Discuție Utilizator:Nenea hartia/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.

Dialog-stop-hand.svg Aceasta este o pagină care arhivează discuțiile din perioada 2007–2017 ale utilizatorului Nenea hartia. Vă rugăm să nu adăugați mesaje aici, ci pe pagina principală de discuții a utilizatorului.

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Nenea hartia/Arhiva 1) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! --Vlad|-> 17 decembrie 2007 19:56 (EET)

Drepturi de autor[modificare sursă]

V-am răspuns la Cafenea, vedeți răspunsul aici. Pe scurt, vă rog să ne trimiteți o copie a mesajului primit de la Peter Wildoer. — AdiJapan 15 mai 2009 09:32 (EEST)

Într-o cu totul altă ordine de idei, dacă doriți să vă schimbați numele de utilizator vă anunț că se poate și că nu e decît o formalitate. Vedeți detalii la Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator. Vă spun asta pentru că la Cafenea mi-a fost un pic jenă să vă zic „domnule Nenea hartia”. — AdiJapan 15 mai 2009 09:38 (EEST)
Haha, mulțumesc, deocamdată nu vreau. Dar puteți să mă tutuiți, nu e nicio problemă. Am trimis mailul cu conversația mea cu Peter Wildoer. Vă mulțumesc, sper să fie cât de cât în ordine pentru un amator ca mine.--Nenea hartia (discuție) 15 mai 2009 09:48 (EEST)
Mulțumesc. Nici eu nu țin la prea multă politețe, mă poți tutui.
Am primit copia mesajelor. Am o veste bună și una rea. Vestea bună este că fiind vorba de o adresă oficială a lui Peter Wildoer putem considera că identificarea este în ordine. Vestea mai puțin bună este că din mesaje nu reiese în ce condiții ne este oferită imaginea. De obicei există următoarele opțiuni:
  • domeniul public --- autorul renunță complet la drepturi;
  • GNU FDL --- autorul își păstrează o parte din drepturi și permite utilizarea imaginii de către oricine și în orice scop, cu condiția ca numele său să fie menționat cu orice redifuzare a imaginii, iar orice imagine derivată să fie eliberată la rîndul ei sub aceeași licență;
  • Creative Commons --- există mai multe tipuri, din care o parte sînt compatibile cu Wikipedia; în principiu condițiile sînt similare (dar nu identice) cu cele de la GNU.
Tu i-ai spus că ai de gînd să folosești imaginea doar la Wikipedia, dar asta nu e bine, pentru că de la Wikipedia poate fi copiată legal de oricine și folosită în orice scop (asta înseamnă „enciclopedia liberă”). Apoi i-ai spus că se aplică politica en:Wikipedia:Non-free content, ceea ce e greșit, pentru că politica aceea se aplică doar la materialele pentru care autorii nu și-au exprimat în nici un fel permisiunea. Dacă tot l-ai contactat personal era bine să-i dai să aleagă între cele trei opțiuni de mai sus. Data viitoare îți recomand să urmezi instrucțiunile de la en:Wikipedia:Requesting copyright permission. De asemenea din mesaj nu rezultă că Peter Wildoer deține drepturile de autor asupra imaginii; dacă nu le deține atunci nu poate să ne dea permisiunea de a folosi imaginea.
În acest caz putem proceda în două feluri:
  • Fie îl contactezi din nou și îi ceri să spună că el este autorul imaginii sau titularul drepturilor asupra ei, că permite publicarea imaginii sub licența GNU FDL (sau alta, alegi tu sau îl lași pe el), că înțelege că rămîne în continuare autor dar că este de acord ca imaginea să fie folosită de oricine și în orice scop, inclusiv comercial, și în sfîrșit că înțelege că eliberarea imaginii este irevocabilă. (Vezi formularul de la en:WP:CONSENT.)
  • Fie îl lăsăm pe om în pace și folosim imaginea sub „utilizare cinstită”, adică numai în articolul său și în condițiile oarecum restrictive de la Wikipedia:Materiale protejate. Putem scrie la pagina de descriere a imaginii că am obținut fișierul direct de la Peter Wildoer și să indicăm că mesajul lui a fost înregistrat la Wikimedia sub numărul 2009051510013183 (este numărul tichetului OTRS cu e-mailul de la tine).
Știu, prima reacție este să-ți smulgi părul din cap. Fii tare... — AdiJapan 15 mai 2009 10:57 (EEST)
Da, poți. De fapt cu opțiunea a doua poți trimite poza oricînd, fiindcă nu e nevoie de nici o permisiune. Trebuie doar să justifici de ce utilizarea se poate încadra ca utilizare cinstită. — AdiJapan 15 mai 2009 12:29 (EEST)


Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Arch Enemy1.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Arch Enemy1.jpg. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim pentru colaborare.  —Andreidiscuție 7 decembrie 2009 16:28 (EET)

Crăciun fericit și An Nou cu bucurii ![modificare sursă]


FLW Gammage Auditorium ASU PHX AZ 20186.JPG

Crăciun Fericit și îmbelșugat !

Un An Nou 2011 plin de bucurii și împliniri !

 • • Wars • ~~  • •
RoHoEn Painted Globe 1010147.JPG
WikiProiectul Dacia[modificare sursă]

Roman bust of a Dacian tarabostes, Hermitage, St Petersburg, Russia - 20070614.jpg
Bună! Bazat pe articolele la care ai contribuit, se pare că ești interesat de Dacia antică. Te invităm la Proiectul Dacia!

--Codrin.B (discuție) 2 ianuarie 2011 04:22 (EET)

Gărzile Patriotice[modificare sursă]

Dacă aveți nevoie de alte informații despre înființarea acestor formațiuni, se găsesc câteva aici la pagina 76-77: fisier PDF --Mircea87 (discuție) 8 aprilie 2011 18:16 (EEST)

Vă mulțumesc mult, documentul e interesant și voi cita cu siguranță din el. - Nenea hartia (discuție) 9 aprilie 2011 10:59 (EEST)

Tinerilor[modificare sursă]

Salut! Nu tinerilor ci "tineretului". În: Legea 33 din 13 noiembrie 1968 (Legea 33/1968) privind pregătirea tineretului pentru apărarea patriei publicată în Buletinul Oficial 149 din 15 noiembrie 1968 (B. Of. 149/1968). Nu am corectat eu, pentru că aveați eticheta pusă că se lucrează și nu am vrut să mă interferez cu dumneavoastră. Toate cele bune, --Miehs (discuție) 9 aprilie 2011 23:38 (EEST)

