Discuție Utilizator:Nenea hartia/Arhiva 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.

Dialog-stop-hand.svg Aceasta este o pagină care arhivează discuțiile din perioada 2018–2019 ale utilizatorului Nenea hartia. Vă rugăm să nu adăugați mesaje aici, ci pe pagina principală de discuții a utilizatorului.

Articol[modificare sursă]

Se poate face ceva cu acest articol? --Donarius (discuție) 10 mai 2018 06:52 (EEST)

Mulțumesc că mi-ați atras atenția. Voi încerca să găsesc ceva timp să-l extind, dar să nu vă așteptați la miracole, nu găsesc nici un fel de surse despre data înființării, numele antrenorilor sau sala în care joacă echipa. --Nenea hartia (discuție) 10 mai 2018 11:22 (EEST)
Dvs. sunteți cel mai în drept să apreciați notabilitatea acestui articol. Dacă aveți posibilitatea să completați articolul cu informații din surse este perfect. Altfel, cineva ar putea să propună ștergerea lui și ar fi păcat. --Donarius (discuție) 10 mai 2018 11:47 (EEST)
Ce să zic, Național Râmnicu Vâlcea nu e fantastic de notabilă, dar văd că există articole despre echipe de fotbal din Divizia C gen CS Urban Titu, CS Sporting Roșiori de Vede sau FCM Avântul Reghin, așa că... --Nenea hartia (discuție) 10 mai 2018 12:15 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Sandra Romain[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Sandra Romain, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Sandra Romain până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  10 septembrie 2018 12:13 (EEST)

Participarea la #AccessToInfoDay[modificare sursă]

Unesco barnstar.png Participant la provocarea #AccessToInfoDay

Dragă Nenea hartia/Arhiva 2! Vă mulțumesc că ați acceptat provocarea #AccessToInfoDay și ați adus contribuții substanțiale la traducerea în română a descrierilor materialelor oferite Wikipediei de UNESCO prin WikiProject UNESCO! Primiți această modestă medalie ca recunoștință pentru efortul depus. Cu respect, //  Gikü  vorbe  fapte  29 octombrie 2018 12:02 (EET)

O recomandare[modificare sursă]

Te rog sa legi mereu articolele romanesti de cele engleze sau din alte limbi Wikipedia! CN8

Liga Națională de handbal feminin 2018-2019[modificare sursă]

Bună ziua, La articolul Liga Națională de handbal feminin 2018-2019 apare o ciudățenie între etapele a VII-a și a VIII-a. Și anume, în cuprins apare că ar fi un clasament al marcatoarelor, deși în articolul efectiv, acolo apare doar clasamentul de dinaintea retragerii CSM Roman. Iar etapele de la 8 în jos apar separate de primele 7 etape din tur. Intrând în Modificare sursă am observat că apare într-adevăr acel clasament, dar am preferat să nu intervin să nu stric altceva pe acolo, ci doar să atrag atenția. O zi bună. --Sfântul (discuție) 29 decembrie 2018 14:29 (EET)

@Sfântul: Mulțumesc pentru observație, am modificat. Acum mi se pare mai potrivit, singura problemă e că cele două subtitluri suplimentare din cuprins („Clasamentul înainte de retragerea...” și „Marcatoarele înainte de retragerea...”) nu direcționează către textul respectiv, probabil deoarece acesta e ascuns. Aveți vreo idee dacă se poate face ceva? Aș vrea ca textul respectiv să rămână totuși ascuns, altfel nu s-ar mai înțelege mare lucru pe acolo. Dacă cineva chiar dorește să vadă despre ce e vorba, poate desfășura formatul respectiv. --Nenea hartia (discuție) 29 decembrie 2018 17:43 (EET)
@Nenea hartia: Din păcate nu îmi dau seama acum, dar mai sap și văd dacă găsesc vreo rezolvare pe undeva. --Sfântul (discuție) 29 decembrie 2018 19:51 (EET)
@Nenea hartia: Nu am reușit să găsesc nimic. Într-adevăr cele două subtitluri nu direcționează către titlul respectiv decât dacă cele două texte sunt vizibile. Dacă sunt ascunse, nu se face redirecționarea.--Sfântul (discuție) 5 ianuarie 2019 22:59 (EET)
@Sfântul: Nu e nimic, mulțumesc oricum că ați încercat, important e că acum cuprinsul arată mai bine. Informația respectivă e oricum secundară, de aceea am și ascuns-o. --Nenea hartia (discuție) 5 ianuarie 2019 23:02 (EET)

Mulțumesc...[modificare sursă]

...pentru participarea la discuțiile recente de ștergere. Rareori primesc propunerile lunare marcate cu formatul de notabilitate atât de mult feedback, iar acesta este necesar pentru a nu lua decizii doar pe baza cunoștințelor administratorului care încheie discuția!--Strainu (دسستي‎)  9 ianuarie 2019 16:02 (EET)

