Google+

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Google+
Google+ logo.png
Adresăhttps://plus.google.com
TipRețea socială
ProprietarSergey Brin și Larry Page
AutorGoogle Inc.
Lansat28 iunie 2011
Limbamultiple languages[*]
limba rusă
limba engleză  Modificați la Wikidata

Google+ este o rețea de socializare dezvoltată de compania americană Google. Serviciul a fost lansat la data de 28 iunie 2011 în test, cu acces pe bază de invitație, și a fost lansat public la 20 septembrie 2011[1]. Google+ face parte din fenomenul denumit Web 2.0 și este considerat a fi un răspuns din partea Google Inc. la rețeaua de socializare facebook[2]. La 22 septembrie 2011 Google+ înregistra peste 43 de milioane de utilizatori[3]. În prezent (2012), cel mai urmărit profil de pe Google+ este cel al lui Mark Zuckerberg[4], cofondator al lui facebook. În decembrie 2018, Google a anunțat, că Google+, pe data de 2 aprilie 2019 o să fie inchis pentru consumatori. Începând cu data de 4 aprilie, consumatorii nu vor mai putea să se inregistreze. Toate articolele si fotografiile postate de către persoane, o să fie șterse.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

+1[modificare | modificare sursă]

Butonul „+1” are rolul de a recomanda public un material suplimentar, de pe un alt sit web. Persoanele din cercurile de prieteni ai utilizatorului pot folosi butonul +1 atunci când, căutând un anumit termen cu Google, un anumit rezultat al căutării va fi marcat cu „+1”[5].

Cercuri[modificare | modificare sursă]

Prin alocarea prietenilor unui anumit grup de persoane se pot distribui conținuturi diferite către persoane diferite. Persoanele din acel cerc pot vedea restul utilizatorilor din cerc, dar nu pot vedea numele cercului. Această opțiune poate fi modificată astfel încât prietenii să nu aibă acces la aceste informații.

Hangouts[modificare | modificare sursă]

Cu ajutorul funcției hangouts se pot desfășura chaturi video cu până la nouă persoane simultan.

Căutare[modificare | modificare sursă]

Funcția de căutare oferă noutăți legate de persoanele din cercurile proprii, știri de pe web și mesaje publice Google+.

Messenger[modificare | modificare sursă]

Aplicația este disponibilă pentru Android, SMS și iPhone. Cu ajutorul ei utilizatorii pot comunica prin mesaje text cu prietenii din cercuri. Messenger reunește toate conversațiile de pe toate platformele într-un singur chat de grup.

Încărcare instant[modificare | modificare sursă]

Este o funcție prin care fotografiile se pot încărca automat într-un album privat Google+, de unde apoi pot fi făcute publice prietenilor din cercuri.

Flux[modificare | modificare sursă]

Fluxul centralizează toate conținuturile pe care alți prieteni le-au distribuit unui anumit utilizator, precum și persoanele care încearcă să-i distribuie acestuia conținuturi, dar care nu fac parte din cercurile sale. Conține postări cu text, fotografii, videoclipuri, linkuri sau marcatori de locație. Atunci când utilizatorul distribuie conținuturi unor persoane sau prin intermediul cercurilor, conținuturile se vor afișa în fluxurile acestora.

Sparks[modificare | modificare sursă]

Funcția sparks oferă conținuturi de actualitate găsite pe web, venite ca recomandări din partea Google+ pe baza intereselor utilizatorului.

Note[modificare | modificare sursă]