AS Voința Snagov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la FC Snagov)
FC Snagov
Informații generale
Nume completFotbal Club Snagov
Data fondării1997
Data desființării2016
Culori        
StadionSnagov,
Snagov, Ilfov
(2.000 de locuri)
CampionatLiga a IV-a  Modificați la Wikidata
Prezență online
www.fcsnagov.wordpress.com
Echipament
Acasă
Deplasare

Asociația Sportivă Voința Snagov, cunoscută în mod obișnuit ca Voința Snagov, a fost un club de fotbal profesionist cu sediul în Snagov, județul Ilfov, România.

Fondat în 1997, inițial sub numele de Clubul Sportiv Snagov, clubul a jucat cinci sezoane în Divizia B, al doilea nivel al sistemului de ligi ale fotbalului românesc, înainte de a fi desființat în 2012.[1] Reînființat în 2013 sub numele de Voința Snagov, clubul a fost desființat din nou în 2016.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Clubul a fost fondat în 1997 sub numele de Clubul Sportiv Snagov și a jucat în Divizia D – Județul Ilfov al patrulea nivel al sistemului de ligi ale fotbalului românesc. În 2002, clubul a obținut un loc în Liga a III-a. În 2003, secția de fotbal a devenit independentă sub numele Fotbal Club Snagov.

În primele două sezoane, clubul a reușit să-și asigure locul în Divizia C terminând pe locul 11 ​​în sezonul 2002–03 și pe locul 12 în 2003–04.

În sezonul 2004–05, FC Snagov a reușit să părăsească locurile inferioare ale clasamentului și să încheie sezonul pe locul 5. În sezonul următor, cu Laurențiu Tudor ca antrenor principal, FC Snagov a câștigat clar Seria a III-a a Diviziei C la opt puncte în fața locului 2, Dunărea Călărași, și a promovat pentru prima dată în a doua divizie.

Cu toate acestea, perioada lor în Liga a II-a a fost de scurtă durată, FC Snagov a terminat sezonul 2006–07 doar pe locul 16, la 13 puncte în urmă și retrogradând.

Terminând pe primul loc, sub îndrumarea lui Mihai Stoica, Snagovenii au revenit rapid în Liga a II-a la finalul sezonului 2007–08, de data aceasta reușind să se mențină în a doua divizie terminând sezonul 2008–09 pe locul 12.

În vara lui 2009, Laurențiu Reghecampf și-a încheiat oficial cariera activă și l-a convins pe Lutz Stache, directorul general și proprietarul unei companii de materiale de construcții din Cottbus,[2] să-și asume un angajament financiar față de FC Snagov. Deși Stache a plătit vechile datorii ale clubului față de jucători, el nu a devenit acționarul principal al FC Snagov, așa cum se anunțase inițial. După înfrângerea în deplasare de la Dunărea Galați, soția lui Reghecampf, Anamaria Prodan, a devenit noul președinte al clubului pe 21 octombrie 2009, iar Cristian Țermure i-a urmat lui Mihai Stoica ca noul antrenor oficial al echipei.[3] De fapt, Reghecampf a ocupat acest post, dar a fost angajat ca director sportiv din lipsa unei licență UEFA Pro și a fost trecut ca maseur în fișele de raport al meciului.[4] Echipa a terminat sezonul 2009–10 pe locul al patrulea, care a fost cel mai bun rezultat al clubului. Reghecampf și soția sa au părăsit clubul pe 14 mai 2010, cu cinci meciuri înainte de sfârșitul sezonului.[5]

Laurențiu Tudor a fost numit director tehnic, iar George Dumitru l-a înlocuit pe Cristian Țermure ca antrenor principal în vara lui 2010.[6]

Voința Snagov a câștigat Liga a IV-a Ilfov la finalul sezonului 2013–14, precum și barajul de promovare împotriva lui Unirea Fierbinți, câștigătoarea Ligii a IV-a Ialomița.[7]

Cronologia numelui[modificare | modificare sursă]

  • CS Snagov 1997-2003
  • FC Snagov 2003-2012
  • AS Voința Snagov 2013-prezent

Palmares[modificare | modificare sursă]

Liga III:

Liga a IV-a Ilfov:

  • Câștigătoare (1): 2013-14

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „E oficial: FC Snagov s-a retras din campionat! Unde vor pleca jucătorii?”. liga2.prosport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Lutz Stache, omul care a vândut la timp: Câștig încă mulți bani”. zf.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Țermure, noul antrenor al FC Snagov”. liga2.prosport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Joaca de-a antrenorii” [Play as a coach]. liga2.prosport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „Laurențiu Reghecampf a părăsit FC Snagov!”. liga2.prosport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . }
  6. ^ „Anton Petrea, secundul lui Dumitru George”. liga2.prosport.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Voința Snagov-Unirea Fierbinți 4-0/Cronica unui măcel”. ilfovsport.ro. . Arhivat din original la . Accesat în .