London Stock Exchange

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
London Stock Exchange
TipBursă de Valori
Fondată1801
ȚaraMarea Britanie
SediuCity of London, EC4M 7LS
Oameni cheieXavier Rolet Director General
Donald Brydon președinte al Consiliului de Administrație
Industrie stock market[*][[stock market (public entity for the trading of company stocks and shares)|​]][1]  Modificați la Wikidata
Prezență online
www.londonstockexchange.com

Bursa de Valori din Londra (engleză London Stock Exchange,prescurtat LSE) este cea mai importantă bursă din Europa în ceea ce privește capitalizarea companiilor listate. London Stock Exchange este una din cele mai vechi burse din lume, datând încă din anul 1773. Aceasta se declară a fi cea mai internațională deoarece vine în permanent în întâmpinarea clienților săi cu noi produse și servicii, păstrându-și un loc fruntaș în ceea ce privește lichiditatea pentru bursele europene. În prezent, bursa londoneză listează 2,749 de companii, a căror valoare de piață la sfârșitul lui octombrie 2007 era de 4,21 trilioane $.

Pentru anul fiscal 2007, care s-a încheiat la 31 martie 2008, LSE a raportat un profit de 173,8 milioane de lire sterline (236,4 milioane de Euro) comparativ cu 109,6 milioane de lire sterline în anul precedent[2].

Venitul grupului bursier britanic a crescut în anul 2007 cu 56%, la 546,4 milioane de lire sterline (686,5 milioane de euro)[2].

London Stock Exchange se află în Piața Paternoster (Paternoster Square), aproape de catedrala St. Paul, în zona comercială - City of London.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ London Stock Exchange, 20th Century Press Archives, accesat în  
  2. ^ a b LSE a comunicat un profit de 236,4 milioane de euro in 2007

Legături externe[modificare | modificare sursă]