Sari la conținut

Utilizator:Macreanu Iulian/Groapa mea cu nisip

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  • Element în listă cu puncte

Groapa cu nisip

[modificare | modificare sursă]

Ion Antonescu, Nicolae Arghirescu, Alexandru Averescu, Gheorghe Băgulescu, Grigore Bunescu, Corneliu Calotescu, Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, Alexandru Constantinidi, Dumitru Coroamă, Cleante Davidoglu, Corneliu Dragalina, Ioan Dragalina, Grigore Gafencu, Ermil Gheorghiu, Alexandru Gorsky, Ștefan Holban, Constantin Iancovescu, Grigore Ignat, Gheorghe Ionescu-Sinaia, Radu Korne, Dimitrie Lambru, Aristide Lecca, Gabriel Marinescu, Gheorghe Mărdărescu, Alexandru Mărgineanu, Ion Mihalache, Ludovic Mircescu, Traian Moșoiu, Constantin Pantazi, Emil Pălăngeanu, Constantin Prezan, Nicolae Rădescu, Radu R. Rosetti, Gheorghe Rozin, Nicolae Samsonovici, Constantin Scărișoreanu, Trifon Stoenescu, Dumitru Stratilescu, Nicolae Tonitza, Arthur Văitoianu, Eugen Vârtejanu.

Public domain În conformitate cu prevederile Legii presei din 1862 care reglementa drepturile de proprietate literară, această imagine se află în domeniul public, deoarece a fost publicată înainte de 27 iunie 1923, data ieșirii din vigoare a acestei legi.

Articolul 1 din legea menționată recunoștea explicit și limitativ doar următoarele categorii de opere artistice care erau generatoare de drepturi de „proprietate literară”:

  1. opere literare, opere muzicale și picturi (desene);
  2. reproduceri ale picturilor și desenelor realizate doar prin următoarele mijloace tehnice: gravare și litografiere;
„Art. 1. Autorii de tot felul de scrieri, compozitori de muzică, sau desenatorii, cari vor săpa sau litografia tablourile ori desenurile lor, în tot cursul vieții lor, se vor bucura ca de o proprietate a lor de dritul excluziv de a reproduce și a vinde operile lor în tot Principatul, sau de a trece către alții această proprietate a lor, fiindu-le acest drit recunoscut după legile în ființă.



Nu transferați această imagine la Commons decât după studierea amănunțită a situației drepturilor de autor!

Flag of Romania



Formate portal

[modificare | modificare sursă]
Pentru punctele 2-4 cred că cel mai simplu este să faci la fel ca la articolele de calitate de pe pagina principală. Algoritmul generic ar fi următorul:
Dacă sunt fix 52 de articole și e OK ca articolele să se schimbe toate luni dimineața, puteti folosi {{CURRENTWEEK}} în loc de {{Portal:România în Primul Război Mondial/Articolul săptămânii/Numărul curent}}.




Surse imagini

[modificare | modificare sursă]

Primul razboi

[modificare | modificare sursă]

https://de.wikipedia.org/wiki/Rum%C3%A4nischer_Kriegsschauplatz_%28Erster_Weltkrieg%29

Document utilizat la redactarea articolului

Document utilizat la redactarea articolului - Document utilizat ca sursă la redactarea acestui articol.



XTOOL - [2]




Graficul ....

     Mărime 1 (32,73%)

     Mărime 2 (30,22%)

     Mărime 3i (34,5%)

     Mărime 4 (1,97%)

     Mărime 5 (0,56%)


Grafic cu maărimea ......