Doua titluri (cel puțin) inversate[modificare sursă]

@Nenea hartia: Bună ziua! După realizarea unui articol (Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare din 2020), am realizat un format (Format:Junior World Handball Championship) - ambele luate de pe en.wiki - și apoi am dat de o problemă, care m-a condus la dumneavoastră, ca realizator a mai multor articole despre campionate mondiale de handbal feminin de tineret (youth, în engleză - sub 20 de ani, U20, under 20) și junioare (junior - sub 18 ani, U18, under 18). Conținul articolelor de mai jos nu corespunde cu ceea ce există pe celelalte Wikipedii.
@Nenea hartia: Vă rog să comparați articolele următoare en:2014 Women's Junior World Handball Championship cu Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare din 2014, respectiv en:2018 Women's Junior World Handball Championship cu Campionatul Mondial de Handbal Feminin pentru Junioare din 2018, articole pe care le-ați scris și care au fost conectate la WikiData. Similar, substituind cuvinte junior cu tineret (junior cu youth) veți observa alte inversări. Am încercat ceva și mi-a dat greș pentru că nu știu ce și cum să „transmut” titlurile. Vă urez succes. Heptametru (discuție) 14 februarie 2019 07:49 (EET)
@Heptametru: Bună ziua. La bază problema se datorează faptului că Federația Română de Handbal consideră „junior” ceea ce Federația Internațională consideră „youth” și invers. Federația Română este una din cele mai vechi din lume, iar termenii „junior” și „tineret” sunt de mult oficializați. De altfel și bunul simț ne spune că în română „junior” este cineva mai mic de vârstă decât un „tânăr”. Evident, articolele nu sunt scrise după „bunul simț” :) ci respectând terminologia oficială a FRH. Vedeți spre exemplu aici, între paginile 5 și 7. Veți observa că România a câștigat Campionatul Mondial de Junioare din 2014, nu pe cel de tineret. Chiar dacă anglo-saxonii spun altfel. Vă rog mult să păstrați aceste terminologii, ele sunt cele corecte în română.
Iar conectarea automată articolelor la WikiData, pe cât de folositoare poate fi la modul general, pe atât de enervantă este la modul particular, am destule infocasete stricate din acest motiv. Vă mulțumesc mult că mi-ați atras atenția despre legăturile greșite, voi corecta totul manual. --Nenea hartia (discuție) 14 februarie 2019 18:43 (EET)

Transliterare[modificare sursă]

Buna seara! Fiind sotia mea, i-am vazut pasaportul. Cat despre tranliterare, v-am inteles punctul de vedere. O intrebare, de ce nu sunt permise linkurile catre pagini wiki in engleza? Cum altfel am putea lua legatura, sa ma ajutati cu niste sfaturi legat de pagini wiki? O seara frumoasa. [[Adidas00 (discuție) 14 februarie 2019 21:49 (EET)Adidas00]]

@Adidas00: Bună seara. În cazul acesta felicitări, toate cele bune și soției dumneavoastră și vă rog să acceptați scuzele mele. V-am scris dincolo. --Nenea hartia (discuție) 14 februarie 2019 22:04 (EET)

Salina Doftana[modificare sursă]

Bună ziua. Știți cumva cu aproximație unde era amplasată salina Doftana?--Kunok Kipcsak (discuție) 7 aprilie 2019 15:54 (EEST)

@Kunok Kipcsak: Bună ziua. Aici. Lacul este format în golul creat de salină. Exact același fenomen și la fosta salină Telega, acum acolo e un lac. --Nenea hartia (discuție) 7 aprilie 2019 16:04 (EEST)
Mulțumesc. Am vrut să fiu sigur că acea trimitere către harta Wikimapia e corectă.--Kunok Kipcsak (discuție) 7 aprilie 2019 16:09 (EEST)
@Kunok Kipcsak: Cu plăcere. Dacă vă uitați aici, am pus markerul pe fosta gară Telega/Doftana. În stânga gării se mai observă terasamentul căii ferate spre Câmpina, dar linia continua și spre dreapta imaginii, iar acolo unde sunt îngrădirile acelea ca la Nazca :)) era fostul depou Doftana. De acolo linia mai înainta câțiva metri până la intrarea în salină, iar sarea se încărca direct în trenuri. --Nenea hartia (discuție) 7 aprilie 2019 16:26 (EEST)
Interesantă zonă, ce-i drept. Păcat că nu este pusă în valoare. Cu acel lac, dacă nu este înfundat de prea mult mâl, s-ar putea face scuba diving. Sau o stațiune asemănătoare cu cea de la Telega.--Kunok Kipcsak (discuție) 7 aprilie 2019 16:35 (EEST)
@Kunok Kipcsak: Din păcate nimic nu prea e pus în valoare în România. Vara trecută mi-am condus niște unchi la salina de la Slănic. După peste o oră de stat la o coadă enormă, într-o parcare rudimentară, neasfaltată și plină de praf, la peste 35oC, fără nici o streașină, fără nici o terasă sau magazin de unde să-ți cumperi o sticlă cu apă, fără măcar un vânzător ambulant, mătușii i s-a făcut rău și am renunțat. La coadă a rămas stoic un grup de turiști israelieni în vârstă, pentru că asta aveau în program pe ziua aceea. Vă garantez că sunt mii de vizitatori în fiecare weekend cu vreme bună, dar instalația liftului și clădirea de la suprafață arată deplorabil, rugină și geamuri sparte. Într-o altă țară ar fi sigur încadrate ca monumente istorice. --Nenea hartia (discuție) 7 aprilie 2019 16:49 (EEST)