Am corectat. Mulțumesc mult. O seară bună. --Nenea hartia (discuție) 9 aprilie 2011 23:59 (EEST)

Categorii/supracategorii[modificare sursă]

Când introduceți o nouă categorie într-un articol sau recategorizați (de ex. „Handbaliști olimpici români”, vă rog să scoateți supracategoria („Handbaliști olimpici”). Numai bine!--Mycomp (discuție) 30 septembrie 2012 03:01 (EEST)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Categorie:Cluburi maghiare de handbal[modificare sursă]

La pagina Categorie:Cluburi maghiare de handbal a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă de la Wikipedia, pentru următorul motiv:

Categorie goala

Conform criteriilor pentru ștergere rapidă, articolele ce nu îndeplinesc criteriile elementare ale Wikipediei pot fi șterse în orice moment.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Receptie123 (discuție) 13 octombrie 2012 21:21 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Nenea hartia. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Epoca de Aur (România).
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Răzvan Socol mesaj 16 martie 2013 09:32 (EET)

Propunerea de ștergere rapidă pentru Handbal Club Arges[modificare sursă]

La pagina Handbal Club Arges a fost pusă o etichetă prin care se cere ștergerea ei rapidă de la Wikipedia, pentru următorul motiv:

Redirect fără diacritice

Conform criteriilor pentru ștergere rapidă, articolele ce nu îndeplinesc criteriile elementare ale Wikipediei pot fi șterse în orice moment.

Dacă sunteți de părere că această notificare a fost plasată eronat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. Receptie123 (discuție) 1 aprilie 2013 18:12 (EEST)

Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Podul Calafat-Vidin[modificare sursă]

Articolul dvs. a fost propus la AC și este pe cale să și primească statutul. Recenzorul Macreanu Iulian a propus restructurarea informației pe secțiuni. Sper că vă puteți ocupa de articol, pentru ca acesta să devină un model pentru viitoarele articole de calitate despre poduri. Numai bine!— Ionutzmovie discută 15 aprilie 2013 18:06 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Nenea hartia. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ionutzmovie. 11 mai 2013 14:33 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 11 mai 2013 14:33 (EEST)

Redenumiri[modificare sursă]

Information.svg Bună ziua, vă mulțumim pentru contribuțiile aduse proiectului Wikipedia. Se pare că ați încercat să dați paginii Format:CS Oltchim un nou titlu copiindu-i conținutul și introducându-l la pagina Format:CS Oltchim - Sezonul 2012/13. Această redenumire prin copy-paste nu este de dorit, deoarece împarte în două istoricul paginii, care este necesar să rămână coerent pentru stabilirea și citarea autorilor și pentru alte scopuri. Software-ul folosit de Wikipedia are o facilitate care permite redenumirea unei pagini păstrând unitar și istoricul modificărilor.

În majoritatea cazurilor, imediat ce contul dumneavoastră are patru zile vechime și zece modificări la activ, veți putea redenumi un articol chiar dumneavoastră cu ajutorul tabului „redenumește” din partea de sus a paginii. Astfel, se va păstra intact și istoricul articolului, și se va crea automat o redirecționare de la titlul cel vechi spre cel nou. Dacă nu puteți efectua o redenumire în acest fel (de exemplu, pentru că există un alt articol sub celălalt titlu), vă rugăm să cereți la Wikipedia:Cafenea unui administrator să vă ajute. De asemenea, dacă ați mai operat astfel de mutări, vă rugăm să anunțați, ca să poată fi reparat.Vă mulțumim. --GEO (discuție) 1 iulie 2013 19:57 (EEST)

Vă mulțumesc pentru atenționare. Am redenumit adesea unele articole, dar nu m-am gândit să procedez la fel și în cazul formatului. Îmi pare rău, nu îmi amintesc dacă am mai făcut o eroare similară anterior, dar n-ar fi imposibil, pentru că am realizat mai multe articole despre handbal, unde totul este în mișcare și trebuie uneori redenumit: numele echipelor, al jucătoarelor (după căsătorie sau divorț), componența echipelor etc. Pe viitor voi ține cont de observația făcută, dar v-aș rămâne recunoscător dacă ați repara dumneavoastră greșeala mea. Mulțumesc anticipat. --Nenea hartia (discuție) 2 iulie 2013 13:17 (EEST)
Ne aflăm în cel de-al doilea caz descris mai sus, adică nu se poate opera redenumirea decât cu ajutorul unui administrator (pentru că deja există și formatul sub titlul pe care dorim să îl avem în final). Rezolvare: trebuie să revenim la versiunea anterioară a formatului {{CS Oltchim}} și să renunțăm la formatul cel nou: {{CS Oltchim - Sezonul 2012/13}}, cerând ștergerea tehnică a acestuia cu {{șr-g6}}. De abia după eliberarea spațiului, în sfârșit, acum putem să folosim funcția „redenumește” și apoi să continuăm cu modificările cuvenite. --GEO (discuție) 2 iulie 2013 14:32 (EEST)
Spor la redenumiri ! --GEO (discuție) 2 iulie 2013 14:51 (EEST)
Mulțumesc pentru ajutor. Am revenit la formatul {{CS Oltchim}} și am semnalat problema la Cafenea. Există cumva o modalitate prin care în pagina viitorului format (după redenumire) să adaug și un text de două rânduri care să nu apară și pe pagina principală a articolului? Aș dori să specific faptul că în caseta formatului se regăsesc toate handbalistele care au trecut pe la Oltchim în sezonul 2012-2013, deși unele au jucat acolo doar pentru scurte perioade de timp, și nu pe întreaga durată a sezonului competițional.--Nenea hartia (discuție) 2 iulie 2013 15:14 (EEST)
În format, textul respectiv trebuie încadrat între noinclude cam astfel:
<noinclude> Notă-1 </noinclude>
<noinclude>
* <code> Notă-2 </code>
</noinclude>

--GEO (discuție) 2 iulie 2013 15:42 (EEST)

Formate, infocasete[modificare sursă]

Salutare, dacă-mi aduc bine aminte, ați avut odată nevoie de formate infocasete pentru handbal. Dacă mai aveți nevoie îmi puteți spune și eu mă voi ocupa cu crearea repararea lor. XXN (discuție) 3 noiembrie 2013 04:13 (EET)

