Proiectul Blue Beam

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru studiul OZN-urilor vezi „Proiectul Blue Book
A Doua Venire a lui Iisus Hristos (en.)

Proiectul Blue Beam este o teorie a conspirației propusă de Serge Monast[1] care susține că NASA împreună cu Națiunile Unite încercă să implementeze pe scară globală religia New Age (cu Antihristul la conducere și să înceapă astfel o Noua Ordine Mondială) prin intermediul unei simulări tehnologice 3D a celei de a doua veniri a lui Iisus Hristos[2][3].

Aceste acuzații au apărut într-o prezentare audio din 1994 realizată de jurnalistul, transformat într-un teoretician al conspirației, Serge Monast (1945-1996) și publicată ulterior în cartea sa „Proiectul Blue Beam (NASA)”. Susținătorii acestei teoriei susțin că Monast și un alt ziarist, care au murit amândoi de atacuri de cord în 1996, au fost, de fapt, asasinați. În plus, guvernul canadian ar fi răpit fiica lui Monast într-un efort de descurajare a investigării proiectului Blue Beam[4].

Proiectul trebuia, aparent, să fie pus în aplicare în 1983[5], dar a fost amânat, la fel și în 1995 și apoi în 1996[6]. Monast era sigur că proiectului Blue Beam va fi dus la îndeplinire până în anul 2000[7].

Teoria[modificare | modificare sursă]

Tactical High Energy Laser sau THEL - Sistem militar american de proiectare cu laser a unor repere false

Conform teoriei planul ar fi aplicat în patru pași.

Primii trei pași[modificare | modificare sursă]

Prima dată se vor modifica toate cunoștințe arheologice. Acest lucru va fi realizat prin producerea unor false cutremure[8][9] în locații precise din jurul planetei. În aceste locații se vor „descoperi” artefacte false[10][11] care vor duce toți oamenii în eroare în privința doctrinelor religioase fundamentale. Al doilea pas constă într-un „spectacol” pe cer pe toata planeta realizat prin proiecții tridimensionale bazate pe laser[12][13][14]. Vor apărea multe divinități care vor vorbi în toate limbile. La sfârșitul spectacolului de lumini, proiecțiile lui Iisus, Buddha, Mohamed, Krishna etc. se vor uni într-o singură imagine, falsul Salvator universal, Anticristul, care va spune că textele religioase sunt false și că religiile sunt responsabile pentru tot răul de pe Pământ. Se pare că oamenii vor crede că această imagine este zeul lor. Dovada posibilității acestui lucru este un presupus plan de proiectare a feței lui Allah peste Bagdad[15][16][17][18], în 1991, prin care americanii îndemnau pe irakieni să-l răstoarne pe Saddam Hussein. Acest spectacol de lumini, spune autorul, este văzut ocazional și acum, cu referire la obiectele zburătoare neidentificate. Al treilea pas implică proiectarea unor unde radio joase care vor face pe oameni să creadă că zeul lor le vorbește telepatic.

Al patrulea pas[modificare | modificare sursă]

Al patrulea pas are trei părți:

 1. umanitatea trebuie făcută să creadă că o invazie extraterestră este iminentă în fiecare oraș mare
 2. creștinii să creadă că „Răpirea la Ceruri” a început
 3. utilizarea tehnologiilor de transmitere a undelor generatoare de gânduri prin rețelele de fibre optice, cabluri de televiziune, linii telefonice care vor pătrunde în orice echipament electronic și electrocasnic, care vor avea un micro-cip special instalat în prealabil[19][20].

Scopul este ca omenirea să ajungă într-o stare de haos astfel încât oamenii să fie dispuși în cele din urmă - poate chiar disperați - să accepte Noua Ordine Mondială.

Critica[modificare | modificare sursă]

Proiectul Blue Beam are toate semnele obișnuite ale unei teorii a conspirației:[21][22][23][24]

 • Încearcă să încadreze evenimentele care deja s-au întâmplat și se întâmplă în cadrul predicției sale.
 • Această teorie arată o lipsă de înțelegere a psihologiei celor care nu sunt paranoici[25].
 • Jonglează cu teama de o tehnologie avansată pe care cei mai mulți oameni, inclusiv autorul teoriei, nu o înțeleg.

