Protestele din urma crizei economice din Islanda din 2009

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Revoluția islandeză din 2009)
Jump to navigation Jump to search

Revoluția islandeză din 2009-2011, Revoluția din Bucătărie sau Protestele islandeze împotriva crizei financiare reprezintă o serie de protese din Islanda în care mii de oameni au manifestat în fața Parlamentului (Althing) din Reykjavik. Ca urmare a acestor proteste marile bănci au fost naționalizate, s-a decis să nu se plătească datoria creată în Marea Britanie și Olanda din cauza politicii lor financiare rău intenționate și s-a creat un grup apolitic din oamenii de pe stradă pentru a rescrie Constituția țării. Constituția a fost scrisă on-line de un grup de civil din „stradă” , alți oameni putând pune întrebări sau sugera propuneri.

Geir Harde[modificare | modificare sursă]

Ca urmare a acestei revoluții pentru prima oară este judecat primul-ministrul unei țări pentru modul în care a gestionat criza economică.[1] Geir Haarde afirmă că este nevinovat și că totul este o "comandă politică". Haarde mai promite de asemenea că se va răzbuna în cadrul procesului.

Galerie de imagini[modificare | modificare sursă]

Teoria conspirației[modificare | modificare sursă]

Există o teorie a conspirației conform căreia mass-media internațională aservită ocultei mondiale nu a prezentat publicului informații despre această revoluție periculoasă planului Noii Ordini Mondiale.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]