Bună ziua,
Da, era vorba despre discuția de aici. N-ar fi rău dacă ați putea corecta Infocaseta Biografie handbal. Normal ar fi ca toate articolele legate de subiect să folosească această casetă, nu pe cea realizată special pentru fotbal. Cred că eroarea de afișare provine de la mărimea fontului utilizat pentru scrierea datelor, anilor și cluburilor în interiorul casetei. După cum am sugerat la Cafenea, se poate observa cu ochiul liber că literele sunt mai mari în infocaseta handbalistică (vedeți aici) decât în cea fotbalistică (vedeți aici). Mulțumesc anticipat pentru (eventuala) rezolvare. Nenea hartia (discuție) 3 noiembrie 2013 12:23 (EET)
Am creat Format:Infobox handball biography după modelul de la englezi. El e destul de avansat și permite chiar să copiați infocaseta de pe en.wiki, o plasați aici așa și totul va funționa fără să mai modificați ceva :) Doar denumirea țării și postului vor trebui românizate.
Însă formatul acceptă și parametri în română. Doar că nu i-am tradus pe toți. În partea de jos mi-au rămas vreo câțiva la care nu m-am putut decide care e cea mai bună variantă în română. Asta nu afectează afișarea - în interfață se va afișa totul în română, doar în culise va fi altfel. Totuși dacă găsiți un titlu de parametru mai bun în română, îl puteți modifica și singur aici, după modelul următor:

acum e așa

{{{titleplace|}}}

când veți modifica trebuie să devină așa

{{{titleplace|{{{titlu în română|}}}}}}


asta pentru ca să rămână în continuare formatul valabil pentru două limbi - destul de comod:)
M-am uitat peste Format:Infocaseta Biografie handbal, am făcut modificări, dar nu vor să și funcționeze ele :( E un tip de format mai vechi și mai complicat. Nu știu ce să-i fac. Doar de să se apuce cineva să-l rescrie atent din nou.
Acum handbaliștii vor fi pe trei tipuri diferitede infocasete :D , de altfel ca și fotbaliștii )) Dacă cu timpul vă veți decide care este cel mai optim și cel mai bun format, să nu vă apucați să le schimbați manual să pierdeți timpul - asta va putea face cineva cu un robot la cererea dvs. Cam asta e. Baftă. XXN (discuție) 3 noiembrie 2013 15:29 (EET)

Mulțumesc mult, ați făcut o treabă foarte bună! Deja am început să folosesc noul format. Nenea hartia (discuție) 3 noiembrie 2013 18:16 (EET)

■ Testul v-a fost anulat[modificare sursă]

Information.svg Testul dumneavoastră de la pagina Clara Haskil a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Mulțumim. Sursele vorbesc doar despre Elveția, nu și despre Austria. Însă dacă aveți surse, citați-le. Victor Blacus (discuție) 1 ianuarie 2014 21:51 (EET)

Conflictul intern din Sudanul de Sud (2013-prezent)[modificare sursă]

Nu-i frumos să ștergeți munca altora. --Keshetsven (discuție) 21 ianuarie 2014 13:49 (EET)

Credeți-mă, nu a fost cu intenție. Îmi cer scuze. Am rectificat. Nenea hartia (discuție) 21 ianuarie 2014 13:54 (EET)
Nicio problemă. Am tradus aproape identic. (eu mai stângaci :D) --Keshetsven (discuție) 21 ianuarie 2014 14:03 (EET)
Eu mă opresc aici cu modificările :). Dacă doriți, puteți continua cu articolul, pentru că subiectul e interesant și de actualitate, dar din păcate prea puțin tratat de Wiki.ro. Mulțumesc anticipat. Nenea hartia (discuție) 21 ianuarie 2014 14:07 (EET)

Nelămurire[modificare sursă]

Salut! La articolul Vasil Levski ați adăugat categoria "Bulgari expatriați în România". În cuprinsul articolului nu se pomenște despre aceasta. Este categoria eronată sau este articolul incomplet? În al doilea caz vă rog să adăugați această informație, cu o referință validă. Mulțumesc și toate cele bune, --Miehs (discuție) 8 februarie 2014 20:42 (EET)

Buna seara! Eu chiar am învățat la școală în tinerețe despre șederea de aproape un an a lui Levski în București :). Manualul comunist îl prezenta cu fală drept un revoluționar care lupta pentru apărarea drepturilor clasei muncitoare. Șederea lui la București e pomenită și pe Wiki în engleză. De altfel, puteți găsi această informație și într-un articol în română.
Am completat articolul. Încă o dată, mulțumiri! --Miehs (discuție) 9 februarie 2014 17:48 (EET)
Mă tem că nu aveți de ce să-mi mulțumiți. Dimpotrivă, eu trebuie să o fac, pentru că ați fost atât de amabil să completați articolul în locul meu...--Nenea hartia (discuție) 9 februarie 2014 18:26 (EET)

We need Romanian![modificare sursă]

Please? Will you help me? Thanks! Bucharest Trophy & 2014 Bucharest Trophy --2014mada (discuție) 10 mai 2014 17:03 (EET)

Consider it done.:) Nenea hartia (discuție) 10 mai 2014 19:44 (EEST)
Can you please update the page? Thank you. --Nenea hartia (discuție) 25 iulie 2014 00:36 (EEST)

Liga Națională de handbal feminin 2013-2014[modificare sursă]

Salut!Felicitări pentru "Liga Națională de handbal feminin 2013-2014". În acest articol s-au strecurat câteva greșeli, probabil datorită surselor. Voi face o listă. Am văzut că cauți marcatoarele de la HCM Roman - HC Zalău. Există acest articol http://www.sportulsalajean.ro/articol-13020/LIVE--TEXT-HCM-Roman--HC-Zalau, dar nu știu cât este de corect. Mai există și http://www.ziarulderoman.ro/64165/final-de-campionat-cu-victorie-pentru-handbalistele-romascane/. Bogdan --Bogdan.be (discuție) 2 iunie 2014 19:57 (EEST)

Salut! Mulțumesc pentru link-uri. Pe cel din Sportul Sălăjean îl știam, dar e cam pe arătură. Cel din Ziarul de Roman pare mai serios, dar dacă aduni golurile zălăuancelor o să vezi că suma este 21, deci lipsește unul. Aștept cu interes observațiile legate de greșeli. Am mai făcut o corectură generală acum vreo două luni, bazându-mă pe rezultatele oficiale de pe pagina Federației Române de Handbal, însă și acolo sunt o grămadă de greșeli. Le-am trimis un email la care nu au răspuns, iar un prieten m-a pus în legătură cu cineva care lucrează pentru LPH și FRH, dar n-am încă nicio veste. Nenea hartia (discuție) 3 iunie 2014 00:19 (EEST)
Salut! Cu plăcere! Probabil mâine îți trimit lista cu greșelile. Nu sunt multe dar mi-am zis câ mai bine le semnalez decât să le corectez, deoarece sunt începător și nu am dorit ca remediul să arate mai rău decât greșeala. Am văzut că te "ocupi" și de paginile: HCM Baia Mare și Sala Sporturilor din Baia Mare. Eu am poze de la meciurile de acasă a HCM-ului, cu exteriorul sălii din mai multe unghiuri și din interior, sunt făcute cu un aparat foto compact așadar nu sunt capodopere, dar cred că se pot folosi. De asemenea am poze de la meciul România-România tineret și al doilea meci cu Germania din martie. Dacă îți sunt de ajutor, anunță-mă. Toate cele bune. --Bogdan.be (discuție) 3 iunie 2014 19:28 (EEST)
Lista problemelor turul campionatului

