Discuție Utilizator:Sîmbotin

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine ați venit pe pagina mea de discuții. Vă rog să scrieți mesajele noi în partea de jos a acestei pagini, punând și un titlu de secțiune atunci când începeți o discuție nouă. De asemenea, vă rog să vă semnați și să puneți data (este foarte simplu: adăugați ~~~~ la sfârșit). Nu răspund mesajelor anonime. Mulțumesc!


Porniți o discuție nouă. (Discuțiile mai vechi pot fi găsite în arhive.)


Noua mea semnătură: --Bătrânul (discuție) 29 martie 2012 12:11 (EEST)[răspunde]


Articolul a fost creat de un vandal recidiv, majoritatea creațiilor căruia le ștergem pe loc. Ați făcut modificări importante ori am undă verde să-l șterg rapid? //  Gikü  vorbe  fapte  8 martie 2024 18:33 (EET)[răspunde]

Articolul a fost inițiat pe 1 martie a.c. A trecut deja o săptămână de atunci; de ce nu a fost „șters pe loc”? Am făcut modificări (nu se cade să apreciez eu cât de importante sunt acestea) și am adăugat referințe spre surse de încredere și verificabile.
Desigur că aveți autoritatea de a-l șterge rapid, dar părerea mea este că dacă doriți ștergerea acestui articol ar fi mai bine să o faceți prin intermediul Wikipedia:Pagini de șters, având în vedere timpul scurs de la inițierea articolului și până acum. --Bătrânul (discuție) 8 martie 2024 18:44 (EET)[răspunde]

Războiul Peloponesiac[modificare sursă]

Bună seara!

Fără nicio rea-intenție, ați putea să îmi spuneți motivul corecturilor puse pe pagina din subiect? Strict informativ, întrucât toate sunt traduse de pe pagina în engleză și, din câte cunosc, listele și bulletpoints-urile nu sunt recomandate pe o pagină Wiki.

Later edit: dintr-o eroare de moment, am crezut că ați șters informațiile pe care le-am adăugat la ”Fazele conflictului”, deci întrebarea nu se mai aplică. Voi traduce curând detalierea mult mai specifică din pagina în limba engleză pentru a elimina ideile schematice ale dvs., evident, cu tot respectul pentru acestea.

De asemenea, aș dori să întreb și dacă sintagma ”Scurt rezumat” este considerată neenciclopedică, întrucât am considerat că este benefică și chiar necesară înainte de parcurgerea restului paginii, care va fi mult mai lungă după traducere.

O seară frumoasă în continuare vă doresc!

Icsitmua (discuție) 15 martie 2024 01:05 (EET) 213.233.110.136 (discuție) 14 martie 2024 23:22 (EET)[răspunde]

@213.233.110.136 Bună seara din nou, o scurtă adăugare:
Convenția din limba română pentru nume din istoria clasică arată că în cazul celor grecești spre exemplu, terminate în sufixul "-os" și precedat de "-m-", se exclude sufixul sus-menționat, motiv pentru care găsesc de cuviință varianta de ”Arhidam”, sau fie, ”Archidam” în loc de ”Archidamus”. (vedeți regele Priam, care este denumit în greacă și latină Priamos, respectiv Priamus).
Cu siguranță, sunt contexte în care nu se poate o traducere directă (cum e Nicias în acest document, sau Perdiccas în altele, dar cazul de aici pare destul de clar).

Icsitmua (discuție) 15 martie 2024 01:05 (EET) 213.233.110.136 (discuție) 15 martie 2024 00:28 (EET)[răspunde]

@Icsitmua: Bună dimineața,
  1. Prin introducerea secțiunii „Scurt rezumat” ați făcut ca articolul să nu mai aibă o introducere, așa cum cere Manualul de stil; din acest motiv am șters acel subtitlu.
  2. Nu știu la care „convenție din limba română pentru nume din istoria clasică” vă referiți. În schimb, îndrumarea WP:TLR este foarte clară: „La Wikipedia se folosesc cu prioritate denumirile în limba română, atunci când acestea există și sunt de actualitate”. În lucrările publicate în limba română, grafia numelui respectivului rege al Spartei este Archidamos al II-lea⁠ - voi aduce referințe. Nu am întâlnit în nicio sursă de încredere forma Arhidam. La en.Wikipedia există articolul en:Archidamus II, dar „Wikipedia nu poate fi considerată o sursă de încredere pentru ea însăși”.
  3. Dacă doriți să traduceți în continuare articolul en:Peloponnesian War, vă recomand să folosiți formatul {{în lucru}} sau {{dezvoltare}}, la începutul articolului - în acest fel se vor evita eventualele conflicte de editare, frustrante, consumatoare de timp și nervi. De exemplu, în cazul acestui articol despre care discutăm, eu (sau alt wikipedist) nu aveam cum să știu că veți mai completa sau modifica în continuare. După ce terminați dezvoltarea articolului, veți retrage formatul respectiv. Succes! --Bătrânul (discuție) 15 martie 2024 06:57 (EET)[răspunde]

În caz că vă interesează[modificare sursă]

https://acad.ro/institutia/comunicate/2024/11_alegeriAR20martie.html Donarius (discuție) 22 martie 2024 12:32 (EET)[răspunde]

Da, mulțumesc. Voi folosi informația. --Bătrânul (discuție) 22 martie 2024 16:25 (EET)[răspunde]
Mihai Zamfir e membru de onoare, nu corespondent. --Donarius (discuție) 22 martie 2024 21:48 (EET)[răspunde]
Mulțumesc, am corectat. --Bătrânul (discuție) 22 martie 2024 21:54 (EET)[răspunde]

Ciao carissimo Sîmbotin, come stai? Io abbastanza bene!

Ho creato questa pagina nuova, è solo uno stub, per favore, puoi dare una visita e vedere se vada tutto bene? Grazie mille per il tuo prezioso aiuto e se non ci sentiamo prima, BUONA PASQUA!!! Rei Momo (discuție) 25 martie 2024 14:28 (EET)[răspunde]

Ciao, Rei Momo!
L'articolo Lucio Nicoletto è OK.
Non conosco molto bene la gerarchia della Chiesa cattolica romana, ma nell'articolo it:Lucio Nicoletto si dice che è vicario generale, e nell'articolo en:Lucio Nicoletto si dice che è vicar general; quindi in rumeno sarebbe vicar general.
Buona Pasqua anche a te! --Bătrânul (discuție) 25 martie 2024 16:59 (EET)[răspunde]
Multumesc per tutto.
Da noi il vicario generale è praticamente il n° 2 dell'eparchia, quello che viene subito dopo il vescovo.
Grazie ancora!!! 😉 Rei Momo (discuție) 25 martie 2024 22:41 (EET)[răspunde]
Lui era vicario generale di Roraima, e dal 13 marzo è vescovo di São Felix. Rei Momo (discuție) 25 martie 2024 22:46 (EET)[răspunde]

cerere de mutare[modificare sursă]

Discuția a fost mutată la Discuție:Phêrô Nguyễn Văn Hùng