursă]

Seria * Pretty Cure

Programe de știri[modificare | modificare sursă]

 • ANN News ( ANN ニ ュ ー ス ANN Nyūsu?) (zilnic buletin de știri, simulcast la toate posturile ANN, zilele săptămânii la 13:59 și în weekend la 5:50 și 11:45; 2:25 (SAT), 3:25 (SUN), 17:30 și 20:54)
 • "Știri și sporturi ANN" (sâmbătă la 12:00 MN)
 • Bine! Dimineața ( グ ッ ド! モ ー ニ ン グ?) (spectacol dimineața devreme, în timpul săptămânii de la 4:55 la 8:00 AM)
 • Hai! Terebi Asahi Desu. ( は い! テ レ ビ 朝日 で す Da! Acesta este TV Asahi.?) (Program de serviciu public, prima și a 3-a duminică a lunii la 4:50 - 5:20 AM)
 • Stația Hodo ( 報道 ス テ ー シ ョ ン Hodo Sutēshon?) (știri târzii noaptea, zilele săptămânii de la 21:54 la 23:10 PM)
 • Onegai! Dimineața ( お 願 い! モ ー ニ ン グ?) (dimineața devreme, spectacolul de la „Onegai! Ranking”, în zilele săptămânii de la 4:00 la 4:55 AM)
 • Stația de sâmbătă (サ タ デ ー ス テ ー シ ョ ン) (sâmbăta de la 20:54 la 22:10)
 • Stația de duminică (サ ン デ ー ス テ ー シ ョ ン) (duminica de la 16:30 la 18:00)
 • Super J Channel ( ス ー パ ー J チ ャ ン ネ ル?) (știri de seară, zilele săptămânii de la 16:53 la 19:00 și weekendurile de la 17:30 la 17:55)
 • Sunday LIVE !! (サ ン デ ー LIVE !!)

Programe sportive[modificare | modificare sursă]

Programe de revizuire a știrilor[modificare | modificare sursă]

 • Super Morning (ス ー パ ー モ ー ニ ン グ) (spectacol de dimineață târziu)
 • Morming Show (羽 鳥 慎 一 モ ー ニ ン グ シ ョ ー) ​​(spectacol de dimineață târziu)
 • Lat! Scramble (ワ イ ド! ス ク ラ ン ブ ル) (spectacol în timpul zilei)
 • „Weekly News Reader” (週刊 ニ ュ ー ス リ ー ダ ー)
 • Ședință de știri cu Nakai (中 居正 広 の ニ ュ ー ス な 会)
 • „Știrea lui Akira Ikegami A fost așa?” (池上 彰 の ニ ュ ー ス そ う だ っ た の か !!)
 • A fost așa! Știri pe care le poți afla ”(そ う だ っ た の か! 学 べ る ニ ュ ー ス)
 • Abordarea TV a lui Beat Takeshi (ビ ー ト た け し の TV タ ッ ク ル)

Programe de testare[modificare | modificare sursă]

 • "¥ 1.000.000 Quiz Hunter" (100 万 円 ク イ ズ ハ ン タ ー) (1981-1993)
 • "Cream Stew Quiz Miracle 9" (く り ぃ む ク イ ズ ミ ラ ク ル 9)
 • Panel Quiz Attack 25 (パ ネ ル ク イ ズ ア タ ッ ク 25)
 • Varietate de prezentare a testului Q-sama !! (ク イ ズ プ レ ゼ ン バ ラ エ テ ィ ー Q さ ま !!)
 • Time Shock (Original, Time Shock 21, Super Time Shock, Time Shock)

Programe de varietate[modificare | modificare sursă]

Programe dramatice[modificare | modificare sursă]

Programe americane[modificare | modificare sursă]

Seriale TV anime pentru copii[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ http: //www.tv- asahi.co.jp/vi/flash_content/index.html http://www.tv-asahi.co.jp/vi/flash_content/index.html

Legături externe[modificare | modificare sursă]