Superman

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Superman
Superman204.jpg
O imagine cu Superman, unul din primii supereroi din benzile desenate.
Informații despre publicare
Publicat deDC Comics
Creat deJerry Siegel și Joe Shuster
Informații despre personaj
Nume adevăratClark Kent, Kal-el
OrigineaKrypton
AliațiSupergirl
Liga Dreptății
<
ParteneriBatman , Martian Manhunter
Numit șiClark Joseph Kent, Omul de Oțel, Kal-El
„The Mad Scientist” („Savantul nebun”), primul din scurtmetrajele animate tehnicolor Superman, lansat de Paramount Pictures, 26 septembrie 1941.

Superman este un personaj fictiv considerat cel mai influent și popular supererou apărut în cadrul benzilor desenate produse de DC Comics. Superman a fost creat de artistul canadian Joe Schuster și de scriitorul american Jerry Siegel în anul 1932. Valoroasa revista de benzi desenate "Action Comics" datează din anul 1938 și i-a aparținut unui băiețel care a cumpărat-o, la acea vreme, cu doar 35 de cenți. Publicația este considerată cea mai valoroasă revistă de benzi desenate din lume. Superman a apărut în cinci filme: Superman I, Superman II, Superman III, Superman IV The Quest for Peace și Superman Returns, în toate luptându-se cu Lex Luthor. A fost ucis de Doomsday , salvând întreaga planetă. De asemenea, este un personaj important din serialul de animație Liga Dreptății.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Superman s-a născut pe planeta Krypton, din părinți pământeni, primind numele de Kal-El. Odată întors pe Terra, datorită puterilor sale extraordinare a ajuns să apere orașul Metropolis, din Statele Unite ale Americii. În timpul liber, Superman este reporter la cotidianul Daily Planet, ascuzându-și adevărata identitate sub numele de Clark Kent. Supergirl, o altă supereroină din universul DC Comics, este verișoara lui Superman.

Abilități[modificare | modificare sursă]

Superman are o gamă variată de superputeri. El posedă superforță (forța sa este mai mare decât cea a unui buldozer),poate opri cu mâinile goale un proiectil de tun,etc. Mai mult decât atât, el poate topi obiecte doar cu privirea sa cu raze x. Se poate deplasa cu ușurință prin aer, la viteze foarte mari, iar superauzul său îl ajută adesea. Singura slăbiciune a lui Superman, este kriptonita, o piatră rară provenită de pe planeta sa natală.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]