Daniel Bryan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Daniel Bryan
American Dragon....jpg
Wrestler profesionist
Nume real Bryan Danielson Statele Unite
Nume în ring American Dragon
Bryan Danielson
Daniel Bryan
Înălțime oficială 178 cm (5 ft 10 in)
Greutate oficială 95 kg (210 lb)
Data nașterii 22 mai 1981
Locul nașterii Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii,Aberdeen, Washington
Reședință actuală Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii,Las Vegas, Nevada
Antrenat de Shawn Michaels ; William Regal
Debut 4 octombrie, 1999
Retras la 8 februarie, 2016

Daniel Bryan (n. 22 mai 1981) este un wrestler american retras . Acesta a facut parte din promotia WWE. In data de 8 februarie 2016 , el si-a anuntat retragerea oficiala prin intermediul site-ului de socializare , twitter. In data de 8 februarie acesta a aparut la RAW , anuntandu-si oficial retragerea si le-a multumit fanilor pentru tot suportul pe care i l-au oferit .

Promoțiile indenpendente[modificare | modificare sursă]

El a debutat în wrestling pe data de 4 octombrie 1999. A activat în mai multe promoții independente, cum ar fi Ring Of Honor, New Japan Pro Wrestling, International Wrestling Asociation, Memphis Championship Wrestling, Pro Wrestling Illustrated, reușind să câștige numeroase titluri, inclusiv centura mondială din ROH. Din 2010 activează în WWE.

WWE[modificare | modificare sursă]

În iunie 2010 a debutat în WWE la Nxt, ca ucenic al lui The Miz, după care i-a expirat contractul și a revinit în august 2010 la Summerslam, câștigând Centura Statelor Unite. Anul următor el a participat la meciul Money In The Bank al Smackdown-ului, câștigându-l. Inițial a anunțat că va încasa valiza la Wrestlemania 28, dar a încasat-o la TLC 2011 pe Big Show abia devenit campion și atacat de Mark Henry nervos că a pierdut Centura Mondială. El a reușit să câștige Centura Mondială, pe care și-a apărat-o la Royal Rumble, Elimination Chamber, dar la Wrestlemania 28 a pierdut titlul în fața lui Sheamus într-un meci de 18 secunde. Și-a luat revanșa la Extreme Rules într-un meci de tip 2/3 contra lui Sheamus, pe care nu a reușit să-l învingă.

2013[modificare | modificare sursă]

La Royal Rumble are meci alături de Kane împotriva echipei Rhodes Scholars pentru titlurile la echipe,meci pe care îl câștigă.El mai participă și în meciul 30-man Royal Rumble,intrând cu nr 24 nereușind să câștige. La Elimination Chamber participă într-un meci de tipul Elimination Chamber pentru a stabili oponentul lui Alberto Del Rio la Wrestlemania 29 pentru titlul mondial la categoria grea.Din acest meci mai fac parte Randy Orton,Mark Henry,Jack Swagger,Chris Jericho și colegul său de echipă Kane.Bryan nu reușește să câștige acest meci fiind eliminat primul. La Wrestlemania 29 are meci alături de Kane împotriva lui Big E Langston și Dolph Ziggler pentru titlurile la echipe,meci pe care îl câștigă rămânând în continuare campion. Extreme Rules este foarte prost pentru Daniel Bryan,pierde titlurile la echipe într-un meci Tornado Tag Team alături de Kane împotriva The Shield(Roman Reigns și Seth Rollins). La Payback încearcă să devină din nou campion la echipe,de data aceasta alături de Randy Orton,Kane primind șansa la titlul Statelor Unite,dar pierde acest meci. La Money in the bank participă în meciul All-Stars pentru servieta care garantează o șansă la titlul WWE,dar nu reușește să îl câștige.La următorul Raw,managerul general Brad Maddox îi oferă posibilitatea campionului WWE John Cena să aleagă oponentul său pentru Summerslam,Bryan fiind acela. La Summerslam îl învinge pe John Cena într-un meci unu la unu cu arbitrul special Triple H câștigând pentru prima oară în cariera sa titlul WWE.Bucuria lui Bryan nu ține mult,Triple H îi face un pedigree și vine Randy Orton și încasează valiza Money in The Bank devenind noul campion WWE.În următoarea seară la RAW,Bryan pornește un feud cu Vince McMahon, Randy Orton , Triple H și Stephanie McMahon. Deoarece e fostul campion are dreptul la o revanșă pt. centura WWE , la Noaptea Campionilor . Familia McMahon încearcă să-l facă să renunțe la această șansă , după ce Randy Orton , The Shield și Big Show ( ultimul fiind obligat ) îi livrează RKO-uri și Triple Powerbomb-uri în fiecare ediție de RAW sau SmackDown ,și după ce Big Show îl face knock-out. Aceste activități atrag antipatie lui Triple H și lui Randy Orton , noua față a WWE-ului . Din această cauză , Cody Rhodes este demis , iar fratele său , Goldust , vrea să-l răzbune , fără succes . În aceeași ediție Edge se întoarce , și pare a fi de partea lui Daniel Bryan , ceea ce nu-i prea convine lui Triple H . Duelul se încheie la Noaptea Campionilor , unde Daniel Bryan redevine campion WWE . Însă centura îi este luată la următorul Raw , pe motiv că arbitrul a numărat prea repede .