Mulțumesc...[modificare sursă]

Nu sunt un priceput în a edita, crezi că ai putea să schimbi bara de rulare în altă culoare sectiunea statistici, am găsit două:scrollbar-face-color:....; scrollbar-arrow-color:...; și încă ceva când intri îți apare o bara de rulare de la stânga la dreapta (în josul paginii) pe pagina principală (Echipele românești de fotbal în cupele europene) ai putea să o ștergi e incomodă Ești un bun wikipedist mi-ar plăcea să am atâtea cunoștințe ca tine.M-am uitat pe profilul tău.

@Lascorpion: Bună ziua. Dați-mi niște link-uri, ceva, unde să găsesc culorile pe care le doriți și spuneți-mi ce anume vreți să înlocuiesc, galbenul și bleu-cielul de aici? Cât despre bară, puteți să o eliminați chiar dumneavoastră, e suficient să ștergeți primul rând de aici, adică acesta:
<div style="height:510px; width:1100px; overflow:scroll; padding:3px; margin-bottom:20px; border:1px solid #CCCCCC; padding:1em; padding-top:0.2em; padding-bottom:0em;font-size:90%;float:left;">.
Vă sfătuiesc însă să n-o faceți, altfel pagina se va afișa foarte urât din cauză că prima casetă, cea cu aparițiile clubului Dinamo, e mult prea lată inclusiv pentru rezoluția de 1920x1080 a monitorului meu. Presupun că pe un telefon mobil va arăta și mai rău. --Nenea hartia (discuție) 14 aprilie 2019 13:22 (EEST)
@Nenea hartia: Ciao! Nu la aceea bară mă refer unde e caseta cu Dinamo, mai e o altă bară de rulare de la stânga la dreapta de tot în josul paginii, pe aceea vreau să o ștergi, mi-a apărut instantaneu când am scris prima casetă cu Dinamo pt că era foarte lată, este foarte incomodă.Ce vreau eu, e să schimbi culoare la bara de rulare care mi-ai spus că pot și eu să o sterg, dar nu ar fi ok că s-ar vedea urât din cauza casetei cu Dinamo că e mult prea lată. Culorile le poți alege tu, le voi schimba eu la un momentdat dc nu îmi plac, fără ca tu să te superi, ce e important pt mine este să pot vedea că scrollbar-face-color: și scollbar-arrow-color: pot fi folosite si acceptate în Wikipedia.Mulțumesc mult! Ard de nerăbdare! Link[[1]]. --(Lascorpion|discuție)
@Lascorpion: Bună seara. Cred că am rezolvat cu bara care vă deranja, verificați acum. Bara era produsă de formatele de genul {{col-start|width=110%}}, care obligau întreaga pagină să se lățească cu 10% în plus față de valoarea nominală de 100% și astfel apărea scrollul. Am înlocuit 110 cu 100. Formatul respectiv permite alăturarea a două coloane de date și decide distanța dintre ele.
Referitor la culoarea barei de scroll am înțeles ce doriți, dar nu cred că se poate. Am tot săpat pe paginile de ajutor de pe Wikipedia în engleză, care sunt foarte cuprinzătoare, dar n-am găsit nimic care să sugereze că o astfel de schimbare e posibilă. E drept, eu sunt mediocru atunci când e vorba de lucrul cu formate. Puteți însă întreba la Cafenea, poate vă ajută cineva care se pricepe. Apăsați pe butonul albastru din partea de sus, cel cu „Adăugați un mesaj sau o întrebare”, iar apoi, odată ajuns aici completați un titlu clar, de genul „Culoare bară de scroll”, iar în caseta de jos scrieți ce vă doare. Previzualizați mai întâi, ca să verificați ce ați scris, apoi postați. Veți vedea că în pagina cafenelei va apărea subiectul dumneavoastră. Succes! --Nenea hartia (discuție) 16 aprilie 2019 20:48 (EEST)
@Nenea hartia: Salutare! Doamne cât de ușor era și nu-mi dădeam seama de la ce era, mulțumesc mult. (Lascorpion (discuție) 17 aprilie 2019 03:24 (EEST))

