Navă generație

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

O navă generație este un tip de navă spațială fictivă proiectată pentru călătorii interstelare, care are capacitatea de a străbate în cosmos distanțe mari, dar la o viteză mult mai mică decât viteza luminii. Deoarece pentru a ajunge chiar la stelele din apropierea Pământului, călătoria cu o astfel de navă poate dura și mii de ani, ocupanții originali ai unei nave generație îmbătrânesc și mor de-a lungul timpului, lăsând ca deplasarea să fie continuată de către descendenții lor. Este posibil ca o astfel de navă să fie ajunsă din urmă de nave ale aceleiași civilizații, lansate mai târziu, dar mult mai dezvoltate și mai rapide.

În ficțiune[modificare | modificare sursă]

Ideea de navă generație există cel puțin din anii 1920, dar Robert A. Heinlein este cel care a popularizat-o.[1] De atunci a fost utilizată pe scară largă, împreună cu alte idei, cum ar fi pasageri în somn profund și o navă automată care transportă embrioni înghețați.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Bernal, John (). The World, the Flesh & the Devil: An Enquiry into the Future of the Three Enemies of the Rational Soul. ISBN 9781786630933. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]