2014[modificare | modificare sursă]

Începe anul continuându-și lupta cu Kane și restul conducerii WWE , dar în același timp și cu Bray Wyatt , cu care are un meci la Royal Rumble , motiv pentru care nu este în meciul de Rumble câștigat de Dave Batista . Câștigă un loc în Elimination Chamber și este pe punctul de a câștiga când intervine Kane ( pentru a-i scoate afară din cușcă pe The Wyatts ) și nu lasă arbitrul să-l numere pe Randy Orton , fapt pentru care Bryan îi dă un genunchi în față . Camera este câștigată de Orton , care-și păstrează titlul .

Reusește să-și obțină biletul pentru WM ocupând RAW-ul cu ajutorul fanilor . Obține un meci cu Triple H la WM 30 , câștigătorul fiind inclus în meciul pentru centura WWE Heavyweight .

La Mania Bryan câștigă meciul cu Triple H , dar este atacat cu un scaun de acesta și nu va putea juca la capacitatea maximă în main-event . Orton și Batista reușesc într-un anumit moment al meciului să coopereze , Orton prinzându-l pe Bryan într-un R.K.O. în timp ce Batista îi făcea un BatistaBomb . Medicii intervin și vor să-l ia pe Bryan cu targa , însă acesta reușește cu chiu-cu-vai să se ridice de pe targă . Triple H și Stephanie McMahon își fac din nou prezența în acest meci , însă Bryan reușește să-l prindă pe Batista în manevra sa de submission : Yes!Lock și reușește să câștige centura WWE World Heavyweight .

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Daniel Bryan este bun prieten cu CM Punk,cunoscându-l pe acesta din ROH. În urmă cu câțiva ani a adoptat stilul de viață vegetarian. El a format un cuplu cu AJ Lee,dar este momentan împreună cu Brie Bella, aceasta fiind de altfel sora lui Nikki Bella. Dacă va câștiga titlul Intercontinental la Wrestlemania 31 , Daniel Bryan va deveni al 26-lea campion Triple Crown din istorie, ceea ce sa și întâmplat din fericire. De alt fel prietenul său CM Punk este cel care a obținut acest titlu în cel mai scurt timp, în doar 203 zile. El nu mai deține titlul de la Wrestlemania 31 deoarece a fost atacat dur de Sheamus într-un meci disputat dintre cei doi. La Elimination Chamber 2015 se ține un meci pe titlul intercontinental vacant unde Ryback câștigă și este premiat de Bryan la masa comentatorilor și în ring.

Manevre[modificare | modificare sursă]

 • Ghilotina
 • LaBell Lock/Yes Lock/No Lock
 • Lovitura de genunchi

Titluri deținute în WWE[modificare | modificare sursă]

 • Centura Mondială La Categoria Grea(o dată)
 • Centura Statelor Unite(o dată)
 • Servieta Money in the bank(o dată)
 • WWE Tag Team Champion
 • WWE Champion (de trei ori,Summerslam:Prima,Battleground:a doua,Wrestlemania:A treia.)
 • Centura Intercontinentală (o dată) câștigată la WrestleMania 31

Porecle[modificare | modificare sursă]

 • Dragonul American
 • Mr. Money in the bank
 • Specialistul în manevre submission
 • D-Bryan