The Miz

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
The Miz
The Miz.jpg
Wrestler profesionist
Nume real Mike Mizanin Statele Unite
Nume în ring The Miz
Înălțime oficială 1,88 m
Greutate oficială 100 kg
Data nașterii 8 octombrie 1980
Locul nașterii Cleavland, Ohio


Antrenat de Al Snow, Bill DeMott , Tony Atlas Statele Unite
Debut 2003


Michael "Mike" Gregory Mizanin (n. Octombrie 8, 1980) este un wrestler american care în prezent luptă în RAW. Titluri:WWE Tag Team Champion; World Tag Team Champion; United States Champion; Unified Tag Team Champion; WWE Champion;Intercontinental Champion(curent).

World Wrestling Entertainment/WWE[modificare | modificare sursă]

2006[modificare | modificare sursă]

La Armaggedoon The Miz începe un nou conflict cu Boogeyman dar Miz pierde acest meci în doar trei minute unde la finalul meciului Bogeyman îl scuipă pe fața cu rame pe Miz.

2007[modificare | modificare sursă]

La Royal Rumble 2007 The Miz intră al 29-lea luptător dar este scos în 7 secunde de The Great Khali. The Miz revine din nou după o accidentare de 8 luni și începe o nouă competiție cu CM Punk pentru centura ECW, dar The Miz pierde meciul unde Punk îi aplică un GTS și își păstrează titlul ECW. La Survivor Series The Miz este implicat într-un Triple Threat Match din care mai fac parte John Morisson și campionul ECW CM Punk, iar The Miz la Raw câștigă meciul de calificare în fața lui Kenny Dikstra iar Morrison este ajutat de The Miz să câștige și el meciul de calificare în fața lui Tommy Dreamer. The Miz și Morrison se împrietenesc dar niciunul dintre ei nu reușește să câștige titlul ECW iar Punk își păstrează titlul ECW. La Armaggeddon, The Miz și John Morrison fac echipă și se înfruntă cu Jesse și Festus, dar pierd meciul.

2008[modificare | modificare sursă]

La Royal Rumble The Miz intră al 16-lea luptător în Rumble dar este scos de Hornswooggle, iar Morrison intră al 6-lea și rezistă o jumătate de oră dar este scos de Kane.

La Raw, Morrison și Miz câștigă meciul în fața lui Lance Cade și Trevor Murdoch. La Wrestlemania 24, The Miz este implicat într-un Battle Royal pentru titlul ECW, din care fac parte încă 23 de luptători: Mark Henry, Elijah Burke, Lance Cade, Deuce, Domino, Tommy Dreamer, Jim Duggan, Festus, The Great Khali, Hardcore Holly, Jesse, Brian Kendrick, Kofi Kingston, The Miz, Shannon Moore, Trevor Murdoch, Jamie Noble, Chuck Palumbo, Cody Rhodes, Snitsky, Stevie Richards, Val Venis și Jimmy Wang Yang. Kane câștigă acest Battle Royal, câștigând și titlul ECW în fața lui Chavo Guerrero în 8 secunde. La Raw, The Miz îl înfruntă pe Shannon More și este ajutat de Morrison să câștige meciul. The Miz și Morrison încep o nouă luptă cu Jimmy Wang Yang și Shannon More la Backlash, unde Miz și Morrison câștigă meciul. La Judgment Day, Miz si Morrison devin campioni la echipe unde câștigă meciul în fața lui Kane și CM Punk. La One Night Stand The Miz îl însoțește pe John Morrison, fiind implicat într-un Singapore Cane Match din care mai fac parte CM Punk, Tommy Dreamer și Big Show. Show câștigă meciul și se înfruntă cu Kane pentru titlul ECW. La Night Of Champions The Miz și John Morrison reușesc să-și păstreze centurile la echipe în fața lui Hornswooggle și Finlay. La Great American Bash, The Miz și John Morrison își pun centurile pe echipe la bătaie. Acest meci este disputat într-un Fatal Four Way, din care mai fac parte echipele Jesse și Festus, Finlay și Hornswooggle și Curt Hawkins și Zack Ryder. Miz și Morrison pierd centurile la echipe, Hawkins și Ryder devin campioni la echipe unde sunt ajutați de Edge și Chavo Guerrero. La Raw, Miz și Morrison sunt amândoi supărați din cauza eșecului pe care l-au avut la Unforgiven și sunt atacați de The Colons (Carlito și Primo). La No Mercy, The Miz și Morrison pierd meciul în fața fraților Colon. John Morrison și The Miz atacă și ei în culise la Raw pe cei din Cryme Tyme (Shad și JTG), iar din această confruntare se naște un nou conflict între Crime Tyme și perechea The Miz și Morrison. La Cyber Sunday ei reușesc să câștige meciul în cursul căruia John Morrison îl lovește foarte tare în cap pe JTG și îl lasă knockout. La Survivor Series, The Miz și Morrison se dau de partea echipei lui John Bradshaw Layfield din care mai fac parte MVP și Monstrul Roșu Kane. Ei se înfruntă cu echipa lui Shawn Michaels din care mai fac parte Rey Mysterio, Crime Tyme (Shad și JTG) și The Great Khali. Echipa lui Michaels câștigă acest meci important. La Raw, centura intercontinentală este liberă. The Miz ia parte la un concurs de calificare pentru titlul intercontinental la Armaggeddon. The Miz este învins de Rey Mysterio. Partenerul său Morrison se califică pentru etapa următoare unde îl învinge pe Finlay. Pe urmă Morrison îl înfruntă pe CM Punk dar pierde meciul.

