Incoruptibilii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Incoruptibilii (în engleză The Untouchables) este un film dramă/crimă din 1987 bazat pe seria televizată din 1959 care urmărește eforturile lui Eliott Ness de a-l aduce pe gangsterul Al Capone în fața justiției în perioada Prohibiției . Filmul a fost regizat de Brian De Palma și adaptat de David Mamet iar din distribuție fac parte Kevin Costner - în rolul lui Ness , Sean Connery - în rolul polițistului Jim Malone și Robert De Niro - în rolul lui Capone .

Connery a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar iar filmul a devenit un succes având încasări de peste 76 milioane $ . Un nou film The Untouchables: Capone Rising este în producție . Regizat tot de Brian De Palma filmul va prezent ascensiunea lui Al Capone .

Premii: Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal - Sean Connery , trei nominalizări la Premiul Oscar . În 1920 , Al Capone deținea puterea absolută în Chicago . Nimeni nu se putea atinge de el . Nimeni nu-l putea opri . Până când Eliot Ness și o echipă de detectivi jură să-l îngenuncheze .

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Premiul Oscar[modificare | modificare sursă]

Premiul BAFTA[modificare | modificare sursă]

Premiul globul de Aur[modificare | modificare sursă]