Brock Lesnar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Brock Edward Lesnar
Biografie
Brock Lesnar Apr 2012.jpg
Nume în ring Brock Lesnar
Înălțime oficială 1,91 cm
Greutate oficială 140 kg
Data nașterii 12 iulie, 1977
Locul nașterii Statele Unite Statele Unite, Webster, Dakota de Sud
Reședință Alexandria, Minnesota
Debut Martie, 2000

Brock Edward Lesnar (n. 12 iulie 1977) este un sportiv american, cunoscut mai ales pentru cariera sa ca wrestler în promoția World Wrestling Entertainment. Actualmente practică wrestling în WWE și este fostul campionul la categoria grea din UFC (Ultimate Fighting Championship).

La un Raw Brock Lesnar a semnat un contract pentru a se bate cu Seth Rollins la Battleground pentru titlul mondial WWE.Paul Heyman,managerul lui Lesnar l-a văzut pe Seth Rollins cu o bâtă(acesta fiind planul lui Kane).Seth Rollins fuge,iar Kane primește un F5 de la Lesnar.Kane pune piciorul pe scara de oțel.„Bestia“ Lesnar a luat altă scară de oțel pe care o aruncă pe piciorul lui Kane.

Începutul carierei[modificare | modificare sursă]

Brock Lesnar s-a născut în Webster, Dakota de Sud. El a fost la Colegiul Webster, unde a deținut un record în wrestling 33 victorii, nici un egal și nici o înfrângere în anii de senior. Lesnar a fost la Universitatea din Minnesota, unde s-a luptat wrestling în anii de junior și senior în colegiu. Lesnar a câștigat 2000 NCAA wrestling championship la categoria grea, după ce în 1999, a luat locul doi. El a jucat la Minnesota Golden Gophers, Lesnar a luptat în wrestling la Bismarck State College în Bismarck, Dakota de Sud. Lesnar a terminat cariera de amator cu palmaresul de 2 ori NJCAA All-American, 1998 NJCAA Heavyweight Champion, de 2 ori NCAA All-American, de 2 ori Big Ten Conference Champion și 2000 NCAA Heavyweight Chamipion, cu un de 106-5 overall în 4 ani în colegiu.

Pregătirea și debutul în wrestling (2000-2002)[modificare | modificare sursă]

În 2000, după ce a terminat colegiul, a semnat un contract cu WWE. El s-a luptat în OVW (Ohio Valley Wrestling). El a format o echipă cu partenerul său de la colegiul Shelton Benjamin. Lesnar și Benjamin au câștigat împreună centura OVW Tag Team Championship de 3 ori. El a luptat în meciuri umbră.

Lesnar a debutat în WWF television în 18 martie, 2002 într-un episod RAW, noaptea înainte de Wrestlemania X8, unde el i-a atacat pe Al Snow, Maven și Spike Dudley. El a fost însoțit de Paul Heyman, unde Heyman îi dădea instrucțiuni lui Lesnar. La brand extensions, el a fost introdus în WWF, transferat în RAW. După aceea, Heyman a confirmat că Lesnar este poreclit ,,The Next Big Thing. Brock a început un feud cu Hardy Boyz. Lesnar și Jeff Hardy s-au luptat la Backlash, unde Lesnar a ieșit învingător în primul său meci televizat oficial. El a câștigat meciul prin knockout. Noaptea următoare la RAW, Lesnar s-a confruntat cu Matt Hardy, unde Lesnar a câștigat. La Judgment Day, Lesnar a făcut echipă cu Paul Heyman, unde i-au învins pe Hardy Boyz.

Statusul în Main Event (2002-2003)[modificare | modificare sursă]

În iunie 2002, Lesnar a câștigat competiția King of the Ring, unde l-a învins pe Rob Van Dam în finală. În 22 iulie, el a fost transferat în Smackdown!. După un feud cu Hollywood Hulk Hogan în august 2002, Lesnar a început un feud cu campionul Undisputed, The Rock. La Main Event-ul de la Summerslam, Lesnar l-a învins pe The Rock, devenind camionul WWE Undisputed. La victoria sa la 25 de ani, devenea cel mai tânăr campion WWE din istorie (recordul a rămas și astăzi). Cu centura WWE Undisputed, Generalul Manager RAW, Eric Bischoff a declarat că Lesnar se va întoarce noaptea următoare la RAW. Generalul Manager Smackdown!, Stephanie McMahon a anunțat că, contractul lui Lesnar nu va fi anulat, doar dacă își apăra titlul la Smackdown!, forțându-l pe Eric Biscoff, să stabilească o nouă centură pentru RAW. Cu noua World Heavyweight Championship în brand-ul RAW, centura WWE Undisputed a trecut la numele simplu de centura WWE.