1. Sub clasamentul de la începutul articolului scrie "La sfârșitul sezonului competițional, HCM Baia Mare a terminat pe primul loc și a obținut al primul său titlu de campioană a României." 2. Etapa a doua, meciul dintre Zalău și Cluj, ai omis să treci golurile lui Senocico, 8 goluri potrivit handbalvolei.ro. De asemenea, la meciul dintre Baia Mare și Râmnicu Vâlcea, potrivit paginii web HCM Baia Mare, Vâlcea a avut o eliminare dar potrivit emm.ro și handbalvolei.ro a avut două eliminări. 3. Etapa a șasea, meciul dintre Roman și Baia Mare, ai trecut un cartonaș roșu la HCM Roman, dar cartonașul roșu a fost primit de Bondar(HCM Baia Mare) pentru 3 eliminări, lucru confirmat și de către handbalvolei.ro. La meciul dintre Zalău și Ploiești, conform handbalvolei.ro scorul la pauză a fost 18-16. 4. Etapa a șaptea, la meciul HCM Baia Mare-HC Zalău, potrivit paginii web HCM Baia Mare Pintea e creditată cu 5 goluri și Ciuciulete cu 2 goluri dar conform handbalvolei.ro și emm.ro Pintea are 4 goluri iar Ciuciulete 3 goluri. La meciul dintre București și Roman, conform handbalvolei.ro Stoian a dat 6 goluri și Zaremba 5, în timp ce pentru Roman Krumova a dat 4 și Joldeș 3. 5. Etapa a opta, la meciul Corona Brașov-HCM Baia Mare, Manda(Corona) a primit cartonaș roșu pentru 3 eliminări spre sfârșitul primei reprize http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/14713-un-meci-de-champions-league-corona-baia-mare-29-27, confirmat și de către emm.ro. Potrivit paginii web HCM Baia Mare, Corona a suferit 4 eliminări dar potrivit emm.ro a suferit 5 eliminări. 6. Etapa a zecea, la meciul dintre Constanța și HCM Râmnicu Valcea, conform handbalvolei.ro, Luca a dat 5 goluri. La meciul dintre Deva și Zalău, Constantinescu e creditată cu 13 goluri conform handbalvolei.ro dar aici http://sandu7.blogspot.ro/2014/01/inca-e-ceata-la-deva-cronica-meciului.html are 14 goluri. --Bogdan.be (discuție) 5 iunie 2014 01:05 (EEST)

Mulțumesc din nou pentru ajutor. Să le luăm pe rând:
1. „...a obținut al primul său...” - Am corectat.
2. Am adăugat golurile lui Senocico. Nu mi-e clar cu eliminările. Pe care să le iau de bune? Pe cele de pe pagina web a HCM?
3. Am mutat cartonașul roșu la Baia Mare. Mai mult ca sigur că a fost greșeala mea. Legat de scorul la pauză de la Zalău, voi da totuși credit LPH și FRH, deci las 18-12. Tot atât e și pe pagina web a HC Zalău sau pe Live Textul în timp real al Sportului Sălăjean. Pentru că tot suntem aici, trebuie să-ți mărturisesc că și eu am luat de bune mult timp cronicile de pe Handbal Volei, până când am remarcat unele greșeli. Pe cele mai flagrante le-am sesizat prin comentarii în subsolul articolelor, dar comentariile mi-au fost șterse fără ca greșelile să fie corectate. În plus, unele din cronicile lor sunt de fapt preluări ale cronicilor făcute imediat după meciuri de către diverse pagini web ale unor publicații locale, mai mult sau mai puțin corecte, mai mult sau mai puțin credibile.
4. Handbal Volei greșește din nou. Pagina HCM e corectă, Pintea 5 și Ciuciulete 2. Eu am văzut meciul și mai am încă foile pe care mi-am notat toate datele. De altfel, 5 cu 2 găsești și pe pagina FRH. Derulezi în josul paginii la Tur --> HC Zalău. În ce privește celălalt meci, nu știu ce să zic, pentru că nu a fost televizat. Însă voi lăsa așa cum am trecut în articol, pentru că datele sunt confirmate și pe pagina FRH.
5. Am adăugat un cartonaș roșu la Corona, dar eliminările le las așa. Cred că pagina HCM e mai credibilă, pentru că își scrie cronica mai târziu, având probabil la dispoziție și raportul de joc, în timp ce emm.ro scrie cronica la cald și e posibil să mai scape unele greșeli. Din păcate, e greu de verificat din surse credibile.
6. Am văzut și meciul Neptun Constanța vs. HCM Râmnicu Vâlcea, dar nu-mi mai găsesc notițele, din păcate. Totuși, voi lăsa 6 goluri la Luca, pentru că atâtea sunt și pe pagina web a FRH. Legat de celălalt meci, da, acolo e o problemă. Mai toate sursele dau 13 goluri (aici sau pagina HC Zalău), ori 14 goluri (aici sau aici). Totuși, pe pagina FRH sunt 15 goluri la Constantinescu. Singura sursă care dă tot 15 este Live Textul Sportului Sălăjean. Deocamdată las 15, dar o voi ruga pe fata de la FRH cu care corespondez să mă ajute, dacă poate, cu datele din foaia de joc.
Acum legat de oferta de poze: sigur, pozele pot fi folositoare în diverse alte articole, nu doar în cele despre HCM Baia Mare. Spre exemplu aici. Politica Wikipedia e să nu fie încărcate inutil articolele cu poze, dar, acolo unde pozele sunt relevante, ele sunt binevenite. Ideal e să le încarci tu sub licență liberă direct la Wikimedia Commons, ca să poată fi folosite pe orice Wikipedia, nu doar pe cea în română. Uite cum arată acolo o poză făcută de mine. Încearcă singur. Dacă nu te descurci, te ajut. Și le voi insera eu apoi în articole pe cele mai relevante. Nenea hartia (discuție) 5 iunie 2014 13:33 (EEST)
Am observat și eu neconcordanțele între sursele disponibile. În cazul Handbal Volei, am văzut că uneori preiau din publicațiile locale, la articole privind HCM Baia Mare ori Minaur deseori apare la autor emm.ro. În privința eliminărilor de la meciul dintre HCM Baia Mare-HCM Râmnicu Vâlcea eu zic să dai credit LPH și să nu modifici, am căutat prin sursele vâlcene dar am găsit doar marcatoarele. Firește pozele pot fi folositoare și în alte articole, în ele apar și jucatoarele altor echipe nu doar cele de la HCM Baia Mare. De asemenea am poze de la Trofeul Maramureș din 2013, de la meciuri de volei și de la unele meciuri ale HCM Minaur. Voi sorta și pozelor relevante le voi atașa scurte descrieri și le voi încarca cel mai probabil săptămânile următoare (sunt multe poze de sortat).
Probleme returul campionatului

