Paul Wight

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Paul Wight
Paul Wight in Afghanistan.jpg
Wrestler profesionist
Nume real Paul Wight Statele Unite
Nume în ring Gigantul,cel mai cunoscut nume al său Big Show
Înălțime oficială 7 ft 0 in(216cm)
Greutate oficială 441lb(200 kg)
Data nașterii 8 februarie 1972
Locul nașterii Texas, America de Sud


Debut 22 octombrie 1995


Paul Randall Wight, Jr. (n. 8 februarie 1972) este un actor și wrestler american care activează în brandul SmackDown! al WWE.El a mai activat și în WCW în perioada 1995-1999.

WCW/World Championship Wrestling[modificare | modificare sursă]

A debutat în WCW la The Great American Bash în anul 1995 sub numele de The Giant.La 23 de ani câștigă Centura Mondială La Categoria Grea WCW fiind cel mai tânăr campion din istorie al acestei companii.

WWE/World Wrestling Entertaiment[modificare | modificare sursă]

A debutat în WWE în anul 1999 ca un membru al echipei lui Vince McMahon,Corporația.Tot în 1999 a câștigat și titlul WWE. În anul 2001 el reușește să câștige titlul Hardcore pe care l-a deținut de 3 ori. La Survivor Series 2002 îl învinge pe Brock Lesnar pentru titlul WWE,devenind pentru a 2-a oară campion WWE.La No Mercy îl învinge pe Eddie Guerrero pentru titlul Statelor Unite,Big Show pierde titlul la WrestleMania 20 în fața lui John Cena. În perioada 2004-2005 face echipă cu Kane,alături de el câștigă titlurile la echipe. În 2006 el este mutat în ECW în urma Draftului,aici el câștigă titlul Mondial ECW. În perioada 2008-2009 Big Show activează în SmackDown! dar nu se remarcă,în această perioadă nu câștigă niciun titlu. În perioada 2009-2010 Big Show activează în Raw și câștigă titlurile unificate la echipe prima oară cu Chris Jericho și apoi cu The Miz. În 2010 a fost mutat din nou în SmackDown! unde se realiază cu Kane.Câștigă din nou centurile la echipe de la Nucleu. În 2011 a fost mutat în Raw și pierde titlurile la echipe în favoarea lui David Otunga și Michael McGillicutty.La TLC 2011 el câștigă titlul Mondial La Categoria Grea pe care îl deține numai 53 de secunde,fiind atacat de Mark Henry iar Daniel Bryan încasând valiza Money in The Bank pe Big Show și devenind noul campion Mondial La Categoria Grea.Pe 16 decembrie 2011,Big Show face echipa cu John Cena și CM Punk împotriva lui Mark Henry, The Miz și Alberto del Rio.Echipa lui Big Show câștigă,printr-un K.O. dat de Big Show lui Mark(fără să vadă arbitrul)urmat de un Attitude Adjustement dat de John Cena.La Wrestlemania 28 Big Show câștigă titlul Intercontinental de la Cody Rhodes,dar pierde titlul la Extreme Rules în fața lui Cody Rhodes.După ce pierde titlul Big Show face mișto de vocea lui John Laurinatis și este concediat.Sâmbătă înainte de Over The Limit Big Show și John Laurinatis au făcut o înțelegere și aceea că dacă Big Show intervine în favoarea lui John Laurinatis în meciul acestuia în fața lui John Cena,Big Show va primi un contract nou și mult mai bun decât cel vechi.Big Show intervine în meci în favoarea lui John Laurinatis și începe un feud cu John Cena.La No Way Out Big Show se înfruntă cu Cena într-un meci Steel Cage în care Cena câștigă.La Hell in a Cell îl bate pe Sheamus și devine campion mondial,însă pierde centura peste câteva luni în fața lui Alberto Del Rio.În 2013,la Royal Rumble are un meci cu Del Rio,de tip Last Man Standing(Ultimul om care rămâne în picioare) unde îi face un chokeslam printr-o masă lui Del Rio,dar totuși nu câștigă.După mai multe faze,în cele din urmă,Ricardo Rodriguez îi lipește picioarele cu scotch de corzi.Nu își eliberează picioarele și pierde.Nervos,cheamă niște oficiali să îl dezlege de corzi.Vin arbitrii și oficiali și înlătură scotch-ul.S-ar putea cât de curând să mai lupte pentru centură.

Manevre de Final[modificare | modificare sursă]

 • Chokeslam
 • WMD(Arma de distrugere în masă,knockout punch)

Manageri[modificare | modificare sursă]

Porecle[modificare | modificare sursă]

 • Cel mai mare atlet al lumii

Palmares în WCW[modificare | modificare sursă]

The Big Show as WWE Intercontinental Champion in April 2012.

Palmares în WWE[modificare | modificare sursă]

 • Titlul WWE(de 2 ori)
 • Titlul Mondial La Categoria Grea(de două ori(o dată în prezent-2012),dintre care o dată a fost cea mai scurtă domnie din istoria WWE)
 • Titlul Mondial ECW(o dată)
 • Titlul Intercontinental(o dată)
 • Titltul Statelor Unite(o dată)
 • Titlul Hardcore(de 3 ori)
 • Centurile Mondiale La Echipe de 5 ori,cu Undertaker(2),cu Kane(1),cu Chris Jericho(1),cu The Miz(1)
 • Centurile WWE la Echipe de 3 ori,cu Kane(1),cu Chris Jericho(1),cu The Miz(1)