Științifico-fantastic erotic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Temele erotice sunt frecvent utilizate în științifico-fantastic sau în alte genuri conexe (groază, fantastic etc.) Astfel de elemente pot include reprezentări sexuale realiste într-un decor științifico-fantastic, un protagonist cu o sexualitate alternativă sau exploatarea mai multor experiențe sexuale care sunt dincolo de cele convenționale.

Lucrările științifico-fantastice și fantastice au fost uneori mai reținute în descrierea unor forme de sexualitate în comparație cu alte forme de narațiune. Cu toate acestea, ficțiunea speculativă oferă și libertatea de a imagina societăți culturale diferite față de viața reală, ceea ce o face un instrument incisiv de a examina prejudecățile erotismului forțând cititorul să-și reconsidere ipotezele sale culturale.

Înainte de anii 1960, sexualitatea explicită de orice fel nu a fost o caracteristică a ficțiunii speculative. În anii 1960, științifico-fantasticul și fantasticul au început să reflecte cerințele mișcărilor pentru drepturi civile precum și apariția unei contra-culturi. Noul Val și feminismul ştiințifico-fantastic au imaginat culturi într-o varietate de modele de gen cu relații sexuale atipice considerate normale. Reprezentări ale unor acte sexuale și sexualități alternative au devenit comune.

Există, de asemenea, un științifico-fantastic erotic care explorează sexualitatea și prezentarea de subiecte menite să stimuleze excitarea.

Teme explorate[modificare | modificare sursă]

Mai multe teme sunt folosite în ficțiunea speculativă:

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Amy Cuomo, "The Scientific Appropriation of Female Reproductive Power in Junior", Extrapolation, v.39, n.4, pp. 352-363 (Winter 1988).
  2. ^ Robert J. Sawyer, Male Pregnancy
  3. ^ "Within fan fiction, a number of subgenres are well recognized....mpreg, where a man gets pregnant."Hellekson, Karen; Kristina Busse (). Fan Fiction and Fan Communities in the Age of the Internet: New Essays. McFarland. p. 11. ISBN 978-0-7864-2640-9. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]