Palatul Querini Benzon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Palazzo Querini Benzon

Palatul Querini Benzon este un palat din Veneția, situat în sestiere San Marco, cu vedere la partea stângă a Canal Grande, între mica Casa De Sprit și Casa Tornielli (cunoscută, de asemenea, sub numele de Ca' Michiel), la confluența cu rio di Ca' Michiel. În fața sa se află Palatul Bernardo și Palatul Querini Dubois.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Construit în secolul al XVIII-lea, palatul a devenit celebru datorită nobilei Marina Querini (1757 - 1839), soția lui Pietro Giovanni Benzon, care, la rândul său, în perioada de la sfârșitul Republicii Venețiene (1797) și-a transformat reședința într-unul dintre cele mai renumite saloane literare ale Veneției, frecventat de mulți artiști importanți ai epocii.[1]

Arhitectură[modificare | modificare sursă]

Edificiu fără niciun merit arhitectural deosebit, palatul are un portal către apă cu scară, un etaj principal cu o deschidere cuadriforă arcuită flancată de două perechi de ferestre monofore, toate cu balcon,[2] Al doilea etaj a fost adăugat în 1897[3], ca o imitație la scară redusă și mai puțin valoroasă a etajului principal. Deasupra cornișei, în poziție centrală, este o terasă cu balustradă. Întreaga fațadă este tencuită cu excepția parterului, care este din piatră, mai puțin mezaninul.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Brusegan & p. 315. .
  2. ^ Brusegan & p. 316. .
  3. ^ Jan-Christoph Rößler (coord.), Palazzo Benzon Arhivat în , la Wayback Machine. în venezia.jc-r.net.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Brusegan, Marcello (). I palazzi di Venezia. Roma: Newton & Compton. ISBN 978-88-541-0820-2.  Parametru necunoscut |cid= ignorat (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Palatul Querini Benzon la Wikimedia Commons