1.Etapa a XVI-a, la meciul Corona Brașov-Neptun Constanța, Țăcălie (Corona) a primit direct cartonașul roșu http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/14991-corona-neptun-un-meci-incins-pe-final. La meciul HCM Roman-CSM Ploiești, Roman (CSM Ploiești) are 4 goluri http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/14995-hcm-roman-tot-mai-aproape-de-un-loc-in-primele-trei 2. Etapa a XVII-a. la meciul dintre Brăila și Cluj, Chintoan are 6 goluri http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/15014-braila-obtine-trei-puncte-vitale 3. Etapa a XVIII-a, meciul U Jolidon Cluj-CSU Neptun Constanța, Popa (U Jolidon Cluj) are 8 goluri http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/15040-u-jolidon-si-a-luat-revansa-in-fata-constantei 4. Etapa a XXII-a, meciul SCM Craiova-HCM Roman, Băbeanu are 11 goluri http://www.handbalvolei.ro/index.php/handbal/feminin/liga-nationala/stiri/15150-hcm-roman-a-ocupat-locul-trei-in-detrimentul-brailei

Tu decizi cui să-i dai credit, în privința surselor, asta este nu avem ce face și ceva zvonistică http://www.stiridesport.ro/sporturi/handbal/modificari-sitem-handbal-decizie-amanata.html --Bogdan.be (discuție) 7 iunie 2014 00:25 (EEST)
Salut! Scuze ca am lipsit atât , din pacate am avut niste treabă. Ca să terminam cu Campionatul 2013-2014, la articolul http://ro.wikipedia.org/wiki/Liga_Națională_de_handbal_feminin_2013-2014,_promovare_și_retrogradare în tabelul Topul marcatoarelor s–a strecurat o greșeala Alla Șeiko e trecută ca româncă.--Bogdan.be (discuție) 17 martie 2015 18:45 (EET)

Laslo & Bazaliu[modificare sursă]

Please also open in Romanian! They both play now for top clubs.

Solved for Bazaliu and added photo on both Wikis. Better late than never :). --Nenea hartia (discuție) 27 august 2014 17:46 (EEST)
Also solved for Laslo. --Nenea hartia (discuție) 17 martie 2015 23:51 (EET)

Liga Națională de handbal feminin 2014-2015[modificare sursă]

Salut! La articolul https://ro.wikipedia.org/wiki/Liga_Națională_de_handbal_feminin_2014-2015 te–ar ajuta, în privința statisticii, înregistrările meciurilor? Din fiecare etapă am câteva meciuri înregistrate. --Bogdan.be (discuție) 17 martie 2015 18:55 (EET)

Salut! Ce bine era să-mi fi spus mai din timp! Din cauza serviciului nu prea prind meciurile la TV și tare m-aș fi bucurat să le văd înregistrate :). Referitor strict la întrebare: meciurile televizate au în general și cronici în presă destul de precise, deoarece ziariștii au văzut meciul. Problema intervine atunci când meciul nu e televizat și trebuie să mă bazez pe cronici din ziarele locale, care uneori se bat cap în cap, alteori sunt în mod vizibil greșite (spre exemplu, dacă aduni golurile fiecărei marcatoare nu îți iese scorul final). Deci acolo e buba, la meciurile netelevizate și jucate între echipe care nu au pagini web serioase și actualizate rapid ca HCM Baia Mare sau CSM Ploiești. Spre exemplu, ca sa aflu marcatoarele dintr-un meci al Clujului am făcut rost de numărul de telefon al domnului Cosmin Sălăjan, directorul tehnic, care a fost amabil și mi-a trimis pe e-mail foaia de joc. Dar nu am întotdeauna succes: am trimis o solicitare similară pe 2 adrese de email ale CSM Slobozia și nu am primit niciun răspuns. Acum nu găsesc deloc marcatoarele lor din meciul cu Constanța, din 12 martie. Bun, ca să n-o mai lungesc, îți spun un secret: acolo unde vezi că am trecut cartonașele galbene înseamnă că am văzut chiar eu meciul. Dacă tu ai și alte partide înregistrate și poți să mi le trimiți pe Wetransfer sau altfel, de ce nu? Nu ar strica o verificare și adăugarea în articol a cartonașelor galbene. Poți începe cu ce meci vrei tu, eventual Corona-CSM București din 27 februarie, că nu l-am văzut :D. Trebuie să știi că pe același sistem am văzut majoritatea meciurilor: mi le-a trimis un prieten care se ocupă de pagina Handbal Feminin Facebook. Tot el mi-a spus că, în sfârșit!, FRH s-a apucat de centralizarea marcatoarelor. Probabil că o statistică va apărea și pe site-ul lor. Sper să nu fie greșită ca cea de anul trecut...
Oricum, mulțumesc pentru intenție! --Nenea hartia (discuție) 17 martie 2015 23:49 (EET)
Salut! Cu Wetransfer e OK. M–am gândit și la Youtube dar m–am gândit și la drepturi. Fiecare meci are în jur de 1,2-1,4 GB. Nu am reușit să înregistrez fiecare meci televizat dar am strâns de exemplu doar din tur 28 GB, dacă vrei ți le pun la dispoziție, nu strică niciodată o verificare sau reverificare. Am și meciul dintre Corona și CSM București. Am și meciuri din Cupa României dar nu toate cele televizate. De asemenea am înregistrările meciurilor României de la Campionatul European 2014, amicalele din toamnă cu Rusia, niște amicale ale Norvegiei, Braziliei, Franței, Spaniei, Poloniei, amicalele selecționatei de junioare, și sper și de la Trofeul Carpați 2015. --Bogdan.be (discuție) 18 martie 2015 21:27 (EET)
Salut! E în regulă dacă pun aici link–ul pentru Corona–CSM București? --Bogdan.be (discuție) 19 martie 2015 00:18 (EET)
Hmmm, nu cred. Dar poți să-mi scrii pe adresa mea de email. În următoarele zile nu voi putea probabil nici să răspund, nici să văd meciuri, din motive personale. Deci nu prind Trofeul Carpați...:( Abia după aceea - poate și cu sprijinul tău - voi avea timp să pun la punct pagina asta. Mulțumesc anticipat! --Nenea hartia (discuție) 20 martie 2015 00:46 (EET)
Salut! Foarte bine! O să îți livrez și link–urile pentru Suedia–Germania și România–Brazilia duminică sau luni cel târziu, trebuie să scap de unele elemente nedorite din înregistrări. Îți voi trimite astăzi un email. Weekend plăcut! --Bogdan.be (discuție) 20 martie 2015 21:51 (EET)