     Mărime 1 (45,41%)

     Mărime 2 (29,2%)

     Mărime 3 (17,86%)

     Mărime 4 (1,28%)

     Mărime 5 (2%)

     Mărime 6 (2,19%)

     Mărime 7 (2,03%)

Mărime 1 Mărime 2 Mărime 3
2004-2005 Valoare 1 Valoare 2
2005-2006 - Valoare 1
2006-2008 Valoare 1 Valoare 2
2008-2012 Valoare 1 Valoare 2
2012-2016 Valoare 1 Valoare 2

Marele Cartier General

[modificare | modificare sursă]

col. Gheorghe Slăniceanu col. Constantin Barozzi col. Ștefan Fălcoianu

  • 1872, 20 septembrie/2 octombrie-6/18 octombrie – Au loc „manevrele de toamnă” desfășurate în zona Sabarului cu trupe de tăria unui corp de armată, alcătuit din oastea permanentă și o parte din unitățile armatei teritoriale. Este mobilizat pentru prima dată Marele Cartier General care, în timpul desfășurării manevrelor, funcționează la Jilava, sub conducerea generalului I. Em. Florescu.
  • 1941, 21 iunie – Se mobilizează Marele Cartier General, organizat pe două eșaloane: Eșalonul 1, urmând trupele, a funcționat succesiv la Odobești, Roman, Iași, Chișinău, Tighina. Eșalonul 2 a rămas la București, cu misiunea de a se ocupa de trupele din interior.
  • 1941, 2 august – Marele Cartier General-Eșalonul 2 ia denumirea de Marele Stat Major-Partea Sedentară.
  • 1941, 17 septembrie – Moare, la datorie, șeful Marelui Cartier General, generalul de brigadă Alexandru Ioanițiu. Va fi avansat general de divizie post-mortem.
  • 1941, 22 noiembrie – Potrivit aprobării mareșalului Ion Antonescu, Marele Cartier General ia titulatura de Marele Stat Major General al Armatei (inițiativă de scurtă durată), având în compunere:
-Statul Major al Armatei;
-Statul Major al Aeronauticii;
-Statul Major al Marinei.
  • 1942, 8 august – Este mobilizat Eșalonul 1 al Marelui Cartier General care, de la 20 august 1942, începe să funcționeze la Rostov pe Don. Sub conducerea sa sunt asigurate transportul și intrarea în dispozitiv a trupelor române care afluiau spre front.
  • 1942, 20 octombrie – Eșalonul 1 al Marelui Cartier General se contopește cu Cartierul Grupului de Armate „Mareșal Antonescu”, sub denumirea Marele Cartier General.
  • 1943, 15 ianuarie – Marele Cartier General revine la București. La Rostov pe Don rămâne un detașament de legătură al Marelui Cartier General pe lângă Grupul de Armate „Don”, care a funcționat succesiv la Taganrog, Stalino și Zaporoje. La 22 februarie 1943 revine în țară.
  • 1943, 30 ianuarie – Marele Cartier General se contopește cu Marele Stat Major- Partea Sedentară sub denumirea Marele Stat Major.


În ziua de 14 August 1916, ora 24,00, conform Înaltului Decret nr.2764 dat de FERDINAND I, întreaga armată a României a trecut la executarea mobilizării. Scopul și necesitatea acestei, măsuri de interes vital pentru destinele românilor erau sintetizate de Telegrama Marelui Cartier General nr.2823 din aceeași zi, semnată de Președintele Consiliului de Miniștri și, Ministru de Război, ION I.C. BRĂTIANU, prin care se precizează "Cu onoare se face cunoscut că ne aflăm în stare de războiu cu Austro-Ungaria cu începere din ziua de 14 August ora 9 seara".[1]

Aveți mesaje noi
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Macreanu Iulian. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Nume pagină.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Bună ziua, Macreanu Iulian. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Nume utilizator. zi lună an oră:minute (EET)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Etichetă de avertizare pentru trimitere la subcapitolul unei pagini: Text vizibil

  • ro Limba română
  • fr Limba franceză
  • de Limba germană
  • el Limba greacă
  • la Limba latină
  • ru Limba rusă
  • bg Patriarhia Bulgară, site oficial, [3]
  • bg Mitropolia Doroscol (Silistra), pe site-ul oficial al Patriarhiei Bulgare [4]
  • bg Mitropolia Ruse, site oficial [5]


Referințe și note

[modificare | modificare sursă]
  1. ^ Istoricul Diviziei 1 Infanterie „DACICA”, [1], accesat la 23.06.2013

.