Wikipedia:Pagini de șters/Variante de ocolire pe DN6

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Varianta de Ocolire a Municipiului Lugoj, Varianta Ocolitoare a Municipiului Caransebeș, Centura Drobeta-Turnu Severin[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 20 decembrie 2020. Încheierea discuției este preconizată pentru 25 decembrie 2020.


Justificare: Notabilitate discutabilă. Vezi discuțiile preluate de la Cafenea--Strainu (دسستي‎)  20 decembrie 2020 03:33 (EET)

Următoarele 2 mesaje sunt preluate de la Wikipedia:Cafenea.--Strainu (دسستي‎)  20 decembrie 2020 03:35 (EET)

DNVO2T este dezvoltat în cadrul aceluiași proiect cu porțiunea din A7 între Nicolae Bălcescu și Săucești (ca Obiectul 1 și Obiectul 3), și poate fi considerat drum de legătură al autostrăzii cu alte drumuri din preajma Bacăului. Nu văd ce am putea spune despre el separat de A7.
DNCT e o chestie relativ separată, s-ar putea să fie notabil și individual, pentru că conectează mai multe drumuri diferite; celelalte centuri ale orașelor de-a lungul lui DN6, însă, nu (Caransebeș, Lugoj, Severin, Alexandria, Roșiori, Caracal, nici chiar Craiova): ele sunt doar ramificații ale lui DN6 făcute pentru a facilita circulația pe această axă în preajma unor mari orașe. —Andreidiscuție 17 decembrie 2020 16:09 (EET)
DNCT e complet separat de A1 și are șanse să fie prima variantă de ocolire de după 1989 care să devină un inel complet în jurul unui municipiu, dacă va fi licitată și secțiunea vestică. De acord cu @Andrei Stroe, consider că e notabil, chit că ce se execută acum e la standardul anilor 1970. Aș avea totuși altă opinie în legătură cu variantele de ocolire Craiova, Turnu Severin și Suceava, pentru că au indicative de drumuri naționale aparte, DN65F, DNCDTS și DN2P, și din acest motiv aș spune că sunt notabile, mai ales că „sunt subiectul mai multor surse secundare de încredere publicate și independente de subiect” (conform criteriilor). E drept că felul absolut haotic în care CNAIR numerotează drumurile aduce și un argument împotriva opiniei mele: varianta de ocolire a comunei Domașnea are indicativul oficial DNVDO și nu știu cât de notabil e lucrul ăsta. --Nenea hartia (discuție) 17 decembrie 2020 23:08 (EET)
Acum mai mulți ani, am luat o hartă rutieră în mână și, pe criteriul că orice drum care leagă două orașe mari e notabil (așa cum era atunci enunțat la en.wp), am făcut cioturi despre aproape toate drumurile naționale din România, și am produs și imaginile cu indicativele de DN la Commons. În retrospectivă, cred că am sărit puțin peste cal, și poate ar fi fost mai bine să fiu mai reținut, pentru că nu tot ce am făcut atunci are vreo șansă de dezvoltare. Deh, era și înainte de Wikidata și înainte de Wikipedia:Serii de articole... Între timp la en.wp există en:WP:ROADOUTCOMES, iar noi avem Wikipedia:Notabilitate (caracteristici geografice). De exemplu, chiar dacă are indicativ de drum național, DN6A, breteaua care iese din DN6 la Porțile de Fier și duce pe baraj spre Serbia, nu are nicio notabilitate separată: tot ce se poate spune despre el intră la articolul despre baraj și la cel despre DN6. —Andreidiscuție 21 decembrie 2020 10:44 (EET)

Out of records: studiind linkul pus de Andrei mai sus către en:WP:ROADOUTCOMES, am găsit acolo o formulare care ar ajuta mai mult un potențial editor să scrie un articol despre un drum sau obiectiv, care să se fituiască la criteriile de notabilitate. De aceea, propun o mică modificare la Wikipedia:Notabilitate (caracteristici geografice), ilustrată aici (încă nu e inclusă, deoarece i-am dat revert). De acord ? --Accipiter Gentilis Q.(D) 27 decembrie 2020 07:37 (EET) P.S.

Indirect formularea poate ajuta și în ce privește alte tipuri de obiective, zic eu, așa că propun și o a doua variantă, care mi se pare optimă în raport cu prima, aici.--Accipiter Gentilis Q.(D) 27 decembrie 2020 07:57 (EET) P.S. După ce se închide discuția despre variantele ocolitoare, discuția de aici referitoare la modificarea îndrumării poate fi mutată în pagina de discuție de la Wikipedia:Notabilitate (caracteristici geografice).