Andreea Pricopi[modificare sursă]

Salut! O creezi și în română? Mersi! https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Cozonacel

Salut! S-a făcut!. --Nenea hartia (discuție) 10 aprilie 2015 23:43 (EEST)

Laura Vasilescu[modificare sursă]

https://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Vasilescu

You must be a visionary of some sort, because believe me, I was just thinking to build her page :D. --Nenea hartia (discuție) 18 mai 2015 00:47 (EEST)
Done! --Nenea hartia (discuție) 21 mai 2015 00:39 (EEST)

Gabriela Rotiș-Nagy[modificare sursă]

http://www.eurohandball.com/ec/cl/women/2014-15/player/509125/Gabriela+Rotis-Nagy

Notabilitate handbalistă[modificare sursă]

Bună ziua. Articolul despre Irina Ivan stă etichetat de mai mult timp pentru (posibile) probleme de notabilitate. Aș vrea să vă întreb dacă ea a jucat cu Jolidon Cluj în cupele europene, căci în acest caz cu siguranță e notabilă, sau dacă a jucat câteva sezoane în prima ligă națională de handbal, de asemenea, cred că ar fi notabilă și eticheta poate fi înlăturată din articol. --XXN, 10 iulie 2015 17:51 (EEST)

Răspunsul e „da” la ambele întrebări. Chiar dacă acum „U” Cluj e pe ultimele locuri, acum câteva sezoane se bătea la locurile 2-3, iar Irina Ivan a fost tot timpul jucătoare de bază (în apărare), nu rezervă. Pentru cupele europene vedeți aici. --Nenea hartia (discuție) 10 iulie 2015 23:10 (EEST)
Ok, merci pentru răspuns. Am retras eticheta ce semnala probleme de notabilitate – nu e cazul. --XXN, 10 iulie 2015 23:21 (EEST)
Cu plăcere. Vă promit că zilele astea voi încerca să pun ciotul în formatul potrivit. --Nenea hartia (discuție) 10 iulie 2015 23:37 (EEST)

Posibil articol despre handbalistul Constantin Hornea[modificare sursă]

Am nevoie de opinia dumneavoastră de cunoscător în ale handbalului, privind necesitatea unui eventual articol despre fostul handbalist din anii 1970-80 Constantin Hornea. Din câte știu eu a jucat la Dinamo București, Știința Bacău și echipa națională, în prezent fiind antrenor. Sunt suficiente aceste lucruri pentru a îndeplini criteriile de notabilitate specifice?

Cu mulțumiri anticipate, --Macreanu Iulian (discuție) 12 decembrie 2015 06:14 (EET)

Nu sunt un expert în ceea ce privește notabilitatea, însă cred că un sportiv care a jucat în prima divizie masculină și la echipa națională (8 meciuri și 4 goluri înscrise, vedeți aici, pagina 18, poziția 319) este suficient de notabil să fie pomenit pe Wiki. Citiți și postarea de mai sus: utilizatorul XXN are cam aceleași criterii privind notabilitatea. Oricum, sunt convins că pe Wiki există zeci de articole despre fotbaliști cu performanțe sportive mediocre, așa că... --Nenea hartia (discuție) 12 decembrie 2015 12:19 (EET)
„Hornea era un handbalist capabil să transforme jocul în spectacol. Mereu inventiv în lupta cu adversarii din colțul semicercului, fostul component al Științei deține patentul unei scheme de joc („schema Hornea”) greu de imaginat chiar și în vremurile noastre, când sportul a crescut în spectaculozitate, mai ales datorită forței și rapidității, dar mai puțin îndemânării…”
—Leonard Popa

--Accipiter Q. Gentilis(D) 12 decembrie 2015 12:27 (EET)

Mulțumesc pentru sprijin! Voi încerca zilele acestea să fac un mic articol și vă mai invit atunci să-l bârfim.
@: Accipiter Q. Gentilis - Poți să pui și sursa citatului în eventualitatea că aș dori să-l folosesc? --Macreanu Iulian (discuție) 12 decembrie 2015 14:50 (EET)
Cu plăcere. Și cred că citatul e de aici. --Nenea hartia (discuție) 12 decembrie 2015 14:57 (EET)
Nu știu în ce măsură citatul e chiar potrivit, fiind preluat de pe un blog (linkul corect e cel dat de Nenea hartia). Ideea e că m-am informat pe Net și tipul e cu sigurnață notabil.--Accipiter Q. Gentilis(D) 12 decembrie 2015 22:18 (EET)

Am creat pagina, orice critică și ajutor sunt binevenite! --Macreanu Iulian (discuție) 23 ianuarie 2016 13:50 (EET)

Infocasete[modificare sursă]

Țin să vă anunț că m-am ocupat în ultimele ore de cele două formate: {{Infobox handball biography}} și {{Infocaseta Biografie handbal}}; și practic le-am unit. Cele câteva pagini care mai utilizau {{Infocaseta Biografie handbal}} le-am trecut pe {{Infobox handball biography}}, pentru că acest format la acest moment funcționează mai bine și are și parametrii „botezați” mai corect. Dar acest pas (probabil) e temporar; mai devreme sau mai târziu cineva ar putea încerca să treacă formatul pe clasă de infocasetă (stil franțuzesc) și ar putea să reapară unele probleme. Cel puțin, de acum în colo toate articolele din această serie utilizează același format și întreținerea se va face mai ușor. --XXN, 12 decembrie 2015 18:12 (EET)

