AdWords

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Logo

AdWords de la Google este un serviciu publicitar pentru companiile care doresc să afișeze anunțuri pe Google și în rețeaua de publicitate. Programul AdWords permite firmelor să stabilească un buget pentru publicitate și să plătească numai atunci când aceștia fac clic pe anunțuri. Serviciul publicitar online este în mare parte axat pe cuvinte cheie. Întreprinderile care utilizează AdWords pot crea anunțuri relevante utilizând cuvintele cheie pe care le vor utiliza persoanele care caută pe Web folosind motorul de căutare Google. Cuvântul cheie, atunci când este căutat, declanșează difuzarea anunțului. Google AdWords la cele mai importante anunțuri care apar sub titlul "Linkuri sponsorizate" găsite în partea dreaptă sau deasupra rezultatelor căutării Google. Dacă faceți clic pe anunțul AdWords, utilizatorii de căutare Google sunt direcționați către site-ul dvs. web.

Atunci când alegeți cuvinte cheie pentru campaniile dvs. AdWords, sunt disponibile diferite opțiuni de potrivire. Cele două opțiuni principale de potrivire a cuvintelor cheie includ următoarele:

  • Potrivire amplă: Aceasta ajunge la cei mai mulți utilizatori prin afișarea anunțului dvs. ori de câte ori este căutat cuvântul cheie.
  • Conform negativ: această opțiune împiedică afișarea anunțului când se caută un cuvânt sau o expresie specificată.
  • Potrivire frază: anunțul dvs. este afișat pentru căutările care se potrivesc cu fraza exactă.
  • Potrivirea exactă: anunțul dvs. este afișat pentru căutările care se potrivesc exclusiv cu fraza exactă.

Fiecare cuvânt cheie pe care îl alegeți va avea o sumă licitată cost-pe-clic (CPC)[1]. Sumele licitate specifică suma maximă pe care sunteți dispus să o plătiți de fiecare dată când cineva face clic pe anunțul dvs. (costul-pe-clic maxim). O sumă licitată CPC mai mare poate permite afișarea anunțului dvs. într-o poziție mai înaltă pe pagină.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Motiv romanesc. „Campaniile cost-pe-clic (CPC) sunt eficiente pentru orice obiectiv?”. Accesat în . 
  2. ^ Google. „Google AdWords”. Accesat în 06/19/2017.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)