Uccle

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Uccle
Ukkel
—  Comună  —

Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Uccle se află în Belgia
Uccle
Uccle
Uccle (Belgia)
Uccle în Belgia
Coordonate: 50°48′N 4°20′E ({{PAGENAME}}) / 50.800°N 4.333°E

ȚarăBelgia
RegiuneBruxelles Capitală
Numit dupăUkkel[*][[Ukkel (section of Uccle, Belgium)|​]]

Guvernare
 - PrimarBoris Dilliès[*][[Boris Dilliès (politician belgian)|​]] (Mouvement Réformateur[*][[Mouvement Réformateur (political party in French-speaking Belgium)|​]], )

Suprafață[1]
 - Total22,91 km²
Altitudine[2]71 m.d.m.

Populație (2008)
 - Total76.732 locuitori
 - Densitate3.349 loc./km²

Fus orarUTC+1
Cod poștal1180
Prefix telefonic02

Localități înfrățite
 - Neuilly-sur-SeineFranța
 - Cartagina[*]Tunisia

Prezență online
Sit oficial
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Uccle în Regiunea Bruxelles
Uccle în Regiunea Bruxelles
Uccle în Regiunea Bruxelles

Uccle în franceză sau Ukkel în neerlandeză (ambele sunt denumiri oficiale) este una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia. Este situată în partea de sud a aglomerației Bruxelles, și se învecinează cu comunele Bruxelles, Forest, Ixelles, Watermael-Boitsfort din Regiunea Capitalei și cu comunele Linkebeek, Sint-Genesius-Rode și Drogenbos situate în Regiunea Flandra. Uccle este cunoscut pentru cartierele înstărite și spațiile sale verzi.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Comuna Uccle a fost înființată în 1795 în perioada regiumului francez pe teritoriul unui sat înstărit de la sud de Bruxelles, construit în jurul unei abații franciscane. Comuna este sediul administrației juridice a regiunii Bruxelles-ului. Numeroase familii înstărite se instalează aici iar dezvoltarea economică a Bruxelles-ului din secolul al XIX-lea a dus la creșterea demografică a localității. Situată de-a lungul drumului principal spre Charleroi localitatea atrage numeroase femilii înstărite atrase de calmul zonelor verzi.

rezidenți faimoși din Uccle[modificare | modificare sursă]

Orașe înfrățite[modificare | modificare sursă]


  1. ^ Totale oppervlakte volgens het Kadasterregister, België, gewesten en provincies (în neerlandeză),Algemene Directie Statistiek[*][[Algemene Directie Statistiek (Belgium's principal government institution in charge of statistics and census data)|​]] 
  2. ^ GeoNames, accesat în