Fără legătură cu acest subiect, vreau să vă mai comunic unele lucruri. Am observat că vă ocupați cu categorizarea mai aprofundată și mai corectă a articolelor din unele domenii și, nu știu dacă cunoașteți despre existența gadgetului HotCat — acesta ar putea să vă ușureze mult munca în acest sens.
Într-o altă ordine de idei, dacă veți avea nevoie să creați o serie de categorii, îmi puteți spune și le-aș putea crea eu cu robotul în masă. De asemenea, introducere/scoatere de formate din pagini sau orice alte modificări de același tip. Îmi pare rău că nu v-am anunțat mai devreme de asta. --XXN, 12 decembrie 2015 18:25 (EET)
Mulțumesc mult pentru tot! --Nenea hartia (discuție) 12 decembrie 2015 18:56 (EET)
Cu plăcere. --XXN, 12 decembrie 2015 21:14 (EET)
  • Am generat aici o listă (completă, sper; după baza de date a Wikipediei) cu articolele despre handbaliști ce folosesc infocasete pentru fotbaliști, în caz că veți decide să le treceți pe infocaseta nativă handbalului, să vă fie mai ușor să le găsiți. --XXN, 20 decembrie 2015 19:17 (EET)
Mulțumesc mult pentru ajutor! --Nenea hartia (discuție) 20 decembrie 2015 19:26 (EET)

Salut[modificare sursă]

Ce o face Abed Kader pe Ostase! :) Pacat ca s-a accidentat aseara, sper ca e bine. Foamea e o motivatie fantastica. Eu o chemam deja la nationala decat sa o vad iar pe Pintea. Mi-a devenit antipatica. Nici Ostase nu progreseaza din pacate. Si Nan de la CSM e buna de ceva? Burcea face selectia? Nu-l inghit, il consider mediocru ca antrenor. https://en.wikipedia.org/wiki/Dana_Abed_Kader Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cristian georgi (discuție • contribuții).

Îi fac pagina imediat ce am puțin timp liber. Probabil sâmbătă. --Nenea hartia (discuție) 29 septembrie 2016 22:10 (EEST)

Statistică[modificare sursă]

Salutare, vin cu o rugăminte: am văzut că tu ai contorizat marcatoarele pentru sezonul 2014-2015 din liga națională și aș vrea să știu dacă îmi poți spune numărul de goluri marcate de fiecare dintre jucătoarele CSM-ului la finele sezonului respectiv. Am adăugat două tabele pe pagina CSM București și aș vrea să extind statistica pentru liga națională începând cu 2014 ... pentru că acela a fost sezonul în care s-a câștigat primul titlu, iar Linnea și Ana Paula au avut o contribuție importantă. Pe ele le-am găsit pe pagina sezonului 14-15, dar aș vrea să le am și pe celelalte, ca să pot face statistica completă. —TeenageDream7 (discuție) 3 ianuarie 2017 16:46 (EET)

Salut. Datele includ și golurile din play-off: Bazaliu (19 goluri), Curea (47), Cavaleiro (74), Glibko (69), Manea (19), Martín (103), Nan (12), Nicula (10), Rodrigues (162), da Silva (94), Tivadar (14), Torstenson (147), Vărzaru (72), Vetkova (57), Vizitiu (50 !! :D), Zaremba (5). Manea a lipsit mai bine de jumătate de sezon după ruptura de ligamente, de aceea are doar 19 goluri. --Nenea hartia (discuție) 3 ianuarie 2017 22:12 (EET)
Mersi mult pentru informații. Statistica e acum mai aproape de realitate. —TeenageDream7 (discuție) 4 ianuarie 2017 16:22 (EET)

Siege of Antwerp[modificare sursă]

Bună ziua. Am remarcat mai de demult că sunteți pasionat de istoria Belgiei și realizați traduceri de calitate (Asediul Vukovarului) și v-aș întreba dacă nu vă interesează să traduceți articolul en:Siege of Antwerp (1914), un articol lucrat îngrijit și cu surse. L-aș traduce eu, dar datorită implicării în mai multe proiecte nu am timp efectiv și pentru el. Poate vă interesează însă pe dvs. Cu stimă, --Haptokar (discuție) 24 martie 2017 16:07 (EET)

Bună seara. Stau, din păcate, foarte prost cu timpul. Au trecut, spre exemplu, 9 zile de când n-am mai adăugat un rând la acest articol. Subiectul pe care mi l-ați indicat e foarte interesant, iar Antwerpen este orașul meu belgian preferat, dar chiar nu pot. Cine știe, poate vom găsi vreodată puțin timp să-l traducem amândoi? Oricum, felicitări pentru articolele pe care le scrieți! --Nenea hartia (discuție) 24 martie 2017 21:16 (EET)

Elena Groposila[modificare sursă]

For ro & en Elena Groposila

?[modificare sursă]

Bună seara,

În baza a ce ați făcut această modificare ? Numele consemnate în articol sunt cele inițiale.--Accipiter Q. Gentilis(D) 5 mai 2017 21:01 (EEST)

Bună seara,
În limbile slave numele proprii se declină la genitiv-dativ cam așa cum facem noi cu numele fetelor. Spre exemplu „Iuliei”, „Cristinei”, etc, declinări de la „Iulia” sau „Cristina”. O să încerc o struțo-cămilă, ca să mă fac mai bine înțeles. Articolul spune că „pe monument sunt trecute numele lui Józef Dzierża, Wilhelm Goll, etc,” doar că în poloneză se scrie cumva de genul „pe monument sunt trecute numele Józefului, Wilhelmului, etc.” Nu știu cât de clară e explicația mea, dar alta nu-mi vine în cap. Însă aveți spre comparație un articol în poloneză și adaptarea lui corectă în română, de la același autor, UPR. Oricum, felicitări pentru articol! --Nenea hartia (discuție) 5 mai 2017 21:31 (EEST)
M-am gândit la ceva de genul ăsta, dar nu eram sigur, astfel că am preferat să întreb. --Accipiter Q. Gentilis(D) 5 mai 2017 21:34 (EEST) P.S. Din păcate necunoscând poloneza, maghiara sau germana, nu am prea avut cum să găsesc cine știe ce surse despre subiect, atunci când am scris articolul. Erori precum cele corectate de dv. cu siguranță mai sunt în text.
Dacă ați ști câte erori găsesc în articolele scrise în trecut de mine...:( Vorba aceea, doar cine nu muncește nu greșește. Vă mulțumesc și pentru răbdarea de a termina articolul despre Constantin Isopescu-Grecul. Mă bucur că Wikipedia mai propune din când în când și subiecte de calitate, nu doar „Lopată” sau „Optimism”... --Nenea hartia (discuție) 5 mai 2017 21:44 (EEST)
Proiectul săptămânii este un proiect colaborativ, iar interesul proiectului este să ofere o paletă cât mai largă de subiecte, pentru a atrage contributori. Unii vor prefera să se relaxeze poate după scrierea unui articol foarte greu cu o doză de Optimism, alții poate vor dori să dea la Lopată pentru a mai lărgi un pic „terenul” Enciclopediei.
La Isopescu Grecul am avut norocul că altcineva a făcut munca de scriere propriuzisă a articolului, astfel că fost de unde să fie preluat și tradus text.--Accipiter Q. Gentilis(D) 5 mai 2017 21:57 (EEST)