Teoria în sine adună împreună teorii mai vechi ale conspirației suficient ca să câștige o mică atenție pe viitor din partea teoreticienilor, pe baza unei paranoia, și progresând spre planuri tehnologice neverosimile cu motivații care literalmente nu au niciun sens.

Moartea autorului acestei teorii la 51 de ani, din cauza unui atac de cord, a făcut posibilă o eventuală răspândire a acestei teorii.

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Project Blue Beam Arhivat în , la Wayback Machine., traducerea în română a textului original publicat de Serge Monast în 1994
 2. ^ Steve Collins - NEW TECHNOLOGY REVEALS HOW THE ANTICHRIST MIGHT DO “LYING WONDERS” Arhivat în , la Wayback Machine.
 3. ^ „False Second Coming - Project Blue Beam”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |arhivat= ignorat (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |urlarhivă= și |archive-url= (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |deadurl= și |dead-url= (ajutor)
 4. ^ Project Blue Beam (Educate-Yourself)
 5. ^ Proiectul Blue Beam de la NASA (International Free Press, Canada)
 6. ^ Proiectul Blue Beam (Contact, April 1996)
 7. ^ Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. (transcrierea benzii audio)
 8. ^ Artificial earthquake can be created with directing solar flares along a fault line and triggering the even with a series of programmed neutron bombs Arhivat în , la Wayback Machine., India Daily Technology Team, Adus la 28 septembrie 2006
 9. ^ S. Rajasekarana; Vasuki Lathab; S. C. Lee - Generation of artificial earthquake
 10. ^ Archeologists: Amos Kloner
 11. ^ „Mormântul lui Iisus a fost redescoperit de profesorul de arheologie israelian Amos Kloner”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |arhivat= ignorat (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |urlarhivă= și |archive-url= (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |deadurl= și |dead-url= (ajutor)
 12. ^ Mobile Tactical High Energy Laser
 13. ^ MTHEL - Mobile Tactical High Energy Laser
 14. ^ Not-So-Dormant Mobile Tactical High Energy Laser Still Delivers
 15. ^ David Hamling - Good Lord! What in heaven's name is that?, The Guardian, Londra
 16. ^ Arme secrete: Arhivat în , la Wayback Machine. Armata americană testează laserul de mare energie, la Shadow Research. Adus la 6 noiembrie 2002. Accesat la 9 septembrie 2009
 17. ^ Context of '1994: US Air Force Launches Top-Secret ‘Holographic Projector’ Research Program' Arhivat în , la Wayback Machine. la History Commons
 18. ^ „Holograme - Sclipiri - Blue Beam”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |arhivat= ignorat (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |urlarhivă= și |archive-url= (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |deadurl= și |dead-url= (ajutor)
 19. ^ Is the Government using radio waves for mind control?
 20. ^ The State of Unclassified and Commercial Technology Capable of Some Electronic Assault Effects
 21. ^ Norio Hayakawa - UFOs,The Grand Deception and the Coming New World Order, 1995
 22. ^ „Is Project Bluebeam the Grand Deception?”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |arhivat= ignorat (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |urlarhivă= și |archive-url= (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |deadurl= și |dead-url= (ajutor)
 23. ^ Project Bluebeam from Google
 24. ^ Is Project Bluebeam the Grand Deception?
 25. ^ Good Lord! What in heaven's name is that? (David Hamling, Sydney Morning Herald, 5 februarie 2000) Acest articol este despre ridiculizarea prostiei celor care în prealabil ar încerca un astfel de plan ridicol. Dar cumva aceasta a devenit un plan favorit special al teoreticienilor conspirației, care par să ignore că oamenii normal nu sunt într-atât de proști să creadă că astfel de lucruri pot funcționa.

Legături externe[modificare | modificare sursă]