Foodpanda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Foodpanda
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Germania  Modificați la Wikidata
SediuBerlin
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook

Foodpanda este un serviciu pentru comenzi de mâncare prezent pe piața românească din 2013,[1][2] adus de incubatorul german Rocket Internet[3] și deținut în prezent de compania Delivery Hero.[4] Este cea mai mare platformă de profil din România, colaborând cu peste 500 de restaurante din peste 10 orașe din țară.[1][2] Platforma este momentan activă în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Buzău și Vaslui.[5] Foodpanda are actualmente peste 1000 de restaurante partenere.[5] În luna mai 2021, Glovo a preluat activitățile Foodpanda din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Serbia, respectiv România, ambele aplicații funcționând, totuși, în paralel pentru o perioadă.[6] Începând cu 1 februarie 2022, toate operațiunile Foodpanda din România au fost transferate către aplicația Glovo.[7]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Rezultate financiare[modificare | modificare sursă]

Număr angajați:

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Dorobanțu, Bianca (). „Grupul Delivery Hero, prezent în România prin Foodpanda, cumpără hipMenu”. Forbes România. Accesat în . 
  2. ^ a b c Goagă, Alex (). „Compania din spatele foodpanda achiziționează hipMenu”. Wall-Street. Accesat în . 
  3. ^ Niță, Ioana (). „Rocket Internet aduce în România platforma online foodpanda pentru livrarea de mâncare”. Ziarul Financiar. Accesat în . 
  4. ^ a b Niță, Ioana (). „Germanii de la Delivery Hero devin acționari în cele mai mari trei platforme locale de comenzi online de mâncare”. Ziarul Financiar. Accesat în . 
  5. ^ a b „15% din volumul total al comenzilor plasate pe foodpanda.ro sunt pentru pizza”. Trends HRB. . Accesat în . 
  6. ^ Dobreanu, Ion (). „Glovo cumpără Foodpanda în România și țările din regiune cu 170 de milioane de euro”. Economica.net. Accesat în . 
  7. ^ Costea, Gabriel (). „Foodpanda s-a mutat pe Glovo”. Connect.ro. Accesat în . 
  8. ^ „Foodpanda intră pe segmentul comenzilor corporate”. Wall-Street. . Accesat în . 
  9. ^ a b c „Radu Bălăceanu, managerul de 28 de ani care vrea să ducă foodpanda pe profit din 2016: ce strategie are”. Wall-Street. . Accesat în . 
  10. ^ Niță, Ioana (). „Platforma foodpanda.ro pentru comenzi de mâncare la domiciliu este disponibilă acum și pentru ieșeni”. Ziarul Financiar. Accesat în . 
  11. ^ Niță, Ioana (). „Platforma foodpanda.ro este disponibilă acum și în Timișoara”. Ziarul Financiar. Accesat în . 
  12. ^ Abrihan, Raluca (). „Foodpanda se extinde în Constanța și Brașov”. Forbes România. Accesat în . 
  13. ^ Iacob, Adi (). „Tranzacție de peste 1 miliard de dolari: Grupul care deține Foodpanda vinde o parte din afaceri”. Startup Cafe. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]