2009[modificare | modificare sursă]

La Raw, The Miz câștigă meciul de calificare pentru Royal Rumble și reușește să câștige în fața lui Evan Bourne. The Miz intră în Rumble al 13-lea luptător, dar este scos după un minut și 18 secunde de partenerul său Morrison. La Wrestlemania XXV Anniversary, The Miz și Morrison se împacă după confruntarea de la Rumble și îi înfruntă pe The Colons (Carlito și Primo) într-un meci de tipul Lumberjack match WWE Tag Team Championship și World Tag Team Championship. The Miz și Morrison pierd acest meci. La Raw, The Miz și Morrison concurează separat. The Miz îl atacă pe Morrison și îl lovește cu un scaun de metal în cap de 3 ori. The Miz îl provoacă pe John Cena la fiecare show de Raw dar Cena refuză. La Night Of Champions, The Miz este implicat într-un Six-Pack Challenge pentru centura United States Championship din care fac parte campionul Statelor Unite Kofi Kingston, MVP, Carlito, Jack Swagger și Primo Colon, dar The Miz nu reușește să devină campionul Statelor Unite.

2010[modificare | modificare sursă]

La Raw, The Miz este învins de Tyson Kidd. Condiția era ca, în cazul unei victorii a lui Tyson Kidd, The Miz va avea dreptul să-și aleagă un membru din Familia Hart ca adversar. El îl alege pe Bret Hart. La Raw, The Miz îl înfruntă pe Bret Hart pentru centura Statelor Unite. Miz anunță că meciul se dispută fără descalificări. Deși avea avantajul vârstei, The Miz nu reușește să câștige centura Statelor Unite. La Raw, Bret Hart renunță la centura Stetelor Unite. În meciul disputat de R-Truth și The Miz, acesta din urmă pierde din nou. La următorul Raw, se dispută un meci în 4 la care iau parte John Morrison, R-Truth (Campionul Statelor Unite), The Miz și Zack Ryder. Câștigătorul este The Miz după ce îl învinge pe R-Truth. La Fatal Four Way Miz își apără centura Stalelor Unite împotriva lui R-Truth și reușește din nou să câștige meciul, menținându-și titlul. La noul PPV Money In The Bank The Miz reușește să pună mâna pe geanta bani în bancă din care au mai făcut parte Randy Orton, Ted DiBiase, Edge, Y2J, R-Truth,John Morrison, Evan Bourne și Mark Henry, iar Miz poate să își folosească geanta oricând vrea el unde va putea pentru prima dată să devină campion mondial al greilor sau campion WWE.

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de The Miz

În data de 21.11.2010 la RAW acesta devine pentru prima dată campion mondial. După un meci în care Randy Orton îl învinge pe Wade Barret și rămâne campion WWE, The Miz își folosește geanta, câștigată la PPV Money In The Bank, și profitând de oboseala acumulată de Randy Orton și de durerile provocate de Nexus acestuia (înaintea meciului cu Wade Barret) îl învinge și devine noul campion WWE.

