Wikipedia:Pagini de șters/Ioan C. Luncan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Ioan C. Luncan[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 1 octombrie 2020. Încheierea discuției este preconizată pentru 6 octombrie 2020.


Justificare: Acest articol a fost marcat de NGC 54 în iunie 2020 ca nerespectând politica de notabilitate. Rolul acestei propuneri este să aducă articolul în atenția comunitătii pentru a permite o discuție asupra conținutului său.

  • Dacă sunteți utilizatorul care a marcat articolul, puteți oferi o descriere mai detaliată a problemelor care considerați că trebuie rezolvate.
  • Dacă sunteți autorul articolului, citiți politica și comentariile făcute de utilizatori pentru a înțelege ce probleme are articolul. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol.
  • Ceilalți utilizatori sunt invitați să citească articolul și să ofere sugestii de îmbunătățire sau să-și exprime opinia în conformitate cu indicațiile din antetul paginii.--Mesaj livrat de un robot. 1 octombrie 2020 15:13 (EEST)

Dacă este adevărat că a primit „Ordinul Coroana României în grad de cavaler”, articolul ar putea fi păstrat datorită distincției în cumul cu activitatea destul de fructuoasă. Dacă nu, înclin spre ștergere.

@Accipiter Gentilis Q., Asybaris01: Cum ar putea fi verificată afirmația despre Ordin și ce credeți în general despre subiect? //  Gikü  vorbe  fapte  13 ianuarie 2021 20:09 (EET)

Citez: "Versiunea din 1882 a Ordinului Coroana României cu spade a fost conferită tuturor ofițerilor activi sau în rezervă ai Armatei Române, participanți la luptele din 1916-1917 și 1918-1919". În 1916 omul avea 46 de ani. Cred că era suficient pentru a putea fi un rezervist plasat într-un post administrativ, de exemplu. Deci, de aici nu sunt prea mari speranțe.
Orientativ, aș spune că cineva pasionat, care ar scormoni în ziarele vremii, ar avea ceva șanse să scoată de un articol notabil, ceva de genul paginii Iustin Handrea, poate. Omul a fost autor de manuale școlare și l-am găsit conducând o delegație de institutori pe la 1898, reprezentând pe institutorii din București. A fost, de asemenea, revizor școlar pe 3 județe. Nu era chiar fitecine, deci. Cu toate acestea trebuie umblat, căutat, etc... Din păcate casa lui nu e monument istoric, pentru a pune informațiile despre el, acolo, iar cărțile date ca surse tratează subiectul din perspectivă locală orășenească și nu regională (minim județeană).
În lipsa unor surse care, să fie căutate cu arcanul de cineva pasionat de subiect, nu cred că articolul are vreo șansă. Eu am căutat pe Net ceva rezonabil, dar nu am găsit.--Accipiter Gentilis Q.(D) 14 ianuarie 2021 00:31 (EET)
@Accipiter Gentilis Q.: În articol scrie: „În data de 2 iulie 1904, pentru rezultatele deosebite, i se conferă Ordinul Coroana României în grad de cavaler”. Înseamnă că nu a fost decorat cu Ordinul Coroana României cu spade care era conferită militarilor, ci cu varianta civilă a ordinului conferită pentru cu totul alte merite. --Donarius (discuție) 14 ianuarie 2021 08:39 (EET)

Corect... și la 7 ani nu ar fi putu lupta în Războiul de Independența. Mea culpa ! --Accipiter Gentilis Q.(D) 14 ianuarie 2021 12:45 (EET) P.S. Și doar m-am uitat și pe foto cu decretul/brevetul de decorare...