Hugo Descat & Guillaume Saurina[modificare sursă]

Poate primesc un articol de la dvs.? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Stelistdinamovistrapidistpatriotist (discuție • contribuții).

Ar fi nevoie de existența unui articol Tramvaiul din Amsterdam. M-aș chinui să-l traduc, dar nu cunosc terminologia tehnică. Puteți să creați măcar un ciot cu infocaseta și cu rețeaua ca punct de pornire pentru o dezvoltare ulterioară? Mulțumesc anticipat. --Haptokar (discuție) 3 iulie 2017 18:19 (EEST)
Voi încerca zilele acestea. --Nenea hartia (discuție) 3 iulie 2017 19:11 (EEST)
Ciotul e gata. --Nenea hartia (discuție) 4 iulie 2017 23:27 (EEST)
Mulțumesc mult. --Haptokar (discuție) 5 iulie 2017 08:00 (EEST)

Catedrala din Anvers[modificare sursă]

Bună seara. Nu am avut timp să vă răspund. Dacă nu vă place ce am scris, sunteți liber să modificați. Eu îmi mențin punctul de vedere. Cu stimă, Lucian GAVRILA (discuție) 16 august 2017 23:09 (EEST)

Bună ziua. N-am să modific, dar nu e vorba că nu-mi place mie, ci că nu cred că e corect. Am văzut pe pagina dumneavoastră de discuții că nu sunt singurul. Vă mulțumesc oricum pentru răspuns. --Nenea hartia (discuție) 17 august 2017 18:20 (EEST)

Trenuri[modificare sursă]

Intenționez să traduc două articole din domeniul circulației feroviare: fr:Train de voyageurs și fr:Train express. Vă interesează vreunul în mod special pentru a vă lăsa dvs. „onoarea” sau să mă apuc de tradus? --Haptokar (discuție) 7 septembrie 2017 18:55 (EEST)

Vă rog să mă iertați că răspund atât de târziu. Vă mulțumesc pentru întrebare, dar nu, pentru că sunt prins acum cu altceva (din afara Wikipediei). Însă mă bucur că intenționați să le traduceți și vă urez spor! --Nenea hartia (discuție) 8 septembrie 2017 21:02 (EEST)

Rugăminți[modificare sursă]

Bună ziua. Am observat că vă interesează transportul electric urban și am speranța că mă puteți ajuta cu un pic de documentare: caut o sursă de încredere pentru articolul Timiș 2 care să menționeze clar numărul de tramvaie livrate în Sibiu și Brăila, sursa folosită în prezent (un atlas nemțesc) fiind probabil greșită. Bazat pe sursele care nu sunt de încredere (site-uri de pasionați și forumuri) care sunt citate inclusiv la de.wiki, sunt destul de sigur că la Sibiu au fost livrate 4 exemplare (nu știu de ce atlasul menționează 3), iar la Brăila 51 sau 58 (53 fiind numărul de numere de parc distincte folosite, dacă înțeleg eu corect ce traduce Google Translate de la de.wiki). Eu mi-am cam atins limitele de căutat pe Google și sper că poate aveți dvs. acces la alte surse de informații.

Nelegat de cele scrise mai sus, poate vă interesează această discuție despre denumiri de articole despre transport, care ar putea afecta inclusiv Tramvaiul din Antwerpen.--Strainu (دسستي‎)  2 noiembrie 2017 18:59 (EET)

Bună ziua. Iertați-mi întârzierea răspunsului. Nu am surse serioase, și eu mă lovesc de faptul că nu prea există informații. Am preluat totuși rugămintea dumneavoastră ca pe o problemă interesantă de rezolvat și am căutat peste tot, dar am eșuat mizerabil...:) Îmi pare rău. --Nenea hartia (discuție) 4 noiembrie 2017 12:35 (EET)
Nicio problema, era oricum o încercare în disperare de cauză :) O să las așa și dacă mai apare vreo ocazie de informații noi, completez. Mulțumesc! Strainu (دسستي‎)  4 noiembrie 2017 17:13 (EET)

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2017[modificare sursă]

Echipele care au pierdut in optimi dupa ce criterii au ocupat un loc la acest mondial? Eu stiu ca pozitia pe care se situeaza o echipa din optimi este in felul urmator:-dupa diferenta de goluri primite si cele date , apoi daca echipa a ajuns in prelungiri, spre exemplu Japonia si Korea de Sud in optimi au ajuns in prelungiri.Daca te iei dupa locul ocupat in grupa, iar nu-i corect Ungaria si Japonia au terminat pe locul 3, asta ar insemna ca dupa Polonia sa fie 16-Slovenia, 15-Korea de Sud locul 4, apoi 14-Japonia, 13-Ungaria, 12-Germania, si 11-Spania(aici se ia dupa puncte sau golaveraj) locul 3, si 10 Romania si 9 Serbia.Sau locul ocupat se ia dupa puncatjul obtinut in grupa, poate imi spui tu dupa ce criteriu se ia.

Ca de obicei, IHF sunt niște incompetenți care nu și-au actualizat pe propriul site regulamentul de desfășurare a competiției. Totuși, dacă citiți vechiul regulament, capitolul 2, pagina 14, subcapitolul „Determination of places 9-12”, vă puteți face o idee:
a) Number of points gained. România și Serbia au cele mai multe puncte obținute în faza anterioară (faza grupelor), câte 8 fiecare;
b) In case of equal number of points the goal difference in the preliminary round shall decide. Cum Serbia are golaveraj mai bun, se va clasa pe locul 9, iar România pe 10. Urmează Spania și Germania cu câte 7 puncte în faza grupelor, dar Spania are golaveraj mai bun, etc. --Nenea hartia (discuție) 13 decembrie 2017 00:37 (EET)