2011[modificare | modificare sursă]

La Royal Rumble acesta își apără titlul în fața lui Randy Orton. Deși meciul a fost dominat în mare parte de Randy, Miz reușește să-și păstreze centura cu ajutorul celor din Nexus, CM Punk intrând în ring și făcându-i un GTS viperei. The Miz rămâne în continuare campion. La Elimination Chamber, The Miz reușește să-și apere din nou centura, de această dată în fața Hall of Famer-ului Jerry Lawler, executând un Skull Crashing Finalle. La următorul Raw, Managerul Raw-ului îi pune pe Miz și pe Cena să lupte pentru titlurile la echipe în fața celor din The Corre(Nucleu). Cei doi câștigă centurile (Miz câștigă meciul), dar le pierd imediat după ce The Corre își cere revanșa (Miz îl atacă pe Cena). Urmează cel mai mare eveniment al anului Wrestlemania XXVII. Miz luptă în main-event contra lui John Cena. The Miz câștigă cu ajutorul lui The Rock. Astfel Miz pune capăt feudului început cu John Cena. Astfel, pay-per-view-ul Extreme Rules îl găsește tot pe Miz campion WWE. El își apără titlul într-un meci de tipul Extreme Rules în fața aceluiași John Cena și împotriva fostului său coleg de echipă JoMo. Deși Morrison părea să iasă învingător, R-Truth intervine și îl scoate pe acesta din meci cu o lovitură de picior. John Cena câștigă meciul prin pin-fall. La Over the Limit,John Cena își păstrează centura după un meci infernal de tip i quit match împotriva lui Miz.Cena îl face să cedeze după un STF. La Capitol Punishment,are meci cu Alex Riley,pe care îl pierde. La Money in the Bank,participă în meciul cu 8 oameni al Raw-ului,dar nu îl câștigă,învingător fiind Alberto del Rio. La Summerslam,participă într-un meci tag-team,făcând echipă cu Alberto de Rio și R-Truth pe care îl pierde în fața lui Kofi Kingston,John Morrison și Rey Mysterio. La un Raw el face echipă cu R-Truth,echipa lor numindu-se Awesome Truth. La Night of Champions,Miz,împreună cu R-Truth au meci împotriva campionilor la echipe,Kofi Kingston și Evan Bourne,pe care îl pierd din nou. La Raw,Miz și Truth sunt concediați de către Triple H. La Hell in a Cell,ei îi atacă pe Cena,Punk și Alberto de Rio care au meci în cușcă pentru centura WWE.Ei sunt arestați de polițiști. Ei sunt reangajați și au meci la Vengeance împotriva lui Triple H și CM Punk într-un meci tag team pe care îl câștigă. Ei au meci tag team în main-event la Survivor Series împotriva lui John Cena și a lui The Rock pe care îl pierd în urma unui Rock Bottom. La Raw,Miz îi aplică un Skull Crashing Finnale lui R-Truth,astfel R-Truth se accidentează. La TLC,Miz este din nou în main-event într-un triple treath TLC match pentru centura WWE împotriva lui CM Punk și Alberto del Rio,pe care îl pierde,câștigător fiind CM Punk.

2012[modificare | modificare sursă]

La Royal Rumble,Miz intră primul în meciul Royal Rumble și rezistă 45 de minute,fiind eliminat de Big Show.

La Elimination Chamber,Miz participă în meciul Elimination Chamber al Raw-ului,care îl pierde,câștigător fiind CM Punk.

La WrestleMania 28,el participă în echipa lui John Laurinaitis împotriva echipei lui Teddy Long,meci pe care îl câștigă.

La Extreme Rules,participă în Pre-Show împotriva lui Santino Marella,meci pe care îl pierde.

La Over the Limit,participă într-un battle royal pe care îl pierde,câștigător fiind Christian.

El face o pauză de două luni pentru filmările la filmul The Marine 3.the Mizlăudându-se,că The Marine 3 va fi mult mai bun decât The Marine 1,în care a jucat John Cena.

La Money in the Bank,el se întoarce cu un nou look și spune că va participa în meciul Raw Money in the Bank.Acesta pierde meciul,câștigător fiind John Cena.

La Raw 1000,el este oponentul lui Christian pentru centura intercontinentală,meci pe care îl câștigă și devine noul campion intercontinental.

În Wrestling[modificare | modificare sursă]

Manevre de final[modificare | modificare sursă]

 • Figure-four leglock
 • Skull-Crushing Finale

Manageri[modificare | modificare sursă]

 • Alex Riley
 • Ric Flair
 • Roni Jonah
 • Damien Mizdow
 • Layla
 • Nikki Bella
 • Kelly Kelly
 • Brooke
 • Maryse

Titluri în WWE[modificare | modificare sursă]

 • WWE Championship (1 dată)
 • WWE Intercontinental Championship (6 ori, prezent)
 • WWE United States Championship (2 ori)
 • WWE Tag Team Championship (4 ori) cu John Morrison, Big Show, John Cena și Damien Mizdow
 • World Tag Team Championship (2 ori) cu John Morrison și Big Show
 • Money in the Bank (Raw 2010)
 • 25º Triple Crown Champion
 • 14th Grand Slam Champion
 • Slammy Awards (2)