Lesnar a început un feud cu Undertaker, cei doi aveau să se confrunte la Unforgiven. La Unforgiven, Lesnar l-a învins pe Undertaker prin dublă-descalificare. Luna următoare, la No Mercy, Lesnar avea din nou să se confrunte cu Undertaker, de data asta într-un meci Hell in a Cell. Lesnar i-a rupt mâna lui Undertaker, iar Lesnar l-a învins în acea seară pe Undertaker. Într-un meci împotriva lui Undertaker, Lesnar a reușit să întoarcă manevra Tombstone Piledriver, într-un F-5, manevra de final a lui Lesnar. După șase zile de la Hell in a Cell, Lesnar și-a păstrat titlul într-un meci cu Handicap cu Heyman, la pay-per-view-ul Rebellion, împotriva lui Edge.

Următorul oponent al lui Lesnar a fost Big Show. Heyman era convins că Lesnar nu va câștiga meciul. Lesnar s-a luptat cu Big Show la Survivor Series, unde Big Show a ieșit învingător. Într-un meci cu Big Show, Lesnar a pus 220 kilograme în spate într-un F-5,manevra sa de final, iar până la urmă Big Show a câștigat. Heyman a declarat că nu va mai fi o revanșă. La Royal Rumble 2003, Lesnar l-a învins pe Big Show, și și-a recăpătat centura. Lesnar a intrat în acea seară ca #29, unde a câștigat rumbel-ul, eliminând-ul ultimul pe Undertaker.

După ce a câștigat centura la Royal Rumble, a început un feud cu campionul WWE, Kurt Angle. Lesnar a format echipă cu Heyman, împotriva echipei lui Kurt Angle (Shelton Benjamin și Charlie Haas) unde Lesnar și Heyman au câștigat. La Wrestlemania XIX, Lesnar l-a învins pe Kurt Angle, devenind campionul WWE. După acea Angle l-a felicitat pe Lesnar.

După aceea Lesnar avea să-i încheie cariera lui John Cena. Cena a primit un meci pentru titlu la Backlash, unde Lesnar și-a păstrat titlul. După Backlash, Big Show l-a accidentat pe Rey Mysterio pe stradă. Lesnar s-a confruntat din nou cu Big Show, într-un meci pe stradă la Judgment Day. Lesnar a câștigat și a fost salvat de Rey Mysterio de o macara, condusă de Big Show. Rivalitatea a continuat la Smackdown!, unde Lesnar l-a pus într-un Superplex pe Big Show, iar ringul a picat. La Vengeance, Lesnar și-a pierdut titlul în fața lui Kurt Angle într-un meci fără descalificări, Triple Threat Match unde a fost inclus și Big Show. La Summerslam, Lesnar s-a confruntat cu Kurt Angle, dar Angle a câștigat după un Ankle Lock. La Smackdown!, Lesnar l-a învins pe Kurt Angle într-un meci Iron Man, care decidea cel mai bun om din Smackdown! din istorie. După aceea, Lesnar și-a recuperat titlul într-un meci cu Angle, devenind de 3 ori campion WWE. La No Mercy, Lesnar l-a învins pe Undertaker într-un Biker Chain Match. Heyman a devenit Generalul Manager Smackdown! și a format echipă Lesnar cu Big Show, Matt Morgan, A-Train și Nathan Jones pentru Survivor Series. După aceea Chris Benoit devine al doilea om care îl învinge pe Lesnar.

Feudul cu Goldberg și plecarea din WWE (2003-2004)[modificare | modificare sursă]

La Survivor Series, Lesnar l-a întâlnit pe Goldberg din brandul RAW. Lesnar a început un feud cu Hardcore Holly. Lesnar l-a învins într-un meci pe Holly. La Royal Rumble din 2004, Lesnar i-a făcut un F-5 lui Goldberg, iar după aceea Goldberg a fost eliminat. În februarie, Lesnar l-a întâlnit pe Eddie Guerrero la No Way Out. În timpul meciului Goldberg a intervenit și Eddie Guerrero i-a făcut un Frog Splash, iar după aceea pinul. La Wrestlemania XX, pe Madison Square Garden, Lesnar a pierdut meciul cu Goldberg, unde arbitrul era Stone Cold Steve Austin. După aceea Lesnar și-a reziliat contractul cu WWE, și s-a apucat de o carieră de fotbalist american în National Football League.

National Football League (2004-2005)[modificare | modificare sursă]

După Wrestlemania XX, Lesnar s-a apucat de fotbal american în National Football League, unde a jucat la Minnesota Vikings, pe postul de fundaș. El a jucat cu Kansas City Chiefs pentru un sack quarterback cu Damon Huard. După ce a jucat un pre sezon, Lesnar a fost chemat în NFL Europa pentru a reprezenta Vikingii. El a fost prezent doar la antrenamentele echipei nu și la meciurile oficiale din NFL.