Andreea Chetraru[modificare sursă]

Puteți să vă uitați puțin pe articolul acesta și să vedeți dacă persoana la care se face referire este notabilă? --Donarius (discuție) 9 mai 2019 00:06 (EEST)

@Donarius:: Vă rog mult să mă iertați pentru întârziere. Nu știu ce să zic. La vârsta asta probabil e greu să fii notabil, însă dacă ar avea cu 2 ani mai mult și palmaresul respectiv probabil că n-am mai avea îndoieli. A fost selectată în echipa olimpică pentru categoria ei de vârstă și a obținut medalia de argint la echivalentul pentru tineret al olimpiadelor. E medaliată cu argint în campionatul național pentru categoria ei de vârstă. Este componentă a echipei de tineret a României, iar acum este legitimată la una din cele mai puternice echipe de senioare din Europa, CSM București. În trecut am scris și eu câteva biografii ale unor handbaliste de vârsta lui Chetraru și am încercat să mă limitez la cele care au obținut medalii la campionate oficiale pentru categoria respectivă de vârstă (mondial, european), dar chiar și așa, probabil că am forțat și eu puțin definiția notabilității. Deci îmi pare rău, nu știu ce să vă răspund. Dacă totuși articolul va fi șters sunt gata să bag mâna în foc că altcineva îl va rescrie, pentru că echipa respectivă are mulți fani de conjunctură :). Dacă totuși rămâne, îl pot dezvolta eu cât de cât în zilele următoare. --Nenea hartia (discuție) 10 mai 2019 22:31 (EEST)

SCM Râmnicu Vâlcea[modificare sursă]

Salut,

Te rog sa stergi pagina SCM Râmnicu Vâlcea (handbal feminin) si sa redenumesti CS Oltchim Râmnicu Vâlcea in SCM Râmnicu Vâlcea (handbal) (pentru ca eu am redenumit pe Wikipedia in engleza pagina Oltchimului in SCM Râmnicu Vâlcea (handball)). Fara feminin ca nu au sectie de handbal masculin. Noul club este in forma continua, deci s-a infiintat la 1973 dar intre timp au mai aparut societati noi. Pe modelul https://en.wikipedia.org/wiki/Parma_Calcio_1913 sau https://en.wikipedia.org/wiki/FC_Rapid_Bucure%C8%99ti. Palmaresul Oltchimului a fost donat acum acestei societati noi. Trebuie verificat si la Minaur Baia Mare daca s-a preluat palmaresul clubului HCM Baia Mare. --Tiramisucuzmeura (discuție) 26 mai 2019 15:46 (EET)

Inca ceva: de fapt clubul nu a fost niciodata reinfiintat ca in cazul Rapidului de exemplu la fotbal! Aici e vorba tot de Oltchim sub diferite denumiri, de la Chimia, Chimistul si Oltchim, pana la HCM si SCM. Acum ca are din nou palmaresul pe care in 2013 Oltchimul nu l-a mai lasat, putem muta pagina asta pe pagina Oltchimului.--Tiramisucuzmeura (discuție) 26 mai 2019 17:05 (EET)
Si EHF a updatat. http://www.eurohandball.com/ec/00-03/ehfc/women/2018-19/clubs/001669/SCM+Ramnicu+Valcea --Tiramisucuzmeura (discuție) 26 mai 2019 18:46 (EET)

Belarus[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru mesaj. Eu am intervenit pentru a evita un link inexistent în acel moment. Cu stimă, --Alexander Tendler (discuție) 16 iunie 2019 22:36 (EEST)

Provocarea Wiki Loves Monuments România 2019[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la Wikipedia prin participarea la provocarea Wiki Loves Monuments 2019.
Dacă doriți să primiți o carte poștală, vă rog să-mi trimiteți un email cu adresa la care doriți să fie expediată.
Mulțumesc! --CEllen (discuție) 20 noiembrie 2019 15:59 (EET)

Un cald...[modificare sursă]

...mulțumesc pentru articolul despre Gheorghe Banea. Chapeau bas ! --Accipiter Gentilis Q.(D) 23 noiembrie 2019 00:12 (EET)

E o simplă picătură într-un extraordinar ocean de care sunteți în mare parte responsabil, așa că eu vă mulțumesc. --Nenea hartia (discuție) 23 noiembrie 2019 11:24 (EET)

Crăciun 2019[modificare sursă]

La cumpăna dintre ani[modificare sursă]

Un an mai bun în 2020 !