The Visual Encyclopedia of Science Fiction

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
The Visual Encyclopedia of Science Fiction
The Visual Encyclopedia of Science Fiction.jpg
Informații generale
AutorBrian Ash
Subiectștiințifico-fantastic
Ediția originală
Limbaengleză
EditurăPan Books
Țara primei aparițiiStatele Unite ale Americii
Data primei apariții1977
Format originalTipărită (copertă dură & copertă broșată)
ISBN978-0517531754

The Visual Encyclopedia of Science Fiction (Enciclopedia vizuală a științifico-fantasticului) este o colecție ilustrată de eseuri bibliografice despre istoria științifico-fantastic și alte subiecte legate de acest domeniu. A fost editată de bibliograful Brian Ash și publicată în 1977 de Pan Books în Regatul Unit și de Harmony/Crown Books în Statele Unite.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Cartea Enciclopedia vizuală începe cu o cronologie paralelă a evenimentelor semnificative din domeniul povestirilor științifico-fantastice, reviste, romane, filme, emisiuni de radio și de televiziune din perioada 1805 - 1976. Secțiunile tematice ale cărții conțin introduceri ale autorilor de științifico-fantastic și bibliografii extinse ale lucrărilor științifico-fantastice pentru fiecare temă. Conține eseuri extinse despre domeniul științifico-fantastic, denumite "Deep Probes". Capitolele sunt numerotate în stilul manualului tehnic. Ilustrațiile în special prezintă coperțile unor cărți și reviste, dar și ilustrații interioare din reviste, inclusiv o serie de ilustrații ale lui Virgil Finlay, printre altele.

Primire[modificare | modificare sursă]

Cartea a avut recenzii pozitive în domeniul literaturii pentru copii, inclusiv de la Asociația Americană a Bibliotecilor.[1] Recenziile privind domeniul științifico-fantastic au fost mai puțin entuziasmate:[2]

„O carte frumoasă, ilustrată în culori, dar care nu poate fi considerată o lucrare de referință pentru persoanele interesate de anumiți scriitori; și a fost catalogată ca o carte de pe masă folosită pentru a pune cafeaua pe ea.”
„ "Enciclopedia vizuală" este o lucrare superficială, dar cu valori de comoditate pe care chiar și o lucrare de referință superficială le poate avea.”
—R.D. Mullen, 'Science Fiction Studies #15, Vol. 5, Partea a 2-a, iulie 1978

Referințe[modificare | modificare sursă]

Note
  1. ^ Katz and Fraley 1983, p. 180.
  2. ^ Clute and Nicholls 1995, p. 55.
Bibliografie

Legături eterne[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]