Serge Monast

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Serge Monast
Date personale
Născut1945[1] Modificați la Wikidata
Montréal, Canada Modificați la Wikidata
Decedat (51 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Montréal, Canada Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Canada (Pantone).svg Canada Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist
poet
eseist[*] Modificați la Wikidata

Serge Monast (n. 1945 - d. 5 decembrie 1996) este un jurnalist de investigații din Quebec, poet, eseist și teoretician al teoriei conspirației. Este cel mai cunoscut pentru Proiectul Blue Beam (NASA). Lucrările sale privind teoria conspirației masonice și Noua Ordine Mondială sunt încă populare în rândul entuziaștilor și teoreticienilor conspirației din toată lumea.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Între anii 1970 și 1980, Monast a fost un jurnalist, poet și eseist. El a fost un membru activ al Parti Crédit social din Canada.

La începutul anilor 1990 a început să scrie pe tema Noua Ordine Mondială și conspirații organizate de societăți secrete, fiind influențat foare mult de lucrările lui William Guy Carr.

El a fondat AIPL - l' Agence Internationale de Presse libre, unde a publicat cele mai multe din lucrările sale asupra acestor teme, realizând și o emisiune de televiziune Ésotérisme Expérimental cu ufologul Richard Glenn, în care și-a avertizat publicul în repetate rânduri despre pericolele guvernului mondial[2].

În 1994, el a publicat Proiectul Blue Beam (NASA), în care își detaliază ipoteza conform căreia NASA, cu ajutorul Organizației Națiunilor Unite, încercă să pună în aplicare o nouă religie mondială New Age cu Antihristul la conducere și să înceapă astfel o Noua Ordine Mondială prin intermediul unei a doua veniri a lui Hristos simulată tehnologic. El a prezentat mai multe discuții pe acest subiect[3].

În 1995, el a publicat lucrarea sa cea mai detaliată, Les Protocoles de Toronto (6. 6. 6), inspirată de Protocoalele Înțelepților Sionului, în care el a descris un grup masonic numit 6. 6. 6, care va iniția, în douăzeci de ani, o Nouă Ordine Mondială care va controla mintea fiecărui om.

În 1995 și 1996, Monast a pretins că este vânat de autorități și de poliție pentru implicarea sa în publicarea de informații interzise. A murit de un atac de cord în casa lui din decembrie 1996, în vârstă de 51 de ani, a doua zi după ce a fost arestat și a petrecut o noapte în închisoare[4]. Susținătorii lui susțin că moartea sa a fost suspicioasă, sugerând că a fost asasinat cu arme psihotronice, pentru a împiedica continuarea investigațiilor sale[5], și că, personajul interpretat de Mel Gibson în filmul din 1997 Teoria conspirației a fost realizat după viața lui Monast.

Copii după lucrările sale încă circula pe internet, și au influențat mai târziu pe unii teoreticieni ai conspirației cum ar fi predicatorul evanghelic american Texe Marrs. Unele dintre lucrările sale au fost relansate de către editorul francez și teoretician al conspirației Delacroix Jacques[6].

Publicații[modificare | modificare sursă]

 • Testament contre hier et demain. Manifeste de l'amour d'ici, self-published, 1973.
 • Jean Hébert, Chartierville, self-published, 1974.
 • Jos Violon: Essai d'investigation littéraire sur le comportement du Québécois, self-published, 1975, 1977.
 • (with Colette Carisse, Aimé Lebeau and Lise Parent) La famille: mythe et réalité québécoise, "Rapport présenté au Conseil des affaires sociales et de la famille", vol. 1, Conseil des affaires sociales et de la famille, 1974, 1976.
 • L'Habitant, Éditions de l'Aube, 1979.
 • L'Aube des brasiers nocturnes. Essai sur l'amour, Éditions de l'Aube, 1980.
 • Cris intimes: poésie, Éditions de l'Aube, 1980.
 • La Création irrécupérable: essai, Éditions de l'Aube, 1981.
 • Méditations sur les dix commandements de Dieu, Éditions de l'Aube, 1983.
 • La médaille de saint Benoît ou La croix de saint Benoît, Courrier de Saint Joseph, 1984?.
 • Il est minuit moins quinze secondes à Ottawa: de l'impossible dualité canadienne à l'éclatement d'une Guerre civile, dossier d'enquête journalistique, La Presse Libre Nord-Américaine, 1992.
 • "Présentation" de René Bergeron, Le corps mystique de l'antéchrist, Montréal, Presse libre nord-américaine, "Dossiers chocs", 1993 (reprint of 1941 book)
 • Le gouvernement mondial de l'Antéchrist, journalisme d'enquête international, "La conspiration mondiale des Illuminatis", vol. 1, Éditions de la Presse libre, 1994.
 • The United Nations concentration camps program in America, "Coup d'État and war preparations in America", book 1, Presse libre nord-américaine, 1994.
 • Vaccins, médecine militaire expérimentale, cristaux liquide, dossier d'enquête journalistique - CIA, Presse libre nord-américaine, 1994.
 • Project Blue Beam (NASA), Presse libre nord-américaine [1994].
 • Le Protocole de Toronto (6.6.6.). Québec année zéro, International free press agency, 1995.
 • Le Contrôle total 666, Cahier d'Ouranos hors série, coll. "Enquêtes-Études-Réflexions" by Commission d'Études Ouranos.
 • Dévoilement du complot relatif au plan du chaos et de marquage de l´Humanité, Éditions Delacroix.
 • Le Complot des Nations Unies contre la Chrétienté, Éditions Rinf, 1995.

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b Serge Monast, Autoritatea BnF, accesat în  
 2. ^ Serge Monast - Ésotérisme Expérimental
 3. ^ NASA's Project Blue Beam transcrierea benzii audio, 1994
 4. ^ W. B. Howard - Despatch vol. IX, nr.1
 5. ^ Jacques Delacroix, Naufrage d’un système, Éditions Delacroix; reprinted in L.I.E.S.I. 2003, page 70. "Au mois de décembre 1996, à Montréal, Serge Monast, de l’Agence Internationale de la Presse Libre, dont les activités étaient uniquement axées sur le journalisme d’enquête internationale aux niveaux économique, politique, militaire et médical, dévoilait des informations si stupéfiantes qu’elles lui coûtèrent la vie. Neuf ans après, ses informations se confirment les unes après les autres. Il est vrai qu’il était informé par des politiciens repentis, des agents des services secrets écœurés ; il recevait également des documents classifiés, ultra confidentiels, souvent anonymement ou transmis par des confrères situés aux quatre coins du monde." (rough translation: "In Decembrie 1996, la Montreal, Serge Monast de la International Free Press Agency, ale cărui activități erau în exclusivitate dedicate investigarii jurnalistice a informațiilor economice, politice, militare medicale, a revelat informatii atât de uluitoare încât l-a costat viața. La nouă ani de atunci teoriile lui sunt, una după alta, confirmate. E un fapt verificat că era informat de politicieni plini de remuscări de agenți secreți revoltatați; că primea documente secrete clasificate, ultraconfidențiale, adesori anonime sau transmise de către colegi din cele patru colțuri ale lumii.")
 6. ^ Monast (Éditions Delacroix)

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

 • Pierre-André Taguieff, La Foire aux illuminés : Ésotérisme, théorie du complot, extrémisme, Paris, Mille et une nuits, 2005.
 • Pierre-André Taguieff, L'imaginaire du complot mondial : Aspects d'un mythe moderne, Paris, Mille et une nuits, 2006.