Hotelul Bucovina din Suceava

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Hotelul „Bucovina” din Suceava

Hotelul „Bucovina” este cea mai mare unitate hotelieră din municipiul Suceava. Este situat pe Bulevardul Ana Ipătescu nr. 5, în centrul orașului.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Hotelul „Bucovina” a fost dat în funcțiune în perioada regimului comunist, în anii '70 ai secolului al XX-lea. Clădirea hotelului a fost ridicată pe locul unde înainte se afla Teatrul de Vară din Suceava, edificiu demolat în cadrul procesului de sistematizare a centrului orașului.

Hotelul „Bucovina” este localizat într-o zonă de interes turistic, în preajma câtorva obiective importante ale Sucevei, precum Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Muzeul Bucovinei, Palatul Administrativ sau Hanul Domnesc. În imediata vecinătate a hotelului se află cele două corpuri ale Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, sediul BCR și cel al Parchetului Suceava.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Clădirea hotelului se prezintă sub forma unei construcții impunătoare, cu zece etaje.[1] La parter există restaurant și terasă. Capacitatea de cazare este formată din 116 camere, totalizând un număr de 223 de locuri. Acestea sunt repartizate în câte 12 camere pe etaj (etajele 1-9), respectiv 8 camere la ultimul etaj.[2]

Imagini[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Hotelul Bucovina din Suceava

Vezi și[modificare | modificare sursă]