New Japan Pro Wrestling (2005-2006)[modificare | modificare sursă]

În 8 octombrie, 2005, Lesnar a câștigat centura IWGP Heavyweight într-un meci three-way la New Japan Pro Wrestling, show ținut în Tokyo, unde în meci au fost și Kazuyuki Fujita și Masahiro Chono. A câștigat meciul după ce i-a făcut un F-5 lui Masahiro Chono. Lesnar este unul dintre puținii wrestleri care au câștigat acest titlu.

În 6 decembrie, Lesnar a continuat să lucreze cu NJPW. Lesnar a câștigat 2 meciuri non-title cu Manabu Nakanishi și Yuji Nagata. Lesnar și-a apărat titlul în 4 ianuarie, 2006 împotriva unui fost campion IWGP, Shinsuke Nakamura. Lesnar și-a apărat din nou titlul împotriva câștigătorului New Japan Cup, Giant Bernard, în 3 mai, 2006 în Fukuoka. Acesta a fost primul meci american vs. american, meci pentru titlu în NJPW în afară de cel dintre Vader vs. Stan Hansen în 1990. Lesnar a deținut titlul aproape un an.

În 29 iunie, 2007, Lesnar se confruntă cu vechiul său amic din WWE, Kurt Angle, aflat în acea perioadă în TNA, unde deținea titlul. Meciul a fost campion vs. campion, unde Lesnar a pierdut după aplicarea unui Ankle Lock, Angle câștigând centura IWGP. Lesnar a plecat din NJPW și s-a pregătit de MMA. Acesta a fost ultimul său meci din cariera de wrestler profesionist.

Arte Marțiale Mixte[modificare | modificare sursă]

K-1 Grand Prix (2007)[modificare | modificare sursă]

În 28 aprilie, 2006, Lesnar a apărut în ring într-un meci final din K-1 Hero's Las Vegas și a anunțat că va juca în promoția MMA. El s-a antrenat la Minnesota Martial Arts Academy cu Greg Nelson, și antrenorul de la University of Minnesota, Marty Morgan. Brock Lesnar a anunțat în 12 august în Las Vegas că a semnat un contract cu promoția K-1. Primul meci a fost în 2 iunie, 2007 la K-1 Dynamite!! USA împotriva lui Min Soo Kim.

Cariera din Ultimate Fighting Championship (2008-2011)[modificare | modificare sursă]

În timpul UFC 77, s-a anunțat că Brock Lesnar a semnat un contract cu Ultimate Fighting Championship (UFC). În 2 februarie, 2008, Lesnar a debutat într-o promoție UFC numită UFC 81:Breaking Point împotriva fostului campion UFC Heavyweight, Frank Mir. Lesnar a pierdut meciul printr-o manevră de submission. Lesnar avea să se confrunte cu legenda Mark Coleman, dar Coleman s-a accidentat, iar înlocuitorul lui a fost Heath Herring. Lesnar l-a învins pe Heath Herring, înregistrând a doua victorie din MMA.

Următorul oponent al lui Lesnar a fost, Randy Couture pentru centura UFC Heavyweight la UFC 91:Couture vs. Lesnar în 15 noiembrie. Lesnar l-a învins pe Couture prin knockout în runda 2, devenind campionul UFC la categoria grea. Lesnar s-a confruntat cu vechiul său oponent, Frank Mir în 11 iulie, 2009, unde Lesnar a câștigat printr-un total knocknout. După aceea Lesnar s-a accidentat din cauza unei probleme intestinale și a declarat că va sta pe tușă aproximativ un an.

Întoarcerea după accidentare[modificare | modificare sursă]

În ianuarie, 2010, Lesnar a anunțat că se va întoarce în ring în vara anului 2010. Lesnar s-a confruntat cu Shan Carwin la UFC 116 pentru unificarea titlurilor UFC la categoria grea. Lesnar l-a învins pe Carwin, după un total knockout în runda 2, devenind din nou campion UFC la categoria grea.

Apărarea titlului[modificare | modificare sursă]

Următorul oponent al lui Lesnar, a fost Cain Velasquez în 23 octombrie, când la Honda Center în Anaheim, California la UFC 121. La eveniment, Lesnar a pierdut în prima rundă, pierzând titlul UFC.

Reîntoarcerea în WWE (2012)[modificare | modificare sursă]

Pe 2 aprilie 2012, Brock Lesnar a revenit in WWE la Monday Night Raw. Lesnar a apărut la sfârșitul spectacolului și l-a atacat pe John Cena[1]. În săptămâna următoare John Laurinaitis l-a introdus pe Lesnar ca nouǎ fațǎ a WWE, apoi el a anunțat Lesnar se va confrunta cu Cena la Extreme Rules. Pe data de 16 aprilie, John a fost anunțat, prin intermediul site-ului oficial al WWE, cǎ Lesnar se va confrunta cu Cena la Extreme Rules pe 29 aprilie.[2],și la Extreme Rules Brock Lesnar a pierdut, după ce John Cena a făcut un F U și apoi pinul. Pe 7 aprilie 2013 Brock Lesnar s-a luptat cu Triple H la WrestleMania 29 și a pierdut, după ce Triple H a făcut un Pedigree și apoi pinul.

2013-2014[modificare | modificare sursă]

Începe un feud cu CM Punk , ca fiind un om de al lui Paul Heyman . Îl învinge pe Punk la Summerslam , după care dispare din peisaj până la ultimul RAW din 2013 , când Triple H anunță că Brock Lesnar s-a întors . Acesta face pace cu Triple H și declară că vrea o șansă la titlul WWE Heavyweight , pe care nu o primește . Începe un scurt feud cu Big Show și Mark Henry .

La RAW-ul de după Elimination Chamber managerul său , Paul Heyman declară că Brock provoacă pe oricine din acel vestiar la un meci la Wrestlemania 30 . Cel care răspunde provocării este nimeni altul decât fenomenul neînvins la WM : The Undertaker .

La WM avem parte de un meci destul de echilibrat , cu F5-uri , Tombstone-uri , Kimura-lock de ambele părți . În finalul meciului , Brock Lesnar îi livrează un al treilea F5 lui Undertaker , iar arbitrul numără până la 3 !! Recordul lui Undertaker era oprit de bestia Lesnar . Arena , comentatorii , chiar și cei ce trebuiau să pună melodiile wrestlerilor în difuzoare : toți au rămas paralizați aprox. 3 min . După întoarcerea lui Lesnar la vestiare , toată lumea l-a aplaudat pe Undertaker , oferindu-i respectul pe care-l merita . S-ar putea ca Lesnar să-i fi încheiat cariera lui Undertaker .Undertaker,se revanșează în fața lui Brock Lesnar ! Undertaker a făcut 22-1 la Wrestlemania 31 învingându-l pe Bray Wyatt.

La Royal Rumble 2015,Brock Lesnar începe un feud cu Roman Reigns care a avut ca punct culminant un meci la Wrestlemania 31 pentru centura WWE World Heavyweight.În acest meci,Brock Lesnar a dominat,dar după ce a livrat al patrulea F5 pe Roman Reigns,Seth Rollins a încasat servieta "Money in the Bank" și a devenit noul campion WWE World Heavyweight.

Porecle[modificare | modificare sursă]

 • Next Big Epic Thing
 • War Machine
 • The Beast
 • The Freak
 • The Anomaly
 • The Pain

Titluri în WWE[modificare | modificare sursă]

 • Centura WWE(de 3 ori)
 • King of the ring(2002)
 • Royal Rumble(2003)

În wrestling[modificare | modificare sursă]

Manevre de final

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Televiziune[modificare | modificare sursă]

An Titluri Rol
2011 The Ultimate Fighter 13 El însuși
2011 The Ultimate Fighter 14 El însuși

Jocuri Video[modificare | modificare sursă]

An Titluri Rol
2002 WWE SmackDown! Shut Your Mouth El însuși
2003 WWE SmackDown! Here Comes the Pain El însuși
2003 WWE WrestleMania XIX El însuși
2003 WWE Crush Hour El însuși
2003 WWE Raw 2 El însuși
2006 Madden NFL 06 El însuși
2009 UFC 2009 Undisputed El însuși
2010 UFC Undisputed 2010 El însuși
2011 WWE '12 El însuși
2012 UFC Undisputed 3 El însuși
2012 WWE '13 El însuși
2013 WWE 2K14 El însuși
2014 WWE 2K15 El însuși
2014 EA Sports UFC El însuși
2015 WWE 2K16 El însuși

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Mitch Passero (2 aprilie 2012). „Brock is back”. WWE. http://www.wwe.com/shows/raw/2012-04-02/results. Accesat la 18 martie 2012. 
 2. ^ Tom Herrera (16 aprilie 2012). „Brock Lesnar vs. John Cena - Extreme Rules Match”. WWE. http://www.wwe.com/shows/extremerules/2012/lesnar-cena. Accesat la 16 aprilie 2012. 
 3. ^ a b c d Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite OWOW
 4. ^ a b Benigno, Anthony. „15 Superstars' "secret weapons" Brock Lock (Brock Lesnar)”. WWE. Există o versiune arhivată la 28 decembrie 2012. http://www.webcitation.org/6DFDGKozs. Accesat la 28 decembrie 2012. 
 5. ^ Martin, Adam (29 aprilie 2012). „Extreme Rules PPV Results - 4/29/12”. Wrestleview. http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1335754751. Accesat la 